akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Şişecam, cam ve kimyasallar alanında güçlü bir küresel oyuncu

EKONOMİ 06.05.2022 - 09:05, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2268+ kez okundu.
 

Şişecam, cam ve kimyasallar alanında güçlü bir küresel oyuncu

Şişecam’ın ilk çeyrekteki net satışları 17 milyar TL seviyesine yükseldi

Dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla küresel bir oyuncu olan Şişecam’ın 2022 yılı Ocak-Mart dönemindeki konsolide net satışları 17 milyar TL seviyesine ulaştı. Şişecam’ın bu dönemde toplam satışları içerisindeki uluslararası satışlarının payı yüzde 66 seviyesinde gerçekleşirken, şirketin,  yılın ilk çeyreğinde toplam yatırımları 1.2 milyar TL, ihracatı ise 240 milyon dolar oldu.   Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici, “2022 yılının ilk çeyreğinde dünya, ekonomik ve jeopolitik risklerin hakim olduğu, yüksek enflasyon ve tedarik zincirine bağlı sorunların global ölçekte derinden hissedildiği, belirsizliklerle dolu bir atmosfere sahne olurken, cam ve kimyasallar sektörlerinin güçlü küresel oyuncusu Şişecam gelişmiş risk yönetim kasları, isabetli yatırım kararları, ortak akılla hayata geçirdiği uygulamaları ve dönüşüm projeleriyle büyüme yolculuğunu kesintisiz sürdürdü. Önümüzdeki dönemde de faaliyetlerimizi proaktif uygulamalarımız, güçlü yetkinlik ve reflekslerimizi kullanarak yönetmeye, iş süreçlerimiz ve planlarımızda gerekli güncellemeleri yaparak üretmeye ve tüm paydaşlarımız için değer yaratmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Şişecam’ın ilk çeyrekteki net satışları 17 milyar TL seviyesine yükseldi

Dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla küresel bir oyuncu olan Şişecam’ın 2022 yılı Ocak-Mart dönemindeki konsolide net satışları 17 milyar TL seviyesine ulaştı. Şişecam’ın bu dönemde toplam satışları içerisindeki uluslararası satışlarının payı yüzde 66 seviyesinde gerçekleşirken, şirketin,  yılın ilk çeyreğinde toplam yatırımları 1.2 milyar TL, ihracatı ise 240 milyon dolar oldu.

 

Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici, “2022 yılının ilk çeyreğinde dünya, ekonomik ve jeopolitik risklerin hakim olduğu, yüksek enflasyon ve tedarik zincirine bağlı sorunların global ölçekte derinden hissedildiği, belirsizliklerle dolu bir atmosfere sahne olurken, cam ve kimyasallar sektörlerinin güçlü küresel oyuncusu Şişecam gelişmiş risk yönetim kasları, isabetli yatırım kararları, ortak akılla hayata geçirdiği uygulamaları ve dönüşüm projeleriyle büyüme yolculuğunu kesintisiz sürdürdü. Önümüzdeki dönemde de faaliyetlerimizi proaktif uygulamalarımız, güçlü yetkinlik ve reflekslerimizi kullanarak yönetmeye, iş süreçlerimiz ve planlarımızda gerekli güncellemeleri yaparak üretmeye ve tüm paydaşlarımız için değer yaratmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.