ULUKIŞLA-POZANTI YOLU ÖLÜM YOLU OLDU

SİYASET 29.08.2021 - 18:00, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1310+ kez okundu.
 

ULUKIŞLA-POZANTI YOLU ÖLÜM YOLU OLDU

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla ve Bor ilçesine bağlı köyleri ziyaret ederek, yurttaşların sorun ve taleplerini dinledi. Sulama suyu sorunundan, kuraklığa, ekonomik krizlerden ulaşıma onlarca sorununu sıralayan köylüler, AKP iktidarının köylüleri unuttuğunu, bu yüzden köylerde yaşamın her geçen yıl biraz daha zorlaştığını belirttiler.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla ve Bor  ilçesine bağlı köyleri ziyaret ederek, yurttaşların sorun ve taleplerini dinledi. Sulama suyu sorunundan, kuraklığa, ekonomik krizlerden ulaşıma onlarca sorununu sıralayan köylüler, AKP iktidarının köylüleri unuttuğunu, bu yüzden köylerde yaşamın her geçen yıl biraz daha zorlaştığını belirttiler.  GÜRER, ULUKIŞLA’NIN KÖYLERİNİ ZİYARET ETTİ  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ilçe, belde ve köy gezilerini aralıksız sürdürüyor. Gürer’in son durağı Ulukışla ilçesine bağlı köyler odu. Porsuk, Tekneçukur, Çanakçı, Kozluca ve Koçak köyleri ile Bor ilçesine bağlı Kaynarca köyünü ziyaret eden Gürer’i, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. KÖYLÜLERİN TAŞINMA SORUNU DEVAM EDİYOR  Çanakçı, Kozluca, Koçak ve Tabaklı köylerinin 20 yıldan fazla bir zamandır devam eden ‘taşınma’ sorununun halen çözüm bulamadığını belirtiler köylüler, bu dört köyün bulunduğu bölgede kuraklığın hat safhaya ulaştığını, kozlucave Porsuk köy yollarının aylardır yapılmadığını, cep telefonun bile bazı köylerde halen  çekmediğini ifade ettiler.  ULUKIŞLA-POZANTI YOLU ÖLÜM YOLU OLDU  Bölgeyi de içine alan E-90 Karayolunun Ulukışla ile Adana’nın Pozantı ilçesi arasındaki yaklaşık 40 kilometrelik bölümün artık yükünü kaldıramaz olduğuna ve sık sık ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının meydana geldiğine dikkat çeken köylüler, “Genellikle ağır tonajlı araçların tercih ettiği ve ölüm yolu olarak bilinen bu bölgede hemen hergün bir veya birkaç trafik kazası meydana geliyor ve ne yazık ki ölümlü kazalar çoğunlukta. Defalara kez müracaat etmemize rağmen bir sonuç alamadık. Yolun genişletilmesi için çalışma başlatılacağı açıklandı ama yıllardır böyle bir çalışma yapılmadı” dediler.  SULAMA SUYU SORUNU  Çanakçı, Tekneçukur, Darboğaz, Güney, Maden, Horoz, İmrahor ve Porsuk köylerinde sulama suyu için gölet sorununun yaşandığını ifade eden köylüler “Kuraklık bölgede hububatın yanısıra, bahçelerde sorun yaşatıyor” dedi.  GİRDİ MALİYETLERİ BELİMİZİ BÜKTÜ  Bor ilçesine bağlı Kaynarca köyünde ise üreticiler artan gübre fiyatlarından yakındı. Girdi maliyetlerindeki artışa bir çözüm bulunamaması halinde tarımı bırakma noktasına geleceklerini ifade eden köylüler, “Ürettiğimiz ürün değer bulmazken, girdi maliyetleri her yıl katlanarak artıyor” diyerek sorunlarını dile getirdiler.   
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla ve Bor ilçesine bağlı köyleri ziyaret ederek, yurttaşların sorun ve taleplerini dinledi. Sulama suyu sorunundan, kuraklığa, ekonomik krizlerden ulaşıma onlarca sorununu sıralayan köylüler, AKP iktidarının köylüleri unuttuğunu, bu yüzden köylerde yaşamın her geçen yıl biraz daha zorlaştığını belirttiler.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla ve Bor  ilçesine bağlı köyleri ziyaret ederek, yurttaşların sorun ve taleplerini dinledi. Sulama suyu sorunundan, kuraklığa, ekonomik krizlerden ulaşıma onlarca sorununu sıralayan köylüler, AKP iktidarının köylüleri unuttuğunu, bu yüzden köylerde yaşamın her geçen yıl biraz daha zorlaştığını belirttiler. 

GÜRER, ULUKIŞLA’NIN KÖYLERİNİ ZİYARET ETTİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ilçe, belde ve köy gezilerini aralıksız sürdürüyor. Gürer’in son durağı Ulukışla ilçesine bağlı köyler odu. Porsuk, Tekneçukur, Çanakçı, Kozluca ve Koçak köyleri ile Bor ilçesine bağlı Kaynarca köyünü ziyaret eden Gürer’i, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

KÖYLÜLERİN TAŞINMA SORUNU DEVAM EDİYOR 

Çanakçı, Kozluca, Koçak ve Tabaklı köylerinin 20 yıldan fazla bir zamandır devam eden ‘taşınma’ sorununun halen çözüm bulamadığını belirtiler köylüler, bu dört köyün bulunduğu bölgede kuraklığın hat safhaya ulaştığını, kozlucave Porsuk köy yollarının aylardır yapılmadığını, cep telefonun bile bazı köylerde halen  çekmediğini ifade ettiler. 

ULUKIŞLA-POZANTI YOLU ÖLÜM YOLU OLDU 

Bölgeyi de içine alan E-90 Karayolunun Ulukışla ile Adana’nın Pozantı ilçesi arasındaki yaklaşık 40 kilometrelik bölümün artık yükünü kaldıramaz olduğuna ve sık sık ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının meydana geldiğine dikkat çeken köylüler, “Genellikle ağır tonajlı araçların tercih ettiği ve ölüm yolu olarak bilinen bu bölgede hemen hergün bir veya birkaç trafik kazası meydana geliyor ve ne yazık ki ölümlü kazalar çoğunlukta. Defalara kez müracaat etmemize rağmen bir sonuç alamadık. Yolun genişletilmesi için çalışma başlatılacağı açıklandı ama yıllardır böyle bir çalışma yapılmadı” dediler. 

SULAMA SUYU SORUNU 

Çanakçı, Tekneçukur, Darboğaz, Güney, Maden, Horoz, İmrahor ve Porsuk köylerinde sulama suyu için gölet sorununun yaşandığını ifade eden köylüler “Kuraklık bölgede hububatın yanısıra, bahçelerde sorun yaşatıyor” dedi. 

GİRDİ MALİYETLERİ BELİMİZİ BÜKTÜ 

Bor ilçesine bağlı Kaynarca köyünde ise üreticiler artan gübre fiyatlarından yakındı. Girdi maliyetlerindeki artışa bir çözüm bulunamaması halinde tarımı bırakma noktasına geleceklerini ifade eden köylüler, “Ürettiğimiz ürün değer bulmazken, girdi maliyetleri her yıl katlanarak artıyor” diyerek sorunlarını dile getirdiler. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.