akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Rusya'nın Anti-Uydu Füze Denemesine Kınama

DÜNYA 17.11.2021 - 19:10, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1269+ kez okundu.
 

Rusya'nın Anti-Uydu Füze Denemesine Kınama

Amerika, Rusya'yı, anti-uydu füze denemesi yaparak Uluslararası Uzay İstasyonu mürettebatını tehlike altına sokmakla suçlayarak füze denemesini bir kez daha kınadı.

Rusya'nın kendi uydusunu vurduğu füze denemesinde oluşan enkaz parçaları tehdit etmesinden dolayı, istasyondaki astronotların sığınak kapsüllerine girmek zorunda kaldığı açıklandı. BU TÜM ULUSLARI TEHLİKE ALTINA ATIYOR Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, günlük basın toplantısında "Bugün erken saatlerde Rusya Federasyonu kendi uydularından birini yok etmek üzere pervasızca uydusavar füze denemesi gerçekleştirdi. Deneme şu ana kadar 1500 adet takip edilebilir uzay çöplüğü ve takip edilmesi imkansız yüzbinlerce daha küçük parça çöplük ortaya çıkardı. Bu tüm ulusları tehlike altına atıyor." Roscosmos sosyal medya Twitter hesabından "mürettebatını standart prosedürler gereği istasyona girmek zorunda kalan parçanın yörüngesi istasyonun yörüngesinden uzaklaştırıldı. İstasyon şu an yeşil bölgede." Söz konusu parçanın 1982 yılında uzaya gönderilen Rus casuslu uydusu Kosmos-1408'e ait olduğu ve bir tondan ağır olduğu belirtildi. HANGİ ÜLKELER UZAYDAKİ UYDULARI İNDİRME YETENEĞİNE SAHİP? Amerika, Çin, Rusya ve Hindistan'ın aralarında olduğu bazı ülkeler, uzaydaki uyduları dünyadan indirebilme kabiliyetine sahip. Bu tür füze denemeleri, uzay kirliliği daha çok artırdığı için tepkiyle karşılanıyor. Çin 2007 yılında eski meteoroloji uydusunu tahrip ettiğinde 2 bin takip edilebilir uzay çöpüne neden olmuştu. Bu enkaz parçalarının, Çin de dahil şu an operasyonel olan uzay misyonlarını hâlâ tehlikeye attığı tahmin ediliyor. Bu tür uzay çöplükleri, sahip oldukları hız nedeniyle, çarpma durumunda Uluslararası Uzay İstasyonu'nun duvarlarına zarar verme potansiyeli taşıyor.
Amerika, Rusya'yı, anti-uydu füze denemesi yaparak Uluslararası Uzay İstasyonu mürettebatını tehlike altına sokmakla suçlayarak füze denemesini bir kez daha kınadı.

Rusya'nın kendi uydusunu vurduğu füze denemesinde oluşan enkaz parçaları tehdit etmesinden dolayı, istasyondaki astronotların sığınak kapsüllerine girmek zorunda kaldığı açıklandı.


BU TÜM ULUSLARI TEHLİKE ALTINA ATIYOR

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, günlük basın toplantısında "Bugün erken saatlerde Rusya Federasyonu kendi uydularından birini yok etmek üzere pervasızca uydusavar füze denemesi gerçekleştirdi. Deneme şu ana kadar 1500 adet takip edilebilir uzay çöplüğü ve takip edilmesi imkansız yüzbinlerce daha küçük parça çöplük ortaya çıkardı. Bu tüm ulusları tehlike altına atıyor." Roscosmos sosyal medya Twitter hesabından "mürettebatını standart prosedürler gereği istasyona girmek zorunda kalan parçanın yörüngesi istasyonun yörüngesinden uzaklaştırıldı. İstasyon şu an yeşil bölgede." Söz konusu parçanın 1982 yılında uzaya gönderilen Rus casuslu uydusu Kosmos-1408'e ait olduğu ve bir tondan ağır olduğu belirtildi.


HANGİ ÜLKELER UZAYDAKİ UYDULARI İNDİRME YETENEĞİNE SAHİP?

Amerika, Çin, Rusya ve Hindistan'ın aralarında olduğu bazı ülkeler, uzaydaki uyduları dünyadan indirebilme kabiliyetine sahip. Bu tür füze denemeleri, uzay kirliliği daha çok artırdığı için tepkiyle karşılanıyor. Çin 2007 yılında eski meteoroloji uydusunu tahrip ettiğinde 2 bin takip edilebilir uzay çöpüne neden olmuştu. Bu enkaz parçalarının, Çin de dahil şu an operasyonel olan uzay misyonlarını hâlâ tehlikeye attığı tahmin ediliyor. Bu tür uzay çöplükleri, sahip oldukları hız nedeniyle, çarpma durumunda Uluslararası Uzay İstasyonu'nun duvarlarına zarar verme potansiyeli taşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.