akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Skandal atamalar meclis gündeminde

SİYASET 15.05.2022 - 09:43, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1419+ kez okundu.
 

Skandal atamalar meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın mülakatla personel alımında yaşanan ‘torpil’ ve ‘para’ iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Mecliste konuşan Dr. Şevkin, Bakanlığın 2 Mart-12 Nisan tarihleri arasındaki personel alımında yaptığı mülakatların liyakat esaslı olmadığını kaydetti. Mülakatlardan önce çağrılan bazı adayların oluşturduğu Telegram gruplarında, torpil ve para döndüğüne dair ciddi iddialar bulunduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, “Bu iddiayı ortaya atan kişiler ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanları düşük olmasına rağmen yüksek mülakat puanları alanlar araştırılmalıdır” dedi. “BAKANLIK AÇIKLAMASI TUTARSIZ” KPSS'de 80 üstü puan alan çoğu adaya mülakatta düşük puan, 70 puanlılara ise yüksek puan verildiğinin açıklanan mülakat sonuçlarıyla sabitleştiğini dile getiren Dr. Şevkin, “İtirazlardan sonra KPSS'nin tek kriter olmadığı, çerçeve soruların sorulduğu, buna göre mülakat puanlarının verildiğini açıklayan Bakanlığın tutarsızlığı da dikkatlerden kaçmamıştır. Bu konuda Bakanlığı araştırma yapmaya ve adaletli olmaya çağırıyorum” diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın mülakatla personel alımında yaşanan ‘torpil’ ve ‘para’ iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Mecliste konuşan Dr. Şevkin, Bakanlığın 2 Mart-12 Nisan tarihleri arasındaki personel alımında yaptığı mülakatların liyakat esaslı olmadığını kaydetti. Mülakatlardan önce çağrılan bazı adayların oluşturduğu Telegram gruplarında, torpil ve para döndüğüne dair ciddi iddialar bulunduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, “Bu iddiayı ortaya atan kişiler ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanları düşük olmasına rağmen yüksek mülakat puanları alanlar araştırılmalıdır” dedi.

“BAKANLIK AÇIKLAMASI TUTARSIZ”

KPSS'de 80 üstü puan alan çoğu adaya mülakatta düşük puan, 70 puanlılara ise yüksek puan verildiğinin açıklanan mülakat sonuçlarıyla sabitleştiğini dile getiren Dr. Şevkin, “İtirazlardan sonra KPSS'nin tek kriter olmadığı, çerçeve soruların sorulduğu, buna göre mülakat puanlarının verildiğini açıklayan Bakanlığın tutarsızlığı da dikkatlerden kaçmamıştır. Bu konuda Bakanlığı araştırma yapmaya ve adaletli olmaya çağırıyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.