akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

T-Talks bu ay engelleri kaldırıyor!

YAŞAM 09.06.2022 - 07:19, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2521+ kez okundu.
 

T-Talks bu ay engelleri kaldırıyor!

Sorun olarak gördüğümüz en büyük şey: İletişim

İşitme engelli bireylerin yaşadığı en büyük sıkıntının iletişim olduğunu vurgulayan Aybüke Kurt, anlaşılması en zor durumlarda kişilerin mağdur olduğunu belirtiyor. Kurt, toplum içerisinde bir çok sorunla baş eden bu bireylerin en büyük kurtarıcısının, onların dillerinden anlayan ve tercüme eden çevirmenler olduğunu söylüyor.    Neslihan Kurt "Dil kültürü getirir, kültür de dili getirir. Bizimle yaşadıkları için bizim onları anlamamız ve onların ihtiyaçlarına destek olmamız gerekiyor."   "Türk işaret dilinin kaybolmasını istemiyoruz"  Aybüke Kurt, Türk İşaret Dilini'nin tarihsel zenginliğine değinerek II. Abdülhamid döneminde sağırlar okulunun açılmasıyla dilin temellerinin atıldığını belirtiyor. Farkındalığın artarak Türkiye'nin her yerine ulaşmasını gönülden isteyen Kurt ailesi, empati kurmanın bu yolculuktaki en büyük destekçi olduğunu ve 7 Haziran Türk İşaret Dili Bayramı'nın her yıl kutlanmasıyla bu değerlerimizi kaybetmememiz gerektiğini belirtiyor.    Aybüke Kurt, en büyük hayalinin gazetecilikle işaret dilinin bir arada yürüdüğü ve haberciliğin her kesime ulaşabildiği bir dünya olduğunu ifade ediyor.Son olarak mesleğini büyük bir aşkla icra eden Neslihan Kurt, engellerle dolu bu yolculukta çevirmen olmak isteyenlere her zaman destek sağlayacağını belirtiyor.    Öte yandan T-Talks'un bu ayki serisinde bir dizi canlı yayın da gerçekleştirilecek. 7 Haziran saat 18:00 – 22:00 saatleri arasında Türk İşaret Dili Tercümanları Derneği Başkanları Banu Türkü Gürşahin, Ercüment Tanrıverdi ve Aybüke Kurt’un katılımıyla bir canlı yayın gerçekleştirilecek. Bu yayına Neslihan Kurt tercüman olarak katılırken iki işitme engelli birey de yer alacak. 8 ve 9 Haziran tarihlerindeyse Türk İşaret Dili Tercümanları Derneği'nin katkılarıyla TikTok topluluğuna özel bir başka canlı yayın olacak. Bu yayındaysa TİD 101 İşaret Diline Giriş dersi verilecek. Öte yandan işaret diliyle şarkılar, yemek ve makyaj içerikleri de bu ay kapsamında TikTok topluluğuyla buluşacak.
Sorun olarak gördüğümüz en büyük şey: İletişim

İşitme engelli bireylerin yaşadığı en büyük sıkıntının iletişim olduğunu vurgulayan Aybüke Kurt, anlaşılması en zor durumlarda kişilerin mağdur olduğunu belirtiyor. Kurt, toplum içerisinde bir çok sorunla baş eden bu bireylerin en büyük kurtarıcısının, onların dillerinden anlayan ve tercüme eden çevirmenler olduğunu söylüyor. 

 

Neslihan Kurt "Dil kültürü getirir, kültür de dili getirir. Bizimle yaşadıkları için bizim onları anlamamız ve onların ihtiyaçlarına destek olmamız gerekiyor."

 

"Türk işaret dilinin kaybolmasını istemiyoruz" 

Aybüke Kurt, Türk İşaret Dilini'nin tarihsel zenginliğine değinerek II. Abdülhamid döneminde sağırlar okulunun açılmasıyla dilin temellerinin atıldığını belirtiyor. Farkındalığın artarak Türkiye'nin her yerine ulaşmasını gönülden isteyen Kurt ailesi, empati kurmanın bu yolculuktaki en büyük destekçi olduğunu ve 7 Haziran Türk İşaret Dili Bayramı'nın her yıl kutlanmasıyla bu değerlerimizi kaybetmememiz gerektiğini belirtiyor. 

 

Aybüke Kurt, en büyük hayalinin gazetecilikle işaret dilinin bir arada yürüdüğü ve haberciliğin her kesime ulaşabildiği bir dünya olduğunu ifade ediyor.Son olarak mesleğini büyük bir aşkla icra eden Neslihan Kurt, engellerle dolu bu yolculukta çevirmen olmak isteyenlere her zaman destek sağlayacağını belirtiyor. 

 

Öte yandan T-Talks'un bu ayki serisinde bir dizi canlı yayın da gerçekleştirilecek. 7 Haziran saat 18:00 – 22:00 saatleri arasında Türk İşaret Dili Tercümanları Derneği Başkanları Banu Türkü Gürşahin, Ercüment Tanrıverdi ve Aybüke Kurt’un katılımıyla bir canlı yayın gerçekleştirilecek. Bu yayına Neslihan Kurt tercüman olarak katılırken iki işitme engelli birey de yer alacak. 8 ve 9 Haziran tarihlerindeyse Türk İşaret Dili Tercümanları Derneği'nin katkılarıyla TikTok topluluğuna özel bir başka canlı yayın olacak. Bu yayındaysa TİD 101 İşaret Diline Giriş dersi verilecek. Öte yandan işaret diliyle şarkılar, yemek ve makyaj içerikleri de bu ay kapsamında TikTok topluluğuyla buluşacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.