akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Ukrayna: Zaporijya'da çok sayıda kişi yaşamını yitirdi

DÜNYA 04.03.2022 - 22:39, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1860+ kez okundu.
 

Ukrayna: Zaporijya'da çok sayıda kişi yaşamını yitirdi

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'nın güneyindeki Zaporijya nükleer santralini bombalaması sonucu çıkan yangında çok sayıda kişi yaşamını yitirdiğini ve yaralandığını söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya Facebook hesabından yaptığı açıklamada, çalışanların Zaporijya tesisinin güvenli bir şekilde çalıştığından ve radyasyon seviyelerinin şu anda normal olduğundan emin olmak için izlediğini söyledi. Güç ünitelerinin içindeki nükleer yakıtın soğutulması işlemi bozulursa, geniş çaplı radyoaktif hasar olabilir.   "Devam eden bombardıman ve çatışmalar nedeniyle şu anda tesisin yakınındaki alanı tahliye edemeyen siviller de dahil olmak üzere binlerce insan bundan zarar görecek.   "Bakanlık, Zaporijya 'daki nükleer felaketin, Çernobil ve Fukuşima gibi nükleer santrallerde meydana gelen önceki kazalardan çok daha ağır olabileceğini söyledi.   "Rusya, nükleer enerji sahasına bilinçli olarak silahlı bir saldırı gerçekleştirdi ve bu, Uluslararası Atom Enerjisi içindeki tüm uluslararası anlaşmaları ihlal eden bir eylemdir." Bakanlık, uluslararası toplumu, bölgenin güvenliğini sağlamak için Rus birliklerini bölgeden ayrılmaya çağırıyor.
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'nın güneyindeki Zaporijya nükleer santralini bombalaması sonucu çıkan yangında çok sayıda kişi yaşamını yitirdiğini ve yaralandığını söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya Facebook hesabından yaptığı açıklamada, çalışanların Zaporijya tesisinin güvenli bir şekilde çalıştığından ve radyasyon seviyelerinin şu anda normal olduğundan emin olmak için izlediğini söyledi. Güç ünitelerinin içindeki nükleer yakıtın soğutulması işlemi bozulursa, geniş çaplı radyoaktif hasar olabilir.

 

"Devam eden bombardıman ve çatışmalar nedeniyle şu anda tesisin yakınındaki alanı tahliye edemeyen siviller de dahil olmak üzere binlerce insan bundan zarar görecek.

 

"Bakanlık, Zaporijya 'daki nükleer felaketin, Çernobil ve Fukuşima gibi nükleer santrallerde meydana gelen önceki kazalardan çok daha ağır olabileceğini söyledi.

 

"Rusya, nükleer enerji sahasına bilinçli olarak silahlı bir saldırı gerçekleştirdi ve bu, Uluslararası Atom Enerjisi içindeki tüm uluslararası anlaşmaları ihlal eden bir eylemdir." Bakanlık, uluslararası toplumu, bölgenin güvenliğini sağlamak için Rus birliklerini bölgeden ayrılmaya çağırıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.