akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Şehit Erkut Akbaylılar tepkili: “Evlerimizi yıkmayın!”

YAŞAM 12.07.2021 - 19:48, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1103+ kez okundu.
 

Şehit Erkut Akbaylılar tepkili: “Evlerimizi yıkmayın!”

Riskli alan ilan edilen Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi sakinleri, yetkilileri duyarlılığa davet etti Şehit Erkut Akbaylılar tepkili: “Evlerimizi yıkmayın!” Şehit Erkut Akbay’da kentsel dönüşüm belirsizliği  “Ya evimizi yıkmayın ya da bizi borçlandırmayın!” ADANA – Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla ‘riskli alan’ ilan edilmesinin ardından yaşanan belirsizlik devam ediyor. Mahalle halkı, evlerinin değerinden alınmamasına, kendilerine verilecek yeni evlere ayrıca yüksek oranda ve uzun vadede ödeme yapacak olmalarına tepki gösterdi. Mahalledeki bir kıraathanede bir araya geldikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın aynı mahallede kurduğu irtibat ofisinin önüne kadar “Haksızlığa, adaletsizliğe hayır” pankartı eşliğinde yürüyen Şehit Erkut Akbaylılar, “Ya evlerimizi yıkmayın ya da bizi borçlandırmayın” dedi. DUYARLILIK ÇAĞRISI! Mahallede gerçekleştirilmeye çalışılan kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle haksızlığa uğradıklarını belirten, kendileriyle görüşülmeden, istişarede bulunulmadan evlerine değer biçildiğini dile getiren mahalle halkı, yetkilileri duyarlılığa davet etti. 105 dönümlük alanın Cumhurbaşkanı kararıyla riskli alan ilan edildiğini ve kararın 21 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan mahalle sakinleri, ilk çalışmadan bir sonuç çıkmadığını şimdi ise evlerine gelişigüzel biçilen yeni değerlerle karşı karşıya kaldıklarını vurguladı. YOKSUL HALKIN PARA ÖDEMESİ ZOR! Evlerinin boşaltılmasının istenmesine karşın yeni ev sahibi olma imkanlarının sınırlı kaldığını kaydeden mahalleliler, projenin nasıl olduğuna yönelik bir bilgi sahibi olmadıklarını da ifade etti. Daha çok dar gelirli vatandaşların ikamet ettiği mahallede yılların emeğiyle konut sahibi olduklarını, yeniden bir borç yükü altına giremeyeceklerini belirten Şehit Erkut Akbay sakinleri, yoksulluk, işsizlik, ekonomik kriz ve pandemi kıskacında yıkılacak evlerinin yerine verilecek evler için para ödemelerinin mümkün olmadığına dikkat çekti. Devletin tüm organlarından yardım beklediklerini kaydeden mahalleliler, mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Riskli alan ilan edilen Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi sakinleri, yetkilileri duyarlılığa davet etti

Şehit Erkut Akbaylılar tepkili: “Evlerimizi yıkmayın!”

Şehit Erkut Akbay’da kentsel dönüşüm belirsizliği

 “Ya evimizi yıkmayın ya da bizi borçlandırmayın!”

ADANA – Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla ‘riskli alan’ ilan edilmesinin ardından yaşanan belirsizlik devam ediyor.
Mahalle halkı, evlerinin değerinden alınmamasına, kendilerine verilecek yeni evlere ayrıca yüksek oranda ve uzun vadede ödeme yapacak olmalarına tepki gösterdi.
Mahalledeki bir kıraathanede bir araya geldikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın aynı mahallede kurduğu irtibat ofisinin önüne kadar “Haksızlığa, adaletsizliğe hayır” pankartı eşliğinde yürüyen Şehit Erkut Akbaylılar, “Ya evlerimizi yıkmayın ya da bizi borçlandırmayın” dedi.
DUYARLILIK ÇAĞRISI!
Mahallede gerçekleştirilmeye çalışılan kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle haksızlığa uğradıklarını belirten, kendileriyle görüşülmeden, istişarede bulunulmadan evlerine değer biçildiğini dile getiren mahalle halkı, yetkilileri duyarlılığa davet etti.
105 dönümlük alanın Cumhurbaşkanı kararıyla riskli alan ilan edildiğini ve kararın 21 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan mahalle sakinleri, ilk çalışmadan bir sonuç çıkmadığını şimdi ise evlerine gelişigüzel biçilen yeni değerlerle karşı karşıya kaldıklarını vurguladı.
YOKSUL HALKIN PARA ÖDEMESİ ZOR!
Evlerinin boşaltılmasının istenmesine karşın yeni ev sahibi olma imkanlarının sınırlı kaldığını kaydeden mahalleliler, projenin nasıl olduğuna yönelik bir bilgi sahibi olmadıklarını da ifade etti. Daha çok dar gelirli vatandaşların ikamet ettiği mahallede yılların emeğiyle konut sahibi olduklarını, yeniden bir borç yükü altına giremeyeceklerini belirten Şehit Erkut Akbay sakinleri, yoksulluk, işsizlik, ekonomik kriz ve pandemi kıskacında yıkılacak evlerinin yerine verilecek evler için para ödemelerinin mümkün olmadığına dikkat çekti.
Devletin tüm organlarından yardım beklediklerini kaydeden mahalleliler, mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.