SELAMİÇEŞME ÖZGÜRLÜK PARKI YENİLENDİ

GÜNDEM 18.06.2021 - 08:14, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1264+ kez okundu.
 

SELAMİÇEŞME ÖZGÜRLÜK PARKI YENİLENDİ

İstanbul Anadolu Yakası’nın en sevilen oyun alanlarından  biri olan Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nın basketbol sahaları, sporun dünyayı ileriye taşıma gücüne inanan Nike ile sporun daha geniş kitlelere yayılmasını hedefleyen Sportive işbirliğinde ve  Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle yenilendi.   Herkes için adil ve yepyeni bir oyun alanı sunan proje, grafik tasarımcı ve illüstratör Dilara Akbal tarafından tasarlandı. Sporun en önemli iki ögesi olan “eşitlik” ve “birlik olma”nın gücünden ilham alan tasarımda, yan yana iki sahanın oluşturduğu birliktelik ve bu hızlı oyun sırasındaki mücadele temsil ediliyor. Tasarımdaki takımların ellerindeki kalpler ise herkesi bu sahada bir araya getiren basketbol sevgisini simgeliyor.   Kadıköy ilçesinin uğrak Parklarından olan Selamiçeşme Özgürlük Parkı, basketbol sahaları Türkiye’de gelişmeye başlayan sokak basketbolu kültürüyle sanatı birleştirerek İstanbul’un gençlerine sıradışı bir deneyim sunuyor. 

İstanbul Anadolu Yakası’nın en sevilen oyun alanlarından  biri olan Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nın basketbol sahaları, sporun dünyayı ileriye taşıma gücüne inanan Nike ile sporun daha geniş kitlelere yayılmasını hedefleyen Sportive işbirliğinde ve  Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle yenilendi.

 

Herkes için adil ve yepyeni bir oyun alanı sunan proje, grafik tasarımcı ve illüstratör Dilara Akbal tarafından tasarlandı. Sporun en önemli iki ögesi olan “eşitlik” ve “birlik olma”nın gücünden ilham alan tasarımda, yan yana iki sahanın oluşturduğu birliktelik ve bu hızlı oyun sırasındaki mücadele temsil ediliyor. Tasarımdaki takımların ellerindeki kalpler ise herkesi bu sahada bir araya getiren basketbol sevgisini simgeliyor.

 

Kadıköy ilçesinin uğrak Parklarından olan Selamiçeşme Özgürlük Parkı, basketbol sahaları Türkiye’de gelişmeye başlayan sokak basketbolu kültürüyle sanatı birleştirerek İstanbul’un gençlerine sıradışı bir deneyim sunuyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.