Rusya-Ukrayna Krizi ne Zaman Bitecek?

DÜNYA 26.02.2022 - 23:07, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1887+ kez okundu.
 

Rusya-Ukrayna Krizi ne Zaman Bitecek?

Rusya ve Ukrayna arasında müzakere girişimleri, toplantının yapılacağı yer konusundaki farklı tekliflerden dolayı sekteye uğradı.

Kremlin'in açıklamasına göre, Kiev Yönetimi, görüşmelerin Minsk yerine Polonya'nın başkenti Varşova'da yapılmasını isteyince iki ülke arasındaki iletişim kopma noktasına geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kiev Yönetimi'nin bugün müzakere masasına dönmeyi teklif ettiğini duyurdu.   Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sergi Nikiforov da müzakere etmeyi reddetmediklerini, Rusya ile ateşkesi ve barışı görüşmeye hazır olduklarını duyurdu. Gelişmeler üzerine gözler müzakere için yeni şartların belirlenmesine çevrildi. Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna lideri Vladimir Zelenski'nin 'Ülkesinin tarafsızlığı konusunda görüşmeye hazır olduğunu' söylemesinden sonra müzakerelerde bulunmayı kabul ettiğini duyurdu.   Kremlin'nden yapılan açıklamaya göre; Vladimir Putin, Belarus lideri Aleksandr Lukaşanko'yu arayarak Minsk görüşmelerini organize etmesini istedi. Kiev Yönetimi, görüşmelerin Minsk yerine Polonya'nın başkenti Varşova'da yapılmasını isteyince iki ülke arasındaki iletişim kopma noktasına geldi.   Kremlin açıklamasında, Ukrayna'nın yerleşim bölgelerine füze sistemleri konuşlandırdığı iddia edildi ve "böylesi hamlelerin çok tehlikeli olacağını söyledi."   KİEV'DEN GÖRÜŞME TEKLİFİ Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kiev Yönetimi'nin bugün Müzakere masasına dönmeyi teklif ettiğini duyurdu.   UKRAYNA CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ: MÜZAKERE ETMEYİ REDDETMEDİK Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sergi Nikiforov, Rusya ile ateşkesi ve barışı görüşmeye hazır olduklarını söyledi."Müzakere etmeyi reddetmedik."
Rusya ve Ukrayna arasında müzakere girişimleri, toplantının yapılacağı yer konusundaki farklı tekliflerden dolayı sekteye uğradı.

Kremlin'in açıklamasına göre, Kiev Yönetimi, görüşmelerin Minsk yerine Polonya'nın başkenti Varşova'da yapılmasını isteyince iki ülke arasındaki iletişim kopma noktasına geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kiev Yönetimi'nin bugün müzakere masasına dönmeyi teklif ettiğini duyurdu.

 

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sergi Nikiforov da müzakere etmeyi reddetmediklerini, Rusya ile ateşkesi ve barışı görüşmeye hazır olduklarını duyurdu. Gelişmeler üzerine gözler müzakere için yeni şartların belirlenmesine çevrildi. Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna lideri Vladimir Zelenski'nin 'Ülkesinin tarafsızlığı konusunda görüşmeye hazır olduğunu' söylemesinden sonra müzakerelerde bulunmayı kabul ettiğini duyurdu.

 

Kremlin'nden yapılan açıklamaya göre; Vladimir Putin, Belarus lideri Aleksandr Lukaşanko'yu arayarak Minsk görüşmelerini organize etmesini istedi. Kiev Yönetimi, görüşmelerin Minsk yerine Polonya'nın başkenti Varşova'da yapılmasını isteyince iki ülke arasındaki iletişim kopma noktasına geldi.

 

Kremlin açıklamasında, Ukrayna'nın yerleşim bölgelerine füze sistemleri konuşlandırdığı iddia edildi ve "böylesi hamlelerin çok tehlikeli olacağını söyledi."

 

KİEV'DEN GÖRÜŞME TEKLİFİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kiev Yönetimi'nin bugün Müzakere masasına dönmeyi teklif ettiğini duyurdu.

 

UKRAYNA CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ: MÜZAKERE ETMEYİ REDDETMEDİK

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sergi Nikiforov, Rusya ile ateşkesi ve barışı görüşmeye hazır olduklarını söyledi."Müzakere etmeyi reddetmedik."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.