TOKİ MAĞDURLARI ÇARE ARIYOR

SİYASET 02.02.2022 - 09:27, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1419+ kez okundu.
 

TOKİ MAĞDURLARI ÇARE ARIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'nın Sarıçam İlçesi'ndeki Buruk İstiklal Mahallesinde bulunan TOKİ Konutları'nda mağdur edilen yurttaşların sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Kış şartlarında evlerinin çatısı akan, okulu ve sağlık ocağı bulunmayan vatandaşlara çare bulunmasını isteyen Barut, iktidarı göreve çağırdı. "TOKİ MAĞDURLARI ÇARE ARIYOR" Geçtiğimiz günlerde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte TOKİ mağdurlarının sorunlarını ve taleplerini dinleyen Ayhan Barut, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünde dile getirip çözüm istedi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nı sorunlara çare bulması için uyaran Ayhan Barut, "Seçim bölgemiz Adana'da geçen günlerde TOKİ mağduru yurttaşlarımızla buluştuk, dertlerini dinledik. Bu kara kış gününde dar gelirleriyle ev sahibi olmaya çalışan hemşehrilerimizin çilesine tanıklık ettik. TOKİ evlerinde yaşama tutunmaya çalışan insanlarımız sizden çare bekliyor" dedi. "OKUL VE SAĞLIK OCAĞI YOK" Buruk İstiklal Mahallesi'nde 825 konutluk TOKİ projesinden ev sahibi olan insanların yaşadığı sorunlara değinen Ayhan Barut, şunları kaydetti: "İnsanlarımızın canını yanıyor. Evlerin çatıları akıyor, aydınlatmadan parka onca sorunları var. Yaklaşık 3 bin insanımızın yaşadığı bu bölgede, yeni yapılan TOKİ konutlarıyla birlikte yerleşim sayısı artıyor. Zaten dar gelirli olan insanlarımızın gideceği bir sağlık ocağı yok, çocuklarını gönderecekleri okul yok. Ayrıca aidatlarına fahiş zam yapılıyor. Bu ne aymazlıktır? Bu nasıl bir vicdansızlıktır? Kara kışta insanlarımız feryat ediyor, çare istiyor. Defalarca sorunları iletmelerine rağmen hala bir adım atılmış değil. Sizi insafa ve vicdana davet ediyoruz. TOKİ mağdurlarına çözüm bulun."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'nın Sarıçam İlçesi'ndeki Buruk İstiklal Mahallesinde bulunan TOKİ Konutları'nda mağdur edilen yurttaşların sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Kış şartlarında evlerinin çatısı akan, okulu ve sağlık ocağı bulunmayan vatandaşlara çare bulunmasını isteyen Barut, iktidarı göreve çağırdı.

"TOKİ MAĞDURLARI ÇARE ARIYOR"

Geçtiğimiz günlerde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte TOKİ mağdurlarının sorunlarını ve taleplerini dinleyen Ayhan Barut, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünde dile getirip çözüm istedi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nı sorunlara çare bulması için uyaran Ayhan Barut, "Seçim bölgemiz Adana'da geçen günlerde TOKİ mağduru yurttaşlarımızla buluştuk, dertlerini dinledik. Bu kara kış gününde dar gelirleriyle ev sahibi olmaya çalışan hemşehrilerimizin çilesine tanıklık ettik. TOKİ evlerinde yaşama tutunmaya çalışan insanlarımız sizden çare bekliyor" dedi.

"OKUL VE SAĞLIK OCAĞI YOK"

Buruk İstiklal Mahallesi'nde 825 konutluk TOKİ projesinden ev sahibi olan insanların yaşadığı sorunlara değinen Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"İnsanlarımızın canını yanıyor. Evlerin çatıları akıyor, aydınlatmadan parka onca sorunları var. Yaklaşık 3 bin insanımızın yaşadığı bu bölgede, yeni yapılan TOKİ konutlarıyla birlikte yerleşim sayısı artıyor. Zaten dar gelirli olan insanlarımızın gideceği bir sağlık ocağı yok, çocuklarını gönderecekleri okul yok. Ayrıca aidatlarına fahiş zam yapılıyor. Bu ne aymazlıktır? Bu nasıl bir vicdansızlıktır? Kara kışta insanlarımız feryat ediyor, çare istiyor. Defalarca sorunları iletmelerine rağmen hala bir adım atılmış değil. Sizi insafa ve vicdana davet ediyoruz. TOKİ mağdurlarına çözüm bulun."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.