akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

“TREN SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?”

SİYASET 02.02.2021 - 10:37, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2470+ kez okundu.
 

“TREN SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana-Tarsus-Mersin ve Mersin-Tarsus-Adana arasındaki tren seferlerinin yeniden başlatılması gerektiğini belirtti. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında şehirlerarası yolculukların kısıtlanması nedeniyle Yüksek Hızlı, Anahat ve Bölgesel Trenlerin 28 Mart 2020 tarihinden itibaren işletilmediğine dikkat çeken Dr. Şevkin, bu kapsamda iptal edilen Adana-Tarsus-Mersin ve Mersin-Tarsus-Adana arasında yapılan tren seferlerinin de gerçekeşmediğine dikkat çekti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sunan Dr. Şevkin, “Vatandaşlarımız Adana’dan özellikle iş için yanı başındaki Mersin'e ve diğer il ve ilçelere trenle gidemiyor. Her gün bu güzergahlar arasında adeta mekik dokuyan binlerce vatandaşımızın 11 aydır yaşadığı mağduriyet giderilmelidir” dedi. “TCDD ZARAR ETTİRİLDİ” Sayıştay Denetim Raporları’na göre TCDD’yi zarar eden kurumlar arasına sokmayı başaran Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nun Uludağ’da kayak yapılırken, iktidar kongrelerinde pandemi kurallarına uyulmazken, yurdun bir çok yerinde tren seferleri devam ederken gerekli tedbirleri alarak Adana ve Mersin arası tren seferlerini başlatmak zorunda olduğuna işaret eden Dr. Şevkin, ayrıca deniz yolu ulaşımının etkin kılınmadığını, İskenderun, Yumurtalık, Karataş, Mersin hattında feribot seferleriyle ilgili hiçbir girişimde bulunulmadığını kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) ve deniz yolu ulaşımında liyakatli kadroların ötelenmemesi, sürgünlere maruz bırakılmaması ve kurumların zarar ettirilmemesi gereğine işaret eden Dr. Şevkin, “Cumhuriyetimizin büyük kazanımları olan güzide kurumlar korunmalıdır” diye konuştu. “TREN SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?” CHP’li Dr. Şevkin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı sayın Adil Karaismailoğlu’nun şu sorulara yanıt vermesini istedi: “1 Ocak 2019’dan tren seferlerinin iptal edildiği 28 Mart 2020’ye kadar Adana-Tarsus-Mersin tren seferleriyle yolculuk yapan vatandaş sayımız kaçtır? Son 5 yılda Adana-Tarsus-Mersin tren seferlerini kullanan vatandaş sayısı kaçtır? Tüm yurtta gerçekleşen iktidar partisinin kongrelerinde, kayak merkezlerinde maske-mesafe-hijyen kurallarına uyulmadığı ve bulaş riskinin göz önüne alınmadığı gözlenirken Adana-Tarsus-Mersin bölgesel tren seferleri pandemi kurallarına uygun olarak işletime açılamaz mı? Adana-Tarsus-Mersin bölgesel tren seferleri tam olarak hangi tarihte başlayacaktır? Bakanlığınız, İskenderun, Yumurtalık, Karataş ve Mersin hattında deniz yolunu etkin kılmak amacıyla feribot seferleri gerçekleştirmeyi planlıyor mu? TCDD'de liyakatsiz personel atama, işyeri sürgünleri ne zaman sona erecek? Mahkeme kararıyla işyerlerine geri dönen çalışanların hukuksuz bir şekilde yeniden sürgüne gönderildiğine dair kamuoyuna bir açıklama yapacak mısınız?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana-Tarsus-Mersin ve Mersin-Tarsus-Adana arasındaki tren seferlerinin yeniden başlatılması gerektiğini belirtti.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında şehirlerarası yolculukların kısıtlanması nedeniyle Yüksek Hızlı, Anahat ve Bölgesel Trenlerin 28 Mart 2020 tarihinden itibaren işletilmediğine dikkat çeken Dr. Şevkin, bu kapsamda iptal edilen Adana-Tarsus-Mersin ve Mersin-Tarsus-Adana arasında yapılan tren seferlerinin de gerçekeşmediğine dikkat çekti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sunan Dr. Şevkin, “Vatandaşlarımız Adana’dan özellikle iş için yanı başındaki Mersin'e ve diğer il ve ilçelere trenle gidemiyor. Her gün bu güzergahlar arasında adeta mekik dokuyan binlerce vatandaşımızın 11 aydır yaşadığı mağduriyet giderilmelidir” dedi.
“TCDD ZARAR ETTİRİLDİ”
Sayıştay Denetim Raporları’na göre TCDD’yi zarar eden kurumlar arasına sokmayı başaran Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nun Uludağ’da kayak yapılırken, iktidar kongrelerinde pandemi kurallarına uyulmazken, yurdun bir çok yerinde tren seferleri devam ederken gerekli tedbirleri alarak Adana ve Mersin arası tren seferlerini başlatmak zorunda olduğuna işaret eden Dr. Şevkin, ayrıca deniz yolu ulaşımının etkin kılınmadığını, İskenderun, Yumurtalık, Karataş, Mersin hattında feribot seferleriyle ilgili hiçbir girişimde bulunulmadığını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) ve deniz yolu ulaşımında liyakatli kadroların ötelenmemesi, sürgünlere maruz bırakılmaması ve kurumların zarar ettirilmemesi gereğine işaret eden Dr. Şevkin, “Cumhuriyetimizin büyük kazanımları olan güzide kurumlar korunmalıdır” diye konuştu.

“TREN SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?”

CHP’li Dr. Şevkin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı sayın Adil Karaismailoğlu’nun şu sorulara yanıt vermesini istedi:

“1 Ocak 2019’dan tren seferlerinin iptal edildiği 28 Mart 2020’ye kadar Adana-Tarsus-Mersin tren seferleriyle yolculuk yapan vatandaş sayımız kaçtır? Son 5 yılda Adana-Tarsus-Mersin tren seferlerini kullanan vatandaş sayısı kaçtır? Tüm yurtta gerçekleşen iktidar partisinin kongrelerinde, kayak merkezlerinde maske-mesafe-hijyen kurallarına uyulmadığı ve bulaş riskinin göz önüne alınmadığı gözlenirken Adana-Tarsus-Mersin bölgesel tren seferleri pandemi kurallarına uygun olarak işletime açılamaz mı? Adana-Tarsus-Mersin bölgesel tren seferleri tam olarak hangi tarihte başlayacaktır? Bakanlığınız, İskenderun, Yumurtalık, Karataş ve Mersin hattında deniz yolunu etkin kılmak amacıyla feribot seferleri gerçekleştirmeyi planlıyor mu? TCDD'de liyakatsiz personel atama, işyeri sürgünleri ne zaman sona erecek? Mahkeme kararıyla işyerlerine geri dönen çalışanların hukuksuz bir şekilde yeniden sürgüne gönderildiğine dair kamuoyuna bir açıklama yapacak mısınız?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.