akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

“Türkiye’yi soykırım ile suçlayanlar Kendi tarihlerine baksınlar”

DİĞER 26.04.2021 - 00:11, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2662+ kez okundu.
 

“Türkiye’yi soykırım ile suçlayanlar Kendi tarihlerine baksınlar”

Platform Adana Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saygılı:   “Türkiye’yi soykırım ile suçlayanlar Kendi tarihlerine baksınlar”   ADANA / Platform Adana Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saygılı, Türkiye’yi soykırım ile suçlayanlara kendi tarihlerine bakmaları tavsiyesinde bulundu.   Gerek ulusal, gerekse yerel ölçekteki tartışmaları, sorunları ve beklentileri objektif bir bakışa açısı ile değerlendiren Adana’nın en etkin sivil toplum kuruluşlarından Platform Adana Yönetim Kurulu Başkanı Saygılı, sözde Ermeni soykırım iddialarının 24 Nisan tarihi ile birlikte yeniden gündeme geldiğini anımsattı.    “Bizler 1000 yıldır kadim coğrafyada ev sahibi olarak komşularımızla birlikte yaşıyoruz ve 1000 yıldır da milleti sadıka olarak uyum içerisinde birlikte yaşayan Ermeniler yüzyılın başında başta Fransızlar ve uluslararası güçlerin maşası olarak bu beraberliği hançer vurdular” ifadelerini kullanan  Ramazan Saygılı, şöyle devam etti:   “Bebekleri kazanlarda kaynatıp kuzu eti diye annelerine getirdiler yedirdiler kadınları göğüslerini asarak şehit ettiler. Bizler medeniyet kodlarımızdan aldığımız görgü ve terbiye ile kan davası gütmeyiz,  tarihi tarihçilere bırakırız. Ermenilerde kendi tarihi arşivlerini açsınlar biz de kendi tarihi arşivlerimizi açalım.  Sağduyulu tarihçiler gereken çalışmaları yapsınlar.”   Saygılı, Ermeni yöneticilerin Ağrı dağının resmini çizip altına Ermenistan bayrağını çizerek sorunun çözülemeyeceğine vurgu yaptı. Saygılı, “Biz derin tarihi bilinç geleneği olan bir milletiz. Türkiye ağırbaşlı bir devlettir. Bu tarihi olayları çarpıtarak hasmane tutumlarla kendi parlamentolarında gündemde tutan ülkeler iyi niyetli değiller.”  
Platform Adana Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saygılı:
 
“Türkiye’yi soykırım ile suçlayanlar
Kendi tarihlerine baksınlar”
 
ADANA / Platform Adana Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saygılı, Türkiye’yi soykırım ile suçlayanlara kendi tarihlerine bakmaları tavsiyesinde bulundu.
 
Gerek ulusal, gerekse yerel ölçekteki tartışmaları, sorunları ve beklentileri objektif bir bakışa açısı ile değerlendiren Adana’nın en etkin sivil toplum kuruluşlarından Platform Adana Yönetim Kurulu Başkanı Saygılı, sözde Ermeni soykırım iddialarının 24 Nisan tarihi ile birlikte yeniden gündeme geldiğini anımsattı.
 
 “Bizler 1000 yıldır kadim coğrafyada ev sahibi olarak komşularımızla birlikte yaşıyoruz ve 1000 yıldır da milleti sadıka olarak uyum içerisinde birlikte yaşayan Ermeniler yüzyılın başında başta Fransızlar ve uluslararası güçlerin maşası olarak bu beraberliği hançer vurdular” ifadelerini kullanan  Ramazan Saygılı, şöyle devam etti:
 
“Bebekleri kazanlarda kaynatıp kuzu eti diye annelerine getirdiler yedirdiler kadınları göğüslerini asarak şehit ettiler. Bizler medeniyet kodlarımızdan aldığımız görgü ve terbiye ile kan davası gütmeyiz,  tarihi tarihçilere bırakırız. Ermenilerde kendi tarihi arşivlerini açsınlar biz de kendi tarihi arşivlerimizi açalım.  Sağduyulu tarihçiler gereken çalışmaları yapsınlar.”
 
Saygılı, Ermeni yöneticilerin Ağrı dağının resmini çizip altına Ermenistan bayrağını çizerek sorunun çözülemeyeceğine vurgu yaptı. Saygılı, “Biz derin tarihi bilinç geleneği olan bir milletiz. Türkiye ağırbaşlı bir devlettir. Bu tarihi olayları çarpıtarak hasmane tutumlarla kendi parlamentolarında gündemde tutan ülkeler iyi niyetli değiller.”
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.