Scala Yayıncılık 2 deneyimli ismi daha kadrosuna kattı

KÜLTÜR 30.05.2022 - 11:56, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1230+ kez okundu.
 

Scala Yayıncılık 2 deneyimli ismi daha kadrosuna kattı

Gazeteci ve yazar Abdurrahman Yıldırım ve bankacılık sektörünün deneyimli isimlerinden Ender Yılmaz, yönetim, finans, yatırım ve uluslararası piyasalara ilişkin kitaplarıyla tanınan Scala Yayıncılık’ın kadrosuna katıldı. 1992 yılında Canan ve Hakan Feyyat tarafından kurulan ve 30. yılını kutlayan Scala Yayıncılık, kadrosuna deneyimli 2 ismi kattı. Gazeteci ve yazar Abdurrahman Yıldırım ve bankacılık sektörünün deneyimli isimlerinden Ender Yılmaz, yönetim, finans, yatırım ve uluslararası piyasalara ilişkin kitaplarıyla tanınan Scala Yayıncılık’ta editör olarak görev yapacak. Scala Yayıncılık, yakın zamanda Gazeteci, Yazar ve Çevirmen Osman Şenkul’u ve Ekonomi Gazetecisi ve Çevirmen Deniz Kılınç’ı da kadrosuna katmıştı. Gazeteciliğe 1983’te Anadolu Ajansı’nda başlayan Abdurrahman Yıldırım, ekonomi muhabirliği yaptığı ve ekonomi ağırlıklı yazılar yazdığı için dönemin başbakanı Turgut Özal’ı izlemekle görevlendirildi. 1987 yılında Cumhuriyet Gazetesi’ne geçti ve burada çakıştığı 8 yıl içinde borsayı ve özelleştirmeyi en baştan itibaren izledi ve yazdı. Daha sonra Cumhuriyet’te köşe yazarlığı ve ardından ekonomi müdürlüğü yaptı. 1994-99 arası Yeni Yüzyıl Gazetesi’nin kuruluşunda görev alan Yıldırım, burada Finans Müdürü ve ardından Ekonomi Müdürü olarak görev yaptı. 1999-2008 arasında Sabah gazetesinde ekonomi müdürü ve yazar olarak çalıştı. 2008’te yeni kurulan Habertürk Gazetesi’ne yazar olarak geçti. Yıldırım, 1990-1997 arası TRT televizyonu Ekonomi Dosyası programında, CNBC-e’de, Bloomberg HT’de, NTV’de, Habertürk TV’de ekonomik ve finansal yorumlar yaptı. Borsa konusunda 4 kitabı, Uzungöl ve Dursun Ali İnan’ın başarı hikayesi kitabını yazdı. Halen Bloomberg’de yorumlar, Habertürk.com.tr.’de finans, borsa ve makro ekonomide trend üzerine, gıda, konut, turizm konularında yazılar yazmaya devam ediyor. Bankacılık sektörünün deneyimli isimlerinden Ender Yılmaz ise, 1989 yılında AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra özel bir bankada müfettiş olarak çalışmaya başladı. Aynı bankanın Hazine ve Sermaye Piyasaları Operasyon Bölümü’nde Yönetici ve Müdür olarak uzun yıllar görev yaptı. Kısa bir dönem de özel bir portföy yönetim şirketinde Denetim Müdürü olarak çalıştı. Operasyon bölümünde çalıştığı süre boyunca, bir kısmı sektörde ilk olan ve halen kullanımda olan pek çok projenin aktif-katılımcı liderliğini yapan Yılmaz, hala özel bir yatırım bankasında Operasyon Grup Müdürü olarak çalışmaya devam ediyor. Hazine, para ve sermaye piyasaları özel ilgi alanı olan Yılmaz, SPK’nın Türev ve İleri Düzey lisanslarına sahip. Ayrıca 2010 yılında Sabancı Üniversitesi Executive EMBA programını tamamladı

Gazeteci ve yazar Abdurrahman Yıldırım ve bankacılık sektörünün deneyimli isimlerinden Ender Yılmaz, yönetim, finans, yatırım ve uluslararası piyasalara ilişkin kitaplarıyla tanınan Scala Yayıncılık’ın kadrosuna katıldı.

1992 yılında Canan ve Hakan Feyyat tarafından kurulan ve 30. yılını kutlayan Scala Yayıncılık, kadrosuna deneyimli 2 ismi kattı. Gazeteci ve yazar Abdurrahman Yıldırım ve bankacılık sektörünün deneyimli isimlerinden Ender Yılmaz, yönetim, finans, yatırım ve uluslararası piyasalara ilişkin kitaplarıyla tanınan Scala Yayıncılık’ta editör olarak görev yapacak. Scala Yayıncılık, yakın zamanda Gazeteci, Yazar ve Çevirmen Osman Şenkul’u ve Ekonomi Gazetecisi ve Çevirmen Deniz Kılınç’ı da kadrosuna katmıştı.

Gazeteciliğe 1983’te Anadolu Ajansı’nda başlayan Abdurrahman Yıldırım, ekonomi muhabirliği yaptığı ve ekonomi ağırlıklı yazılar yazdığı için dönemin başbakanı Turgut Özal’ı izlemekle görevlendirildi. 1987 yılında Cumhuriyet Gazetesi’ne geçti ve burada çakıştığı 8 yıl içinde borsayı ve özelleştirmeyi en baştan itibaren izledi ve yazdı. Daha sonra Cumhuriyet’te köşe yazarlığı ve ardından ekonomi müdürlüğü yaptı. 1994-99 arası Yeni Yüzyıl Gazetesi’nin kuruluşunda görev alan Yıldırım, burada Finans Müdürü ve ardından Ekonomi Müdürü olarak görev yaptı. 1999-2008 arasında Sabah gazetesinde ekonomi müdürü ve yazar olarak çalıştı. 2008’te yeni kurulan Habertürk Gazetesi’ne yazar olarak geçti. Yıldırım, 1990-1997 arası TRT televizyonu Ekonomi Dosyası programında, CNBC-e’de, Bloomberg HT’de, NTV’de, Habertürk TV’de ekonomik ve finansal yorumlar yaptı. Borsa konusunda 4 kitabı, Uzungöl ve Dursun Ali İnan’ın başarı hikayesi kitabını yazdı. Halen Bloomberg’de yorumlar, Habertürk.com.tr.’de finans, borsa ve makro ekonomide trend üzerine, gıda, konut, turizm konularında yazılar yazmaya devam ediyor.

Bankacılık sektörünün deneyimli isimlerinden Ender Yılmaz ise, 1989 yılında AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra özel bir bankada müfettiş olarak çalışmaya başladı. Aynı bankanın Hazine ve Sermaye Piyasaları Operasyon Bölümü’nde Yönetici ve Müdür olarak uzun yıllar görev yaptı. Kısa bir dönem de özel bir portföy yönetim şirketinde Denetim Müdürü olarak çalıştı. Operasyon bölümünde çalıştığı süre boyunca, bir kısmı sektörde ilk olan ve halen kullanımda olan pek çok projenin aktif-katılımcı liderliğini yapan Yılmaz, hala özel bir yatırım bankasında Operasyon Grup Müdürü olarak çalışmaya devam ediyor. Hazine, para ve sermaye piyasaları özel ilgi alanı olan Yılmaz, SPK’nın Türev ve İleri Düzey lisanslarına sahip. Ayrıca 2010 yılında Sabancı Üniversitesi Executive EMBA programını tamamladı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.