TÜSAD’da bayrağı Şule Akçay devraldı

SAĞLIK 13.11.2022 - 08:59, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1594+ kez okundu.
 

TÜSAD’da bayrağı Şule Akçay devraldı

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), SOLUNUM 2022 Kongresi’nin ardından yapılan genel kurulla yeni yönetimini belirledi. TÜSAD’da başkanlık görevini Prof. Dr. Ülkü Yılmaz’dan devralan Prof. Dr. M. Şule Akçay, “Bu bir bayrak koşusu. Cumhuriyetimizin 100. yılında 52 yıllık köklü bir uzmanlık derneği olarak 5 bine yakın hekim üyemizle birlikte akciğer sağlığı konusunda çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi. Alanında Türkiye’nin ilk ve en büyük uzmanlık derneği olan Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği’nde (TÜSAD) bayrağı yeni yönetim devraldı. Bu yıl 44’üncüsü düzenlenen Uluslararası Katılımlı Ulusal Kongresi’nin (SOLUNUM 2022) ardından yapılan genel kurulla yeni yönetim seçildi. TÜSAD’da 2022 – 2025 dönemi için seçilen yeni yönetim kurulunda başkanlığı Prof. Dr. Müşerref Şule Akçay üstlendi. Başkanlık bayrağını Prof. Dr. Ülkü Yılmaz’dan devralan Prof. Dr. M. Şule Akçay, “Bu bir bayrak koşusu. Yeni yönetim olarak derneğimizin mottosunda olduğu gibi ‘Tükenmeyen Nefesle’ hep daha ileriye doğru koşacağız” dedi. Akçay, yeni yönetim olarak görevi üstlendikleri dönemin özel bir anlam taşıdığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Ben ve benimle birlikte bazı ekip arkadaşlarım TÜSAD’ın bir önceki yönetiminde de görev almıştık. Bu dönem TÜSAD’ın 50. yılına denk geldiği için bizim için çok anlamlıydı. TÜSAD; çok genç bir Cumhuriyet’te, ileri görüşlü bir grup hekimin özverisi ile kurulmuş bir dernek.  Böyle bir derneğin altın yılına tanıklık etmek gerçekten çok değerliydi.”

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), SOLUNUM 2022 Kongresi’nin ardından yapılan genel kurulla yeni yönetimini belirledi. TÜSAD’da başkanlık görevini Prof. Dr. Ülkü Yılmaz’dan devralan Prof. Dr. M. Şule Akçay, “Bu bir bayrak koşusu. Cumhuriyetimizin 100. yılında 52 yıllık köklü bir uzmanlık derneği olarak 5 bine yakın hekim üyemizle birlikte akciğer sağlığı konusunda çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Alanında Türkiye’nin ilk ve en büyük uzmanlık derneği olan Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği’nde (TÜSAD) bayrağı yeni yönetim devraldı. Bu yıl 44’üncüsü düzenlenen Uluslararası Katılımlı Ulusal Kongresi’nin (SOLUNUM 2022) ardından yapılan genel kurulla yeni yönetim seçildi. TÜSAD’da 2022 – 2025 dönemi için seçilen yeni yönetim kurulunda başkanlığı Prof. Dr. Müşerref Şule Akçay üstlendi.

Başkanlık bayrağını Prof. Dr. Ülkü Yılmaz’dan devralan Prof. Dr. M. Şule Akçay, “Bu bir bayrak koşusu. Yeni yönetim olarak derneğimizin mottosunda olduğu gibi ‘Tükenmeyen Nefesle’ hep daha ileriye doğru koşacağız” dedi. Akçay, yeni yönetim olarak görevi üstlendikleri dönemin özel bir anlam taşıdığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Ben ve benimle birlikte bazı ekip arkadaşlarım TÜSAD’ın bir önceki yönetiminde de görev almıştık. Bu dönem TÜSAD’ın 50. yılına denk geldiği için bizim için çok anlamlıydı. TÜSAD; çok genç bir Cumhuriyet’te, ileri görüşlü bir grup hekimin özverisi ile kurulmuş bir dernek.  Böyle bir derneğin altın yılına tanıklık etmek gerçekten çok değerliydi.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.