akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

SINAV YOK TORPİL VAR

SİYASET 11.01.2021 - 07:56, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2524+ kez okundu.
 

SINAV YOK TORPİL VAR

Chp Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ndeki sınavsız Şube Müdürü atamalarını açıkladı. Orhan Sümer “DHMİ Şube Müdür atamalarında Torpil var” dedi.   SINAV YOK TORPİL VAR Orhan Sümer, “ Sayıştay Raporlarına yansıyan, belgeleriyle kayıtlara geçmiş bir konudan bahsediyoruz. Milyonlarca üniversite mezunu genç işsizimiz var.  İşkur'un kapısında hergün daha fazla uzayan kuruklar bulunurken, Devlet Hava Meydanları İşletmelerinde "sınavsız, sorgusuz, sualsiz" mevzuatı uygulamadan "Görevde Yükselme Sınavı" açmadan Şube Müdürü atanmasının tek bir açıklaması vardır. Torpil...” dedi..   SON 3 SENEDE 40 KİŞİ SINAVSIZ MÜDÜR YAPILMIŞ Orhan Sümer, “Devlet Hava Meydanları İşletmesinde 2017 -2019 yılları arasında 40 kişi görevde yükselme sınavlarına girmeden Yönetim Kurulu Kararıyla önce boş bulunan Daire Başkan Yardımcılığı kadrosuna atanıyor. Kısa bir süre sonra hemen Şube Müdürü yapılıyor. Sınav yok, Mülakat yok, hangi kıstaslar uygulanmış belli değil. Hem kurum içi çalışma ortamına aykırı hem de atama bekleyen milyonlarca kişinin hakkının yendiği bir durum söz konusu.” Dedi.   YILDIR SINAV BEKLEYENLER VAR Orhan Sümer, “ DHMİ en son  2007  senesinde görevde yükselme sınavı yapıp Şube Müdürü ataması gerçekleştirmiş. O tarihten beri görevde yükselme sınavı bekleyen çalışanlar var. Ancak 2019 Sayıştay Raporlarıyla sınavsız müdür atamalarının nasıl yapıldığı belgeleniyor.  Bu durum ne yazık ki bir çok Kamu Kurumunda karşımıza çıkıyor. İktidarlar gelip geçicidir. Kamu kurumlarındaki kadroları liyakate göre değilde belirli gruplara ve kişilere yakınlıklarına göre dağıtırsanız, yarın o kurumlarda yaşanan kötü gidişattan sorumlu olursunuz. İktidarın bu durumu bilmemesi söz konusu olabilir mi? Yıllarca o kurumlarda çalışmış sınav bekleyen kişilerin haklarına girmek en büyük günahtır” dedi.

Chp Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ndeki sınavsız Şube Müdürü atamalarını açıkladı.

Orhan Sümer “DHMİ Şube Müdür atamalarında Torpil var” dedi.

 

SINAV YOK TORPİL VAR

Orhan Sümer, “ Sayıştay Raporlarına yansıyan, belgeleriyle kayıtlara geçmiş bir konudan bahsediyoruz. Milyonlarca üniversite mezunu genç işsizimiz var.  İşkur'un kapısında hergün daha fazla uzayan kuruklar bulunurken, Devlet Hava Meydanları İşletmelerinde "sınavsız, sorgusuz, sualsiz" mevzuatı uygulamadan "Görevde Yükselme Sınavı" açmadan Şube Müdürü atanmasının tek bir açıklaması vardır. Torpil...” dedi..

 

SON 3 SENEDE 40 KİŞİ SINAVSIZ MÜDÜR YAPILMIŞ

Orhan Sümer, “Devlet Hava Meydanları İşletmesinde 2017 -2019 yılları arasında 40 kişi görevde yükselme sınavlarına girmeden Yönetim Kurulu Kararıyla önce boş bulunan Daire Başkan Yardımcılığı kadrosuna atanıyor. Kısa bir süre sonra hemen Şube Müdürü yapılıyor. Sınav yok, Mülakat yok, hangi kıstaslar uygulanmış belli değil. Hem kurum içi çalışma ortamına aykırı hem de atama bekleyen milyonlarca kişinin hakkının yendiği bir durum söz konusu.” Dedi.

 

YILDIR SINAV BEKLEYENLER VAR

Orhan Sümer, “ DHMİ en son  2007  senesinde görevde yükselme sınavı yapıp Şube Müdürü ataması gerçekleştirmiş. O tarihten beri görevde yükselme sınavı bekleyen çalışanlar var. Ancak 2019 Sayıştay Raporlarıyla sınavsız müdür atamalarının nasıl yapıldığı belgeleniyor.  Bu durum ne yazık ki bir çok Kamu Kurumunda karşımıza çıkıyor. İktidarlar gelip geçicidir. Kamu kurumlarındaki kadroları liyakate göre değilde belirli gruplara ve kişilere yakınlıklarına göre dağıtırsanız, yarın o kurumlarda yaşanan kötü gidişattan sorumlu olursunuz. İktidarın bu durumu bilmemesi söz konusu olabilir mi? Yıllarca o kurumlarda çalışmış sınav bekleyen kişilerin haklarına girmek en büyük günahtır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.