TARIM SEKTÖRÜ İLK MEZUNLARINA SAHİP ÇIKIYOR..

EĞİTİM 26.06.2022 - 10:01, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2035+ kez okundu.
 

TARIM SEKTÖRÜ İLK MEZUNLARINA SAHİP ÇIKIYOR..

Ülke kalkınmasına katkı vermeyi ve gençlerin mezun olduktan sonra meslek sahibi olmaları amacıyla TOBB tarafından yaptırılan ve bu yıl ilk mezunlarını veren TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili açıklama yapan Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, “Tarım alanında eğitimi önceleyen meslek lisemiz ilk mezunlarını verdi. Okulumuz önümüzdeki yıllarda da gençlerimizin öncelikli tercihleri arasında yer almaya devam edecektir. TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diğer liselerdeki müfredata ek olarak tarım alanına yönelik teknik eğitimiyle fark yaratıyor, proje okulu olarak önemli roller üstleniyor” dedi.   ATO Başkanı Atila Menevşe, “Öğrencilerimiz, başarıyla eğitim dönemlerini tamamladı ve TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ilk mezunlarını verdi. Sektör temsilcileriyle konuştuğumuzda mezunları hemen istihdam etmeye hazır olduklarını öğrendik. Bu bizim için büyük bir sevinç kaynağıdır. Geleceğin mesleği olarak görülen ve yeni neslin tercihleri arasında yer alan tarım sektörünün eğitim yuvası olan meslek lisemiz; sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli mesleki yeterlilikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmektedir. Mesleki eğitim ile reel sektörün ihtiyaçlarının birbirine entegre edilmesini hedefleyerek yola çıktığımız Meslek Lisemizin geldiği nokta bizleri bir hayli sevindirmektedir. Okulumuzun bu noktalara gelmesinde; Adana Valimiz, İl Milli Eğitim Müdürümüz, Odamızın ilgili Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleri, Adana Ticaret Borsamız, okul yöneticilerimiz ve öğrencilerimizin emeği bir hayli fazla. Ben emeği geçen, destek veren herkese ve özellikle de Okulun ilimize kazandırılmasındaki katkılarından dolayı TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimi iletiyorum.

Ülke kalkınmasına katkı vermeyi ve gençlerin mezun olduktan sonra meslek sahibi olmaları amacıyla TOBB tarafından yaptırılan ve bu yıl ilk mezunlarını veren TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili açıklama yapan Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, “Tarım alanında eğitimi önceleyen meslek lisemiz ilk mezunlarını verdi. Okulumuz önümüzdeki yıllarda da gençlerimizin öncelikli tercihleri arasında yer almaya devam edecektir. TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diğer liselerdeki müfredata ek olarak tarım alanına yönelik teknik eğitimiyle fark yaratıyor, proje okulu olarak önemli roller üstleniyor” dedi.

 

ATO Başkanı Atila Menevşe, “Öğrencilerimiz, başarıyla eğitim dönemlerini tamamladı ve TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ilk mezunlarını verdi. Sektör temsilcileriyle konuştuğumuzda mezunları hemen istihdam etmeye hazır olduklarını öğrendik. Bu bizim için büyük bir sevinç kaynağıdır. Geleceğin mesleği olarak görülen ve yeni neslin tercihleri arasında yer alan tarım sektörünün eğitim yuvası olan meslek lisemiz; sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli mesleki yeterlilikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmektedir. Mesleki eğitim ile reel sektörün ihtiyaçlarının birbirine entegre edilmesini hedefleyerek yola çıktığımız Meslek Lisemizin geldiği nokta bizleri bir hayli sevindirmektedir. Okulumuzun bu noktalara gelmesinde; Adana Valimiz, İl Milli Eğitim Müdürümüz, Odamızın ilgili Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleri, Adana Ticaret Borsamız, okul yöneticilerimiz ve öğrencilerimizin emeği bir hayli fazla. Ben emeği geçen, destek veren herkese ve özellikle de Okulun ilimize kazandırılmasındaki katkılarından dolayı TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimi iletiyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.