akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Sağlık eğitimi hangi avantajları sağlıyor?

SAĞLIK 01.08.2022 - 06:58, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1171+ kez okundu.
 

Sağlık eğitimi hangi avantajları sağlıyor?

Hastalıkların tanılanması, tedavi ve rehabilitasyonu konusunda üst düzey bilgi birikimi ve uygulamalı eğitimlerle donatılan sağlık profesyonelleri, sağlık bilimleri fakültelerinde eğitim görüyor. Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde 13 bölümde sağlık profesyonellerinin donanımlı bir şekilde topluma hizmet verecek şekilde yetiştirilmesini hedeflediklerini söyledi. Yüksek lisans ve doktora programları ile uzmanlaşma imkanlarının sunulduğu fakültede ayrıca öğrenciler yan dal ve çift anadal olanaklarından yararlanabiliyor.

13 bölümde sağlık profesyonelleri yetişiyor…     Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, sağlık bilimleri fakültesinde eğitim görmenin sağladığı avantajlara değindi. Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, sağlığın insan bedeni, ruhu ve sosyal ilişkileri açısından tam bir iyilik hali olduğunu belirterek yaşam süreci içinde bu iyilik hallerinde bozulmalar olabildiğini söyledi.   13 bölümde sağlık profesyonelleri yetiştiriliyor   İnsanın bir bütün olduğunu kaydeden Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, “Bir sistemdeki hastalık diğer sistemleri de etkileyebilmekte ve sonuçta tüm varlığımız etkilenebilmektedir ki bunun örneklerini yaşadığımız pandemi sürecinde gördük ve görmekteyiz. İnsan sistemlerindeki hastalık ve sağlık durumlarını bu konuda eğitim almış meslek grupları incelemektedir. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan 13 bölümde, sağlık durumu, hastalıkların tanılanması, tedavi ve rehabilitasyonu konusunda üst düzey bilgi birikimi ve uygulamalı eğitimlerle deneyimlendirilmiş sağlık profesyonelleri topluma hizmet verecek şekilde yetiştirilmektedir.” dedi.   Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Dil ve Konuşma Terapisi, Ebelik, Ergoterapi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, İş Sağlığı ve Güvenliği, Odyoloji, Ortez ve Protez, Perfüzyon, Sağlık Yönetimi ve Sosyal Hizmetler lisans bölümlerinde, alanlarında yetkin ve deneyimli öğretim görevlileri ile teorik ve uygulamalı eğitimler verilerek lisans sürecini tamamladığını söyledi.   Yüksek lisans ve doktora programlarıyla uzmanlaşabilirler   Ayrıca öğrencilerine yüksek lisans ve doktora programları ile alanlarında uzmanlaşma ve akademisyenlik seçenekleri de sunulduğunu kaydeden Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, sözlerini şöyle tamamladı:   “Odyoloji dışındaki tüm bölümlerimizde yüksek lisans, Dil ve Konuşma Bozuklukları Terapisi, Hemşirelik, İş Sağlığı ve Güvenliği ile Sağlık Yönetimin bölümlerinde ise doktora programlarımız bulunmaktadır. Üniversitemizde yan dal ve çift anadal programları da bulunmakta olup öğrencilerimizin talep etmeleri halinde birbirine yakın meslek dalları için avantajlı bir seçim olabilmektedir.”
Hastalıkların tanılanması, tedavi ve rehabilitasyonu konusunda üst düzey bilgi birikimi ve uygulamalı eğitimlerle donatılan sağlık profesyonelleri, sağlık bilimleri fakültelerinde eğitim görüyor. Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde 13 bölümde sağlık profesyonellerinin donanımlı bir şekilde topluma hizmet verecek şekilde yetiştirilmesini hedeflediklerini söyledi. Yüksek lisans ve doktora programları ile uzmanlaşma imkanlarının sunulduğu fakültede ayrıca öğrenciler yan dal ve çift anadal olanaklarından yararlanabiliyor.

13 bölümde sağlık profesyonelleri yetişiyor…

 

 

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, sağlık bilimleri fakültesinde eğitim görmenin sağladığı avantajlara değindi. Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, sağlığın insan bedeni, ruhu ve sosyal ilişkileri açısından tam bir iyilik hali olduğunu belirterek yaşam süreci içinde bu iyilik hallerinde bozulmalar olabildiğini söyledi.

 

13 bölümde sağlık profesyonelleri yetiştiriliyor

 

İnsanın bir bütün olduğunu kaydeden Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, “Bir sistemdeki hastalık diğer sistemleri de etkileyebilmekte ve sonuçta tüm varlığımız etkilenebilmektedir ki bunun örneklerini yaşadığımız pandemi sürecinde gördük ve görmekteyiz. İnsan sistemlerindeki hastalık ve sağlık durumlarını bu konuda eğitim almış meslek grupları incelemektedir. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan 13 bölümde, sağlık durumu, hastalıkların tanılanması, tedavi ve rehabilitasyonu konusunda üst düzey bilgi birikimi ve uygulamalı eğitimlerle deneyimlendirilmiş sağlık profesyonelleri topluma hizmet verecek şekilde yetiştirilmektedir.” dedi.

 

Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Dil ve Konuşma Terapisi, Ebelik, Ergoterapi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, İş Sağlığı ve Güvenliği, Odyoloji, Ortez ve Protez, Perfüzyon, Sağlık Yönetimi ve Sosyal Hizmetler lisans bölümlerinde, alanlarında yetkin ve deneyimli öğretim görevlileri ile teorik ve uygulamalı eğitimler verilerek lisans sürecini tamamladığını söyledi.

 

Yüksek lisans ve doktora programlarıyla uzmanlaşabilirler

 

Ayrıca öğrencilerine yüksek lisans ve doktora programları ile alanlarında uzmanlaşma ve akademisyenlik seçenekleri de sunulduğunu kaydeden Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Odyoloji dışındaki tüm bölümlerimizde yüksek lisans, Dil ve Konuşma Bozuklukları Terapisi, Hemşirelik, İş Sağlığı ve Güvenliği ile Sağlık Yönetimin bölümlerinde ise doktora programlarımız bulunmaktadır. Üniversitemizde yan dal ve çift anadal programları da bulunmakta olup öğrencilerimizin talep etmeleri halinde birbirine yakın meslek dalları için avantajlı bir seçim olabilmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.