akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Türkiye’deki Şarkıcılar Dilber Ay’ı İncelemeli

SANAT 26.12.2021 - 09:41, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1767+ kez okundu.
 

Türkiye’deki Şarkıcılar Dilber Ay’ı İncelemeli

Müzik Direktörü İskender Paydaş: “Türkiye’deki Şarkıcılar Dilber Ay’ı İncelemeli”

  Şubat ayında vizyona girecek “Dilberay” filminin Müzik Direktörü İskender Paydaş,  Dilber Ay hakkında ilk kez konuştu. “Gerçekten çok çok iyi bir ses sanatçısı. Türkiye’de müzik yapan bütün şarkıcıların pop, rock, türkü, arabesk fark etmez, hangi türde olursa olsun Dilber Ay’ı incelemeleri gerekiyor” dedi.    Filmlerin izlenmesinde konusu, oyuncuları ve hatta yönetmen kadar önemli olan müzikleri, seyircileri etkisi altına alarak bambaşka bir dünyaya sürüklüyor. “DİLBERAY” filminde Müzik Direktörü olarak imzası bulunan  aranjör, besteci, söz yazarı ve prodüktör İskender Paydaş, 2019 yılında kaybettiğimiz usta sanatçı ve filmin müzikleri hakkında ilk kez konuştu.    “Bir yandan çok büyük dram, bir yandan da gücün ve azmin başarısı”    Dilber Ay isminin filmden önce ve filmden sonra kendisine farklı anlamlar ifade ettiğini söyleyen İskender Paydaş;  “Filmden önce güzel sesli, iyi türkü söyleyen bir ses sanatçısını ifade ediyordu fakat filmin müziklerini yapmak için Ketche’yle birlikte çalıştığımda, Dilber Ay’ı tanıdım. Türkiye’deki kadınların dramının ortak noktasının Dilber Ay’ın kendisi olduğunu anladım. Tüm o zorluklara rağmen nasıl da güçlü durabildiğini, başarılı şekilde hayata tutunduğunu gördüm. Bir yandan çok büyük dram, bir yandan da gücün ve azmin başarısı olarak takdir edilesi bir yaşantı olarak bakıyorum. Dilber Ay ismi artık benim için müzikten daha öte bir şeyi ifade ediyor” 
Müzik Direktörü İskender Paydaş: “Türkiye’deki Şarkıcılar Dilber Ay’ı İncelemeli”
 

Şubat ayında vizyona girecek “Dilberay” filminin Müzik Direktörü İskender Paydaş,  Dilber Ay hakkında ilk kez konuştu. “Gerçekten çok çok iyi bir ses sanatçısı. Türkiye’de müzik yapan bütün şarkıcıların pop, rock, türkü, arabesk fark etmez, hangi türde olursa olsun Dilber Ay’ı incelemeleri gerekiyor” dedi. 

 

Filmlerin izlenmesinde konusu, oyuncuları ve hatta yönetmen kadar önemli olan müzikleri, seyircileri etkisi altına alarak bambaşka bir dünyaya sürüklüyor. “DİLBERAY” filminde Müzik Direktörü olarak imzası bulunan  aranjör, besteci, söz yazarı ve prodüktör İskender Paydaş, 2019 yılında kaybettiğimiz usta sanatçı ve filmin müzikleri hakkında ilk kez konuştu. 

 

“Bir yandan çok büyük dram, bir yandan da gücün ve azmin başarısı” 

 

Dilber Ay isminin filmden önce ve filmden sonra kendisine farklı anlamlar ifade ettiğini söyleyen İskender Paydaş;  “Filmden önce güzel sesli, iyi türkü söyleyen bir ses sanatçısını ifade ediyordu fakat filmin müziklerini yapmak için Ketche’yle birlikte çalıştığımda, Dilber Ay’ı tanıdım. Türkiye’deki kadınların dramının ortak noktasının Dilber Ay’ın kendisi olduğunu anladım. Tüm o zorluklara rağmen nasıl da güçlü durabildiğini, başarılı şekilde hayata tutunduğunu gördüm. Bir yandan çok büyük dram, bir yandan da gücün ve azmin başarısı olarak takdir edilesi bir yaşantı olarak bakıyorum. Dilber Ay ismi artık benim için müzikten daha öte bir şeyi ifade ediyor” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.