akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

ULUDAĞ; “SAĞLIKLI BİR YAŞAM AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI İLE BAŞLAR”

SİYASET 19.11.2020 - 20:30, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1670+ kez okundu.
 

ULUDAĞ; “SAĞLIKLI BİR YAŞAM AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI İLE BAŞLAR”

SARIÇAM BELEDİYE BAŞKANI BİLAL ULUDAĞ’DAN, AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI MESAJI ULUDAĞ; “SAĞLIKLI BİR YAŞAM AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI İLE BAŞLAR” Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 18-22 Kasım tarihleri arasında kutlanan ‘’ Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’’ dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. “Sağlıklı bir yaşam Ağız ve Diş Sağlığı ile başlar. Bu nedenle Ağız ve Diş sağlığını bozan faktörler, vücut sağlığını da etkilemektedir” diyen Başkan Uludağ mesajında şunları söyledi; “Ülkemizin ilk Dişçilik Yüksekokulu olan ‘’ Dişçi Mektep Aliyesi’’ Tıp Fakültesi bünyesinde 22 Kasım 1908 tarihinde kurulmuştur. 1996 Yılından bu yana her yıl 22 Kasım günü Diş Hekimliği günü 22. Kasımı içine alan 18-24 Kasım olan hafta ise ‘’Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’’ olarak kutlanmaktadır. Sağlık; Fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak tam bir iyilik halidir. Sağlıklı olma hali vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkündür. Ağız ve diş eti hastalıkları ülkemizde ve Dünyada en önemli sağlık sorunları arasında yer almakta olup, hayatı doğrudan etkilemediği için gereken önem verilmemektedir. Ülkemizde ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorunlar en önemli halk sağlığı sorunları arasındadır. Ağız ve Diş sağlığı da genel sağlığın, dolayısıyla yaşamsal fonksiyonların ve yaşam kalitesinin vazgeçilmez bir unsurudur. Bu nedenle Sarıçam Belediyesi olarak vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir yaşam alanları oluşturmak için koronavirüs ile mücadelemizi de sürdürüyoruz. Belediyemiz bünyesinde vatandaşlarımıza hizmet veren Sağlık Müdürlüğümüzün önderliğinde, ilçemizde bulunan Ağız ve Diş sağlığı merkezleri ile birlikte tüm sağlık birimlerinin dezenfektan işlemlerini periyodik olarak her hafta gerçekleştiriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Ağız ve diş sağlığı üzerinde özveri ile çalışan tüm Diş Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını ve 22 Kasım Diş Hekimleri gününü kutlar, saygılarımı sunarım.” dedi

SARIÇAM BELEDİYE BAŞKANI BİLAL ULUDAĞ’DAN, AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI MESAJI

ULUDAĞ; “SAĞLIKLI BİR YAŞAM AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI İLE BAŞLAR”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 18-22 Kasım tarihleri arasında kutlanan ‘’ Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’’ dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

“Sağlıklı bir yaşam Ağız ve Diş Sağlığı ile başlar. Bu nedenle Ağız ve Diş sağlığını bozan faktörler, vücut sağlığını da etkilemektedir” diyen Başkan Uludağ mesajında şunları söyledi;

“Ülkemizin ilk Dişçilik Yüksekokulu olan ‘’ Dişçi Mektep Aliyesi’’ Tıp Fakültesi bünyesinde 22 Kasım 1908 tarihinde kurulmuştur. 1996 Yılından bu yana her yıl 22 Kasım günü Diş Hekimliği günü 22. Kasımı içine alan 18-24 Kasım olan hafta ise ‘’Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’’ olarak kutlanmaktadır.

Sağlık; Fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak tam bir iyilik halidir. Sağlıklı olma hali vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkündür. Ağız ve diş eti hastalıkları ülkemizde ve Dünyada en önemli sağlık sorunları arasında yer almakta olup, hayatı doğrudan etkilemediği için gereken önem verilmemektedir.

Ülkemizde ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorunlar en önemli halk sağlığı sorunları arasındadır. Ağız ve Diş sağlığı da genel sağlığın, dolayısıyla yaşamsal fonksiyonların ve yaşam kalitesinin vazgeçilmez bir unsurudur.

Bu nedenle Sarıçam Belediyesi olarak vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir yaşam alanları oluşturmak için koronavirüs ile mücadelemizi de sürdürüyoruz. Belediyemiz bünyesinde vatandaşlarımıza hizmet veren Sağlık Müdürlüğümüzün önderliğinde, ilçemizde bulunan Ağız ve Diş sağlığı merkezleri ile birlikte tüm sağlık birimlerinin dezenfektan işlemlerini periyodik olarak her hafta gerçekleştiriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ağız ve diş sağlığı üzerinde özveri ile çalışan tüm Diş Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını ve 22 Kasım Diş Hekimleri gününü kutlar, saygılarımı sunarım.” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.