Psikolog Asena Küsmüş dikkat eksikliği hakkında bilgilendirdi

SAĞLIK 17.08.2022 - 14:47, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2008+ kez okundu.
 

Psikolog Asena Küsmüş dikkat eksikliği hakkında bilgilendirdi

Psikolog Asena Küsmüş, bugün sizlerle dikkat eksikliği olan çocuk ve ergenlerde dikkati geliştirme konusunda neler yapabiliriz onlar hakkında bilgilendireceğim.

Merhabalar ben Lena Psikoloji Merkezinden Psikolog Asena Küsmüş, bugün sizlerle dikkat eksikliği olan çocuk ve ergenlerde dikkati geliştirme konusunda neler yapabiliriz onlar hakkında bilgilendireceğim. Öncelikle  belirtiler hakkında kısaca bilgilenelim. Çocuğunuzda uzun süreli odaklanamama, unutkanlık, ders başarısının düşük olması, düzensiz görünüm, detayları gözden kaçırma,yönergeleri uygulayamama gibi problemler gözlemlenir. Bu durum fark edildiği anda ilk adım olan bir uzmandan destek alarak  dikkatinin değerlendirilmesi gerekmektedir.  Sonrasında ise bireye uygun dikkati geliştirme konsantrasyon ve odaklanma çalışmaları uygulanmaya başlar, süreç aileyle birlikte yürütülür. Bu çalışmalardan bir tanesi Attentioner ile dikkatimi topluyorum adlı dikkat geliştirme programıdır. Bu programda kişiye aynı anda hem görsel hemde işitsel uyaranlar verilerek dikkatini arttırması amaçlanır aynı zamanda da verilen ev ödevleriyle çocuğun sorumluluk bilincinin arttırılması hedeflenir. Diğer bir dikkat çalışmamızda ise çocukların hem ince motor becerilerini geliştirmeyi hemde algıyı arttırarak hafızayı güçlendirmeyi hedeflediğimiz kapsamlı etkinliklerimiz yer almaktadır.  Bu etkinlik ve çalışmaların yanı sıra aile görüşmeleri ile ebeveynlerin çocuk ile nasıl sağlıklı bir iletişim kuracağı ve  bu dikkat çalışmalarını evde nasıl destekleyebileceği hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır. Erken yaşta alınan uzman desteği çocuğun eğitim hayatını olumlu etkilediği kadar sosyal hayatını da desteklemektedir.  Detaylı bilgi ve iletişim için ; 0533 599 5362
Psikolog Asena Küsmüş, bugün sizlerle dikkat eksikliği olan çocuk ve ergenlerde dikkati geliştirme konusunda neler yapabiliriz onlar hakkında bilgilendireceğim.

Merhabalar ben Lena Psikoloji Merkezinden Psikolog Asena Küsmüş, bugün sizlerle dikkat eksikliği olan çocuk ve ergenlerde dikkati geliştirme konusunda neler yapabiliriz onlar hakkında bilgilendireceğim. Öncelikle  belirtiler hakkında kısaca bilgilenelim. Çocuğunuzda uzun süreli odaklanamama, unutkanlık, ders başarısının düşük olması, düzensiz görünüm, detayları gözden kaçırma,yönergeleri uygulayamama gibi problemler gözlemlenir.
Bu durum fark edildiği anda ilk adım olan bir uzmandan destek alarak  dikkatinin değerlendirilmesi gerekmektedir. 
Sonrasında ise bireye uygun dikkati geliştirme konsantrasyon ve odaklanma çalışmaları uygulanmaya başlar, süreç aileyle birlikte yürütülür.
Bu çalışmalardan bir tanesi Attentioner ile dikkatimi topluyorum adlı dikkat geliştirme programıdır. Bu programda kişiye aynı anda hem görsel hemde işitsel uyaranlar verilerek dikkatini arttırması amaçlanır aynı zamanda da verilen ev ödevleriyle çocuğun sorumluluk bilincinin arttırılması hedeflenir.
Diğer bir dikkat çalışmamızda ise çocukların hem ince motor becerilerini geliştirmeyi hemde algıyı arttırarak hafızayı güçlendirmeyi hedeflediğimiz kapsamlı etkinliklerimiz yer almaktadır. 
Bu etkinlik ve çalışmaların yanı sıra aile görüşmeleri ile ebeveynlerin çocuk ile nasıl sağlıklı bir iletişim kuracağı ve  bu dikkat çalışmalarını evde nasıl destekleyebileceği hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Erken yaşta alınan uzman desteği çocuğun eğitim hayatını olumlu etkilediği kadar sosyal hayatını da desteklemektedir. 
Detaylı bilgi ve iletişim için ; 0533 599 5362

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.