Sınır ötesi e-ticaretin 2022’de 20 trilyon yuanı aşması bekleniyor

DÜNYA 03.01.2021 - 17:05, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1360+ kez okundu.
 

Sınır ötesi e-ticaretin 2022’de 20 trilyon yuanı aşması bekleniyor

Sınır ötesi e-ticaretin 2022’de 20 trilyon yuanı aşması bekleniyor Çin'in sınır ötesi e-ticaret işlemlerinin 2022 itibarıyla 20 trilyon 500 milyar yuana (yaklaşık 3 trilyon 150 milyar dolar) ulaşacağı öngörülüyor. Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi tarafından yayınlanan rapora göre, ülkenin sınır ötesi e-ticaret sektörü son yıllarda hızla büyüyor. Ülkedeki küçük ve orta ölçekli e-ticaret platformları da her yıl ortalama yüzde 30'luk bir hızla gelişiyor. Raporda, sınır ötesi e-ticaret platformlarının COVID-19 salgınıyla mücadele sürecinde tedariki güvence altına alma ve uluslararası yardım sağlama işlemlerinde önemli rol oynadığı belirtildi. Sınır ötesi e-ticaretin sürekli geliştiğine işaret edilen raporda, sektörde sorunsuz işlemler için fikri mülkiyet haklarını koruyacak küresel girişimler çağrısında bulunuluyor.

Sınır ötesi e-ticaretin 2022’de 20 trilyon yuanı aşması bekleniyor

Çin'in sınır ötesi e-ticaret işlemlerinin 2022 itibarıyla 20 trilyon 500 milyar yuana (yaklaşık 3 trilyon 150 milyar dolar) ulaşacağı öngörülüyor.

Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi tarafından yayınlanan rapora göre, ülkenin sınır ötesi e-ticaret sektörü son yıllarda hızla büyüyor. Ülkedeki küçük ve orta ölçekli e-ticaret platformları da her yıl ortalama yüzde 30'luk bir hızla gelişiyor.

Raporda, sınır ötesi e-ticaret platformlarının COVID-19 salgınıyla mücadele sürecinde tedariki güvence altına alma ve uluslararası yardım sağlama işlemlerinde önemli rol oynadığı belirtildi.

Sınır ötesi e-ticaretin sürekli geliştiğine işaret edilen raporda, sektörde sorunsuz işlemler için fikri mülkiyet haklarını koruyacak küresel girişimler çağrısında bulunuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.