akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

ÜLKE AÇLIĞA SÜRÜKLENECEK

SİYASET 08.10.2021 - 07:11, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1706+ kez okundu.
 

ÜLKE AÇLIĞA SÜRÜKLENECEK

"BİZ ÖNÜMÜZÜ GÖREMİYORUZ. HÜKÜMET ÇİFTÇİNİN MALİYETLERİNİ DÜŞÜRMEK İÇİN ÖNLEMLER ALMAZ İSE BU ÜLKE AÇLIĞA SÜRÜKLENECEK"

Ova Çiftçileri: "Biz önümüzü göremiyoruz. Ovada yerfıstığını yetiştirmek için yeri geliyor tarlada yatıyoruz. Fakat biz emeklerimizin karşılığını alamıyoruz. Geçen yıl yerfıstığının fiyatı 12-16 TL  bandı arasında iken biz bu yıl 5 TL’ye alıcı bulamıyoruz. Fıstığın üretim aşamasına gelene kadar bize maliyeti 6,5 ile 7,5 TL arasında. Eğer devletimiz maliyeti düşürmek için önlemler almaz ise bu ülke açlığa sürüklenecek. Öyle bir durumdayız ki hayvanlarımız var, yem alamıyoruz. tarlamız var, gübre alamıyoruz. Tarlamızı sulamak için kullandığımız elektriğin parasını ödeyemiyoruz. Biz çiftçiler olarak önümüzü göremiyoruz. Gübre fiyatlarına 2 yıl içerisinde 250 oranında zam geldi. Aynı keza mazot fiyatlarına da zam geldi. Biz elektrik parası ödemeyelim demiyoruz. Tarlada kullandığımız elektrik fiyatlarının biraz ucuzlatılması gerektiğini söylüyoruz. 50 dönüm araziye fıstık ekip yetiştirebilmek için bizim maliyetimiz 250.000 ile 300.000 TL arasında. Ama şu an fıstığa biz tarlada  5 ile 6 TL fiyatında alıcı bulamıyoruz. Bizim ürünümüz tarlada kalıyor. "PATATES VE SOĞAN EKMEYE KORKUYORUZ"   Ovanın Çiftçileri: "Biz patates ve soğan ekmeye korkuyoruz. Son 2 ay içerisinde gübreye 70 zam geldi. Patates tarlamızda 80 kuruşa alıcı buluyor. Soğan üreticisi tarlada alıcı bulamayınca tarlayı sürerek halka ücretsiz dağıttı soğanı. Biz çiftçiler ise belki soğanın kokusundan belki de emeğimiz karşısında düştüğümüz bu durumdan dolayı gözyaşlarına boğulduk."
"BİZ ÖNÜMÜZÜ GÖREMİYORUZ. HÜKÜMET ÇİFTÇİNİN MALİYETLERİNİ DÜŞÜRMEK İÇİN ÖNLEMLER ALMAZ İSE BU ÜLKE AÇLIĞA SÜRÜKLENECEK"

Ova Çiftçileri: "Biz önümüzü göremiyoruz. Ovada yerfıstığını yetiştirmek için yeri geliyor tarlada yatıyoruz. Fakat biz emeklerimizin karşılığını alamıyoruz. Geçen yıl yerfıstığının fiyatı 12-16 TL  bandı arasında iken biz bu yıl 5 TL’ye alıcı bulamıyoruz. Fıstığın üretim aşamasına gelene kadar bize maliyeti 6,5 ile 7,5 TL arasında. Eğer devletimiz maliyeti düşürmek için önlemler almaz ise bu ülke açlığa sürüklenecek. Öyle bir durumdayız ki hayvanlarımız var, yem alamıyoruz. tarlamız var, gübre alamıyoruz. Tarlamızı sulamak için kullandığımız elektriğin parasını ödeyemiyoruz. Biz çiftçiler olarak önümüzü göremiyoruz. Gübre fiyatlarına 2 yıl içerisinde 250 oranında zam geldi. Aynı keza mazot fiyatlarına da zam geldi. Biz elektrik parası ödemeyelim demiyoruz. Tarlada kullandığımız elektrik fiyatlarının biraz ucuzlatılması gerektiğini söylüyoruz. 50 dönüm araziye fıstık ekip yetiştirebilmek için bizim maliyetimiz 250.000 ile 300.000 TL arasında. Ama şu an fıstığa biz tarlada  5 ile 6 TL fiyatında alıcı bulamıyoruz. Bizim ürünümüz tarlada kalıyor.

"PATATES VE SOĞAN EKMEYE KORKUYORUZ"

 

Ovanın Çiftçileri: "Biz patates ve soğan ekmeye korkuyoruz. Son 2 ay içerisinde gübreye 70 zam geldi. Patates tarlamızda 80 kuruşa alıcı buluyor. Soğan üreticisi tarlada alıcı bulamayınca tarlayı sürerek halka ücretsiz dağıttı soğanı. Biz çiftçiler ise belki soğanın kokusundan belki de emeğimiz karşısında düştüğümüz bu durumdan dolayı gözyaşlarına boğulduk."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.