Sağlıklı gıdanın üretimi ve geleceği konusu masaya yatırıldı.

DÜNYA 27.11.2020 - 07:54, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2336+ kez okundu.
 

Sağlıklı gıdanın üretimi ve geleceği konusu masaya yatırıldı.

Tarım ve gıdanın bir milli güvenlik meselesine dönüştüğü, stratejik önem haline geldiği bugünlerde toprağın ve sağlıklı gıdaya erişimin önemi gün geçtikçe artıyor.

  Sağlıklı Gıdanın Geleceği İyi Baktığımız Topraktan, Akıllı ve İzlenebilir Tarımdan Geçiyor Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı – WorldFood Istanbul, 28’inci kez sektör takipçilerine ışık tutmayı sürdürüyor. Etkinliğin ikinci günü, Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat’ın moderatörlüğündeki, ‘Sürdürülebilir Tarım ile Sıfır Açlık’ paneliyle başladı.   Gıda sektörünün geleceğine yön veren konu ve konuklarıyla sektörün en önemli buluşması olan, katılımcıların alıcılarla hem fuar ortamında hem de sanal ticaret platformu Hyve Connect aracılığıyla bir araya geldiği Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı – WorldFood Istanbul, sektörün nabzını tutmaya devam ediyor.   TurSEFF İş Geliştirme Müdürü Selen İnal, Önder Çiftçi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi İş Geliştirme Müdürü Süleyman Bezirgan ve Anadolu Meraları Genel Koordinatörü Yasemin Kireç’in konuşmacı olarak katıldığı, İrfan Donat’ın modetörlüğünü yaptığı panel sağlıklı gıdanın üretimi ve geleceği konusunu masaya yatırdı.   WorldFood Istanbul’un belki de en anlamlı yılını yaşadığını paylaşan moderatör İrfan Donat, sektörün içinden geçtiği sürecin kısa bir değerlendirmesini yaparak açılışı gerçekleştirdi. Tarım ve gıda hariç neredeyse tüm sektörlerde üretimin durduğunu hatırlatan Donat, tarımın ve gıdanın bir milli güvenlik meselesine dönüştüğünü söyledi. Donat; üretimden tüketime artık yeni bir döneme girmeye başlandığının altını çizerken, önümüzdeki dönem insanlık olarak benzer risklerle karşılaşma ihtimali olması nedeniyle ev ödevlerimize dikkat çekti.
Tarım ve gıdanın bir milli güvenlik meselesine dönüştüğü, stratejik önem haline geldiği bugünlerde toprağın ve sağlıklı gıdaya erişimin önemi gün geçtikçe artıyor.

 

Sağlıklı Gıdanın Geleceği İyi Baktığımız Topraktan, Akıllı ve İzlenebilir Tarımdan Geçiyor

Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı – WorldFood Istanbul, 28’inci kez sektör takipçilerine ışık tutmayı sürdürüyor. Etkinliğin ikinci günü, Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat’ın moderatörlüğündeki, ‘Sürdürülebilir Tarım ile Sıfır Açlık’ paneliyle başladı.

 

Gıda sektörünün geleceğine yön veren konu ve konuklarıyla sektörün en önemli buluşması olan, katılımcıların alıcılarla hem fuar ortamında hem de sanal ticaret platformu Hyve Connect aracılığıyla bir araya geldiği Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı – WorldFood Istanbul, sektörün nabzını tutmaya devam ediyor.

 

TurSEFF İş Geliştirme Müdürü Selen İnal, Önder Çiftçi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi İş Geliştirme Müdürü Süleyman Bezirgan ve Anadolu Meraları Genel Koordinatörü Yasemin Kireç’in konuşmacı olarak katıldığı, İrfan Donat’ın modetörlüğünü yaptığı panel sağlıklı gıdanın üretimi ve geleceği konusunu masaya yatırdı.

 

WorldFood Istanbul’un belki de en anlamlı yılını yaşadığını paylaşan moderatör İrfan Donat, sektörün içinden geçtiği sürecin kısa bir değerlendirmesini yaparak açılışı gerçekleştirdi. Tarım ve gıda hariç neredeyse tüm sektörlerde üretimin durduğunu hatırlatan Donat, tarımın ve gıdanın bir milli güvenlik meselesine dönüştüğünü söyledi. Donat; üretimden tüketime artık yeni bir döneme girmeye başlandığının altını çizerken, önümüzdeki dönem insanlık olarak benzer risklerle karşılaşma ihtimali olması nedeniyle ev ödevlerimize dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.