Ayyüce 1
Ali Demirçalı

“Üç gün hastalığı hayvandan insana geçmiyor.”

GÜNDEM 26.10.2020 - 17:42, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1462+ kez okundu.
 

“Üç gün hastalığı hayvandan insana geçmiyor.”

Hayvanlarda üç gün hastalığına karşı ilaçlama aralıksız sürüyor   “Üç gün hastalığı hayvandan insana geçmiyor.”   Büyükşehir ve İl Tarım Orman Müdürlüğü, üç gün hastalığına karşı iş birliği içinde mücadele ediyor.   Adana Büyükşehir Belediyesi, son günlerde insanlara zarar verdiği iddia edilen  ve halkı endişeye düşüren, büyükbaş hayvanlarda görülen hastalık ve hastalığın kaynağı sinekle mücadeleyi, İl Tarım Orman Müdürlüğü ile birlikte sürdürüyor.   Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, insanlara zarar verdiği iddia edilen üç gün (Bovine Ephemeral Fever) hastalığının nedeni olan sineklerle mücadelesini ilçe ve köylerde büyük bir titizlikle devam ettiriyor.  Sarıçam Cihadiye Mahallesi’nde vektörel hastalıklara (Üç gün Hastalığı, Mavi Dil Hastalığı, Sığırların Nodüler Ekzantemi) karşı yürütülen mücadele çalışmalarına katılan Adana Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hasan Deda Büyüköztürk, sosyal medya ve basında yer alan, “insanlara zarar veren sinek” söyleminin asılsız olduğunu belirtti. ÜÇ GÜN HASTALIĞI İNSANA GEÇMEZ İlaçlama çalışmalarını yerinde inceleyen Daire Başkanı Hasan Deda Büyüköztürk, “Son zamanlarda Adana’da insanlara zarar veren sineklerin varlığına yönelik haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Üç gün hastalığı hayvandan insana taşınmamaktadır. Büyükbaş hayvanlarda ölümle sonuçlanan hastalık sadece hayvandan hayvana taşınmaktadır. Bu hastalığa karşı vektörle, sinekle mücadele tüm ilçelerimizde, özellikle hayvancılık yapılan köy ve mahallelerimizde ahır, sulak alan, bataklık ve vektörlerin barınma alanı olan noktalarda yapılmaktadır. Halkımızın hastalığın insana bulaşacağı endişesini taşıması yersizdir” dedi. İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ Çevre ve Denetim Şube Müdürü Aytekin Şahin de kentimizde üç gün hastalığının görülmesiyle birlikte 15 Eylül’den itibaren Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile iş birliği içerisinde çalıştıklarını söyledi. Şahin mücadeleye başladıkları tarihten itibaren 230 köyde tek ilaçlama gerçekleştirdiklerini, bunun dışında da talepte bulunan tüm halkın isteklerini karşıladıklarını bildirdi. Cihadiye Mahalle Muhtarı İsmail Güder ise, ekiplerin yaptığı ilaçlamanın kendilerini memnun ettiğini belirtti. Muhtar Güder, “Üç gün hastalığının ortaya çıktığı anda Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçtik. Her 15 günde bir gelip düzenli olarak ahırlarımızı ve köyümüzdeki sulak her yeri ilaçlıyorlar. Büyükşehir Belediyesi’ne ve ekiplerine teşekkür ederim” diye konuştu. Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, özellikle hayvancılık işletmelerinin çevresinde hastalıkları taşıyan ve bulaştıran sinek ile vektörlerin üreyip çoğalmasına elverişli bataklık, sulama kanalları kenarı, sulak alanlar çevresinde ilaçlama çalışması yapmayı sürdürecek.

Hayvanlarda üç gün hastalığına karşı ilaçlama aralıksız sürüyor

 

“Üç gün hastalığı hayvandan insana geçmiyor.”

 

Büyükşehir ve İl Tarım Orman Müdürlüğü, üç gün hastalığına karşı iş birliği içinde mücadele ediyor.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi, son günlerde insanlara zarar verdiği iddia edilen  ve halkı endişeye düşüren, büyükbaş hayvanlarda görülen hastalık ve hastalığın kaynağı sinekle mücadeleyi, İl Tarım Orman Müdürlüğü ile birlikte sürdürüyor.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, insanlara zarar verdiği iddia edilen üç gün (Bovine Ephemeral Fever) hastalığının nedeni olan sineklerle mücadelesini ilçe ve köylerde büyük bir titizlikle devam ettiriyor.  Sarıçam Cihadiye Mahallesi’nde vektörel hastalıklara (Üç gün Hastalığı, Mavi Dil Hastalığı, Sığırların Nodüler Ekzantemi) karşı yürütülen mücadele çalışmalarına katılan Adana Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hasan Deda Büyüköztürk, sosyal medya ve basında yer alan, “insanlara zarar veren sinek” söyleminin asılsız olduğunu belirtti.

ÜÇ GÜN HASTALIĞI İNSANA GEÇMEZ

İlaçlama çalışmalarını yerinde inceleyen Daire Başkanı Hasan Deda Büyüköztürk, “Son zamanlarda Adana’da insanlara zarar veren sineklerin varlığına yönelik haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Üç gün hastalığı hayvandan insana taşınmamaktadır. Büyükbaş hayvanlarda ölümle sonuçlanan hastalık sadece hayvandan hayvana taşınmaktadır. Bu hastalığa karşı vektörle, sinekle mücadele tüm ilçelerimizde, özellikle hayvancılık yapılan köy ve mahallelerimizde ahır, sulak alan, bataklık ve vektörlerin barınma alanı olan noktalarda yapılmaktadır. Halkımızın hastalığın insana bulaşacağı endişesini taşıması yersizdir” dedi.

İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ

Çevre ve Denetim Şube Müdürü Aytekin Şahin de kentimizde üç gün hastalığının görülmesiyle birlikte 15 Eylül’den itibaren Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile iş birliği içerisinde çalıştıklarını söyledi. Şahin mücadeleye başladıkları tarihten itibaren 230 köyde tek ilaçlama gerçekleştirdiklerini, bunun dışında da talepte bulunan tüm halkın isteklerini karşıladıklarını bildirdi.

Cihadiye Mahalle Muhtarı İsmail Güder ise, ekiplerin yaptığı ilaçlamanın kendilerini memnun ettiğini belirtti. Muhtar Güder, “Üç gün hastalığının ortaya çıktığı anda Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçtik. Her 15 günde bir gelip düzenli olarak ahırlarımızı ve köyümüzdeki sulak her yeri ilaçlıyorlar. Büyükşehir Belediyesi’ne ve ekiplerine teşekkür ederim” diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, özellikle hayvancılık işletmelerinin çevresinde hastalıkları taşıyan ve bulaştıran sinek ile vektörlerin üreyip çoğalmasına elverişli bataklık, sulama kanalları kenarı, sulak alanlar çevresinde ilaçlama çalışması yapmayı sürdürecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.