TARSUSUN SESİ GAZETESİ YAYIN HAYATINDA

DİĞER 21.01.2021 - 09:58, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1225+ kez okundu.
 

TARSUSUN SESİ GAZETESİ YAYIN HAYATINDA

TARSUSUN SESİ GAZETESİ YAYIN HAYATINA BAŞLADI   Tarsus’ta yeni bir gazete yayın hayatına girdi. Tarsusun Sesi adıyla yayına başlayan yerel gazetenin İmtiyaz sahipliğini Cengiz Elmastaş, Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü’nü Zekeriya Elmastaş yaparken, Genel Yayın Yönetmenliği görevini ise gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık yürütüyor. Tarsusun Sesi gazetesinin ilk sayısı “Güzel Günler Göreceğiz” manşetiyle çıktı. Edinilen bilgiye göre, haftalık bir yayın olarak çıkan Tarsusun Sesi gazetesi, doğru ve ilkeli habercilikle birlikte, kentin tarihi ve kültürel değerleri ile sanatı daha çok ön plana çıkarmayı amaçlıyor. Tarsusun Sesi’ni bir kent gazetesi olarak tanımlayan Kurucusu ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü Zekeriya Elmastaş, konuya ilişkin olarak, reklam gazeteciliği yapmayacaklarını, broşür gibi değil gazete gibi bir gazete yayınlamaya başladıklarını ifade ederek, “Tarsus’ta gerçek anlamda yerel gazete boşluğu olduğunu düşünüyorum. Her yayıncılık faaliyeti gibi biz de ilkeli bir gazetecilik iddiasıyla yola çıktık. Tarsusun Sesi gazetesinin yaşam pratiği bu iddialarımızın gerçekliğini zamanla ortaya koyacaktır. Gazetemizde, yazar, sanatçı ve akademisyen dostlarımız ‘Konuk Yazar’ olarak sayfalarımızda yer alacak. Tarsus’a bir kent gazetesi kazandıracağız. Tarsus gibi köklü bir geçmişi olan bir kenttin ekonomik, toplumsal, kültürel ve tarihsel birikimi ile güncel zenginliği bizim yayıncılık kaynağımızdır. Okurlarımıza farklı bir gazete sunmayı amaçlıyoruz” dedi. Tarsusun Sesi gazetesi Genel Yayın Yönetmen Uğur Pişmanlık ise gazetenin, basın evrensel anlamda kabul görmüş meslek ahlak ve ilkelerini, yayıncılık anlayışlarının en başına koyduklarını ifade ederek, “Tarsusun Sesi gazetesinin kendine ait bir kulvarı var ve buradan ilerleyerek gazetecilik yapacağız. Tarsusun Sesi gazetesi bir rantiye ya da şantajcı habercilik yapan yandaş medya olmayacak. Halkın gazetesi olarak, gerçeğin peşinde olacak. Doğru, dürüst ve ilkeli habercilik anlayışıyla gazeteciliği esas aalacağız. İlk sayıdan itibaren yayınlandığımız kentin tarihsel ve kültürel değerlerini öne koyarak bu konudaki tutumuzu ortaya koyduk. Tarsusun Sesi gazetesi kendi kulvarını açan ve oradan ilerleyen bir yayıncılığı benimsemiştir” diye konuştu. Yeni yılın ilk günlerinde haftalık olarak yayın hayatına başlayan Tarsusun Sesi gazetesi 3. sayısıyla okurların karşısına çıktı.

TARSUSUN SESİ GAZETESİ YAYIN HAYATINA BAŞLADI

 

Tarsus’ta yeni bir gazete yayın hayatına girdi. Tarsusun Sesi adıyla yayına başlayan yerel gazetenin İmtiyaz sahipliğini Cengiz Elmastaş, Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü’nü Zekeriya Elmastaş yaparken, Genel Yayın Yönetmenliği görevini ise gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık yürütüyor.

Tarsusun Sesi gazetesinin ilk sayısı “Güzel Günler Göreceğiz” manşetiyle çıktı.

Edinilen bilgiye göre, haftalık bir yayın olarak çıkan Tarsusun Sesi gazetesi, doğru ve ilkeli habercilikle birlikte, kentin tarihi ve kültürel değerleri ile sanatı daha çok ön plana çıkarmayı amaçlıyor.

Tarsusun Sesi’ni bir kent gazetesi olarak tanımlayan Kurucusu ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü Zekeriya Elmastaş, konuya ilişkin olarak, reklam gazeteciliği yapmayacaklarını, broşür gibi değil gazete gibi bir gazete yayınlamaya başladıklarını ifade ederek, “Tarsus’ta gerçek anlamda yerel gazete boşluğu olduğunu düşünüyorum. Her yayıncılık faaliyeti gibi biz de ilkeli bir gazetecilik iddiasıyla yola çıktık. Tarsusun Sesi gazetesinin yaşam pratiği bu iddialarımızın gerçekliğini zamanla ortaya koyacaktır. Gazetemizde, yazar, sanatçı ve akademisyen dostlarımız ‘Konuk Yazar’ olarak sayfalarımızda yer alacak. Tarsus’a bir kent gazetesi kazandıracağız. Tarsus gibi köklü bir geçmişi olan bir kenttin ekonomik, toplumsal, kültürel ve tarihsel birikimi ile güncel zenginliği bizim yayıncılık kaynağımızdır. Okurlarımıza farklı bir gazete sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Tarsusun Sesi gazetesi Genel Yayın Yönetmen Uğur Pişmanlık ise gazetenin, basın evrensel anlamda kabul görmüş meslek ahlak ve ilkelerini, yayıncılık anlayışlarının en başına koyduklarını ifade ederek, “Tarsusun Sesi gazetesinin kendine ait bir kulvarı var ve buradan ilerleyerek gazetecilik yapacağız. Tarsusun Sesi gazetesi bir rantiye ya da şantajcı habercilik yapan yandaş medya olmayacak. Halkın gazetesi olarak, gerçeğin peşinde olacak. Doğru, dürüst ve ilkeli habercilik anlayışıyla gazeteciliği esas aalacağız. İlk sayıdan itibaren yayınlandığımız kentin tarihsel ve kültürel değerlerini öne koyarak bu konudaki tutumuzu ortaya koyduk. Tarsusun Sesi gazetesi kendi kulvarını açan ve oradan ilerleyen bir yayıncılığı benimsemiştir” diye konuştu.

Yeni yılın ilk günlerinde haftalık olarak yayın hayatına başlayan Tarsusun Sesi gazetesi 3. sayısıyla okurların karşısına çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.