Rusya Ekonomisi 180 Derece Terse Döndü

13.08.2022 - 16:53, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1516+ kez okundu.
 

Rusya Ekonomisi 180 Derece Terse Döndü

Rus ekonomisi, Ukrayna’da savaşla geçen ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 4 daraldı.

Savaşın ve cezaların etkilerinin henüz çok yansımadığı ilk çeyrekte yüzde 3,5 büyüyen ülkenin keskin küçülmeyi gösteren son verileri ekonominin 180 derece tersine döndüğünü gösterdi Rusya Nisan ayı ve Haziran ayları arasında gayri safi yurtiçi hasılası (GSYİH) geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4 geriledi. Ukrayna'da yaşanan savaşın ekonomik sonuçlarının ağırlığını hisseden Rus ekonomisi için uzmanların yıllarca süren bir gerilemenin başlangıcı olduğunu söylüyor.   KESKİN DÖNÜŞ Rus istatistik ajansı Rosstat verileri, ekonominin yüzde 3.5 büyüdüğü ilk çeyreğe göre keskin bir geri dönüş oldu.   İstatistik ajansı, perakende ticaretin yüzde 10 düştüğünü, toptan ticaret faaliyetinin yüzde 15 düştüğünü söyledi.   Merkez Bankası, ekonominin 2023 yılın ikinci yarısında toparlanmaya başlayacağını tahmin ediyor.   Analistler, Batılı ülkeler kritik ihracat geliri kaynakları olan Rus petrol ve gazından giderek uzaklaştıkça ekonomik bedelin daha çok ağırlaşacağını söylüyor.
Rus ekonomisi, Ukrayna’da savaşla geçen ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 4 daraldı.

Savaşın ve cezaların etkilerinin henüz çok yansımadığı ilk çeyrekte yüzde 3,5 büyüyen ülkenin keskin küçülmeyi gösteren son verileri ekonominin 180 derece tersine döndüğünü gösterdi

Rusya Nisan ayı ve Haziran ayları arasında gayri safi yurtiçi hasılası (GSYİH) geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4 geriledi.

Ukrayna'da yaşanan savaşın ekonomik sonuçlarının ağırlığını hisseden Rus ekonomisi için uzmanların yıllarca süren bir gerilemenin başlangıcı olduğunu söylüyor.

 

KESKİN DÖNÜŞ

Rus istatistik ajansı Rosstat verileri, ekonominin yüzde 3.5 büyüdüğü ilk çeyreğe göre keskin bir geri dönüş oldu.

 

İstatistik ajansı, perakende ticaretin yüzde 10 düştüğünü, toptan ticaret faaliyetinin yüzde 15 düştüğünü söyledi.

 

Merkez Bankası, ekonominin 2023 yılın ikinci yarısında toparlanmaya başlayacağını tahmin ediyor.

 

Analistler, Batılı ülkeler kritik ihracat geliri kaynakları olan Rus petrol ve gazından giderek uzaklaştıkça ekonomik bedelin daha çok ağırlaşacağını söylüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.