Türkiye'nin Adımı Rusya'yı Rahatsız Etti

29.06.2022 - 20:18, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2056+ kez okundu.
 

Türkiye'nin Adımı Rusya'yı Rahatsız Etti

İsveç ve Finlandiya'ya NATO üyeliği yolu açıldı. İki ülkenin üyeliği önündeki engellerin kalkmasına Rusya'dan ilk yorum geldi.

Türkiye-İsveç-Finlandiya tarafından imzalanan Ortak Memorandum'da "Finlandiya ve İsveç'in PYD/YPG ve Türkiye’de FETÖ olarak tanımlanan örgüte destek sağlamayacağı" üzerinde anlaşma sağlandı.   İki ülke terörle mücadelede Türkiye ile tam dayanışma ve işbirliği ile silah ambargosu olmayacağı garantisi verdiler. Türkiye de iki ülkenin üyeliği önündeki engelleri kaldırdı.   İsveç ve Finlandiya'ya NATO üyeliği yolunun açılması sonrası Rusya'dan ilk açıklama Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov'dan geldi.   NATO RUSYA'YI KONTROL ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYOR Moskova'da gazetecilerin sorularını cevaplayan Sergei Ryabkov NATO'nun Rusya'yı kontrol altına almaya çalıştığını iddia ederek "Madrid'de gerçekleştirilen zirve birliğin agresif Rusya politikasını bir kez daha kanıtladı."   İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN ÜYELİĞİ İSTİKRARSIZLĞA NEDEN OLACAK İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği durumu daha kötü hale getireceğini iddia edeb Rus politikacı, "Kuzey Atlantik ittifakının genişlemesinin uluslararası ilişkilerde tamamen istikrarsızlaştırıcı bir faktör olduğunu düşünüyoruz."   RUSYA DAHA ÖNCE DE UYARMIŞTI Rusya iki ülkenin NATO'ya katılması durumunda Moskova'nın kendi önlemlerini alacağını defalarca kez duyurmuştu.   Rus milletvekili Vladimir Dzhabarov, Finlandiya'nın NATO'ya katılmasının 'korkunç bir trajedi' olacağını belirterek tehditler savurmuştu.   Finlandiya'nın NATO'ya katılması durumunda Rusya'nın 'meşru hedefi' olacağını belirten milletvekili 'Finlandiya bu hamlesi ile ülkelerinin yok edilmesini güvence altına alır.'
İsveç ve Finlandiya'ya NATO üyeliği yolu açıldı. İki ülkenin üyeliği önündeki engellerin kalkmasına Rusya'dan ilk yorum geldi.

Türkiye-İsveç-Finlandiya tarafından imzalanan Ortak Memorandum'da "Finlandiya ve İsveç'in PYD/YPG ve Türkiye’de FETÖ olarak tanımlanan örgüte destek sağlamayacağı" üzerinde anlaşma sağlandı.

 

İki ülke terörle mücadelede Türkiye ile tam dayanışma ve işbirliği ile silah ambargosu olmayacağı garantisi verdiler. Türkiye de iki ülkenin üyeliği önündeki engelleri kaldırdı.

 

İsveç ve Finlandiya'ya NATO üyeliği yolunun açılması sonrası Rusya'dan ilk açıklama Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov'dan geldi.

 

NATO RUSYA'YI KONTROL ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYOR

Moskova'da gazetecilerin sorularını cevaplayan Sergei Ryabkov NATO'nun Rusya'yı kontrol altına almaya çalıştığını iddia ederek "Madrid'de gerçekleştirilen zirve birliğin agresif Rusya politikasını bir kez daha kanıtladı."

 

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN ÜYELİĞİ İSTİKRARSIZLĞA NEDEN OLACAK

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği durumu daha kötü hale getireceğini iddia edeb Rus politikacı, "Kuzey Atlantik ittifakının genişlemesinin uluslararası ilişkilerde tamamen istikrarsızlaştırıcı bir faktör olduğunu düşünüyoruz."

 

RUSYA DAHA ÖNCE DE UYARMIŞTI

Rusya iki ülkenin NATO'ya katılması durumunda Moskova'nın kendi önlemlerini alacağını defalarca kez duyurmuştu.

 

Rus milletvekili Vladimir Dzhabarov, Finlandiya'nın NATO'ya katılmasının 'korkunç bir trajedi' olacağını belirterek tehditler savurmuştu.

 

Finlandiya'nın NATO'ya katılması durumunda Rusya'nın 'meşru hedefi' olacağını belirten milletvekili 'Finlandiya bu hamlesi ile ülkelerinin yok edilmesini güvence altına alır.'

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.