Prof. Dr. Tuncel Yumurtalık MYO’da İncelemelerde Bulundu

GÜNDEM 02.04.2021 - 09:37, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1275+ kez okundu.
 

Prof. Dr. Tuncel Yumurtalık MYO’da İncelemelerde Bulundu

Rektör Prof. Dr. Tuncel Yumurtalık MYO’da İncelemelerde Bulundu   Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ilçe ziyaretleri kapsamında Yumurtalıktaydı. Yumurtalık İlçesinde bulunan Yumurtalık Meslek Yüksekokulunda incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel bölgeye önemli hizmetleri bulunan Yumurtalık MYO’nun Su Ürünleri,  Organik Tarım, Sualtı Teknolojisi, Turizm ve Otel İşletmeciliği ve Dış Ticaret sektöründeki önemli ara eleman yetiştirmesi dolayısıyla çok önemli misyona sahip bir MYO olduğunu söyledi.   Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ve Genel Sekreter vekili Dr. Mehmet Cingöz ile birlikte Yumurtalık MYO’da incelemelerde bulundu.   Prof. Dr. Gökçe: “Nitelikli Ara Eleman Gereksinimi Karşılıyoruz” MYO bünyesinde yer alan su altı teknolojileri, havuz, basınç odası, organik tarım alanları, seralar ve ilgili laboratuvarlar da incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Tuncel’e MYO Müdürü Prof. Dr. Mahmut Ali Gökçe brifing verdi. Prof. Dr. Gökçe, Yumurtalık Meslek Yüksekokulunun ülkemizin ihtiyaçlarına uygun insan gücü yetiştirmek amacıyla, bilim ve teknolojiden yararlanarak Su Ürünleri, Organik Tarım, Sualtı Teknolojisi, Turizm ve Otel İşletmeciliği ve Dış Ticaret sektörünün talep ettiği ve yeni açılacak programları da tespit ederek bu yönde yeni programlar açarak ara eleman ihtiyacını çeşitlendirerek günümüz koşullarına göre ihtiyaçları karşılayacak şekilde eğitim ve öğretim verdiğini söyledi.   Kamp Alanı Mevzuata Uygun Olarak Yenilenerek Açılacak Kamp alanı ve su ürünleri yetiştiricilik alanlarında da incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Tuncel, programları takip edip günümüz teknolojisini anlayan, uygulayabilen ara eleman yetiştirilmesi ve bölgesel ihtiyaçlar doğrultusunda halka eğitim vermek ve yaşam kalitelerini yükseltilmesine katkıda bulunmak maksadıyla gerekli ortamı sağlayıp, yurt içinde ve yurtdışında, örnek alınan bir meslek yüksekokulu olma yolunda ilerlediklerini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Tuncel ayrıca kamp alanı ile ilgili çalışma yapılarak ilgili mevzuata uygun olarak yenileme çalışması yapılıp açılacağını söyledi.   Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Rektör Prof. Dr. Tuncel Yumurtalık MYO’da İncelemelerde Bulundu

 

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ilçe ziyaretleri kapsamında Yumurtalıktaydı. Yumurtalık İlçesinde bulunan Yumurtalık Meslek Yüksekokulunda incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel bölgeye önemli hizmetleri bulunan Yumurtalık MYO’nun Su Ürünleri,  Organik Tarım, Sualtı Teknolojisi, Turizm ve Otel İşletmeciliği ve Dış Ticaret sektöründeki önemli ara eleman yetiştirmesi dolayısıyla çok önemli misyona sahip bir MYO olduğunu söyledi.

 

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ve Genel Sekreter vekili Dr. Mehmet Cingöz ile birlikte Yumurtalık MYO’da incelemelerde bulundu.

 

Prof. Dr. Gökçe: “Nitelikli Ara Eleman Gereksinimi Karşılıyoruz”

MYO bünyesinde yer alan su altı teknolojileri, havuz, basınç odası, organik tarım alanları, seralar ve ilgili laboratuvarlar da incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Tuncel’e MYO Müdürü Prof. Dr. Mahmut Ali Gökçe brifing verdi. Prof. Dr. Gökçe, Yumurtalık Meslek Yüksekokulunun ülkemizin ihtiyaçlarına uygun insan gücü yetiştirmek amacıyla, bilim ve teknolojiden yararlanarak Su Ürünleri, Organik Tarım, Sualtı Teknolojisi, Turizm ve Otel İşletmeciliği ve Dış Ticaret sektörünün talep ettiği ve yeni açılacak programları da tespit ederek bu yönde yeni programlar açarak ara eleman ihtiyacını çeşitlendirerek günümüz koşullarına göre ihtiyaçları karşılayacak şekilde eğitim ve öğretim verdiğini söyledi.

 

Kamp Alanı Mevzuata Uygun Olarak Yenilenerek Açılacak

Kamp alanı ve su ürünleri yetiştiricilik alanlarında da incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Tuncel, programları takip edip günümüz teknolojisini anlayan, uygulayabilen ara eleman yetiştirilmesi ve bölgesel ihtiyaçlar doğrultusunda halka eğitim vermek ve yaşam kalitelerini yükseltilmesine katkıda bulunmak maksadıyla gerekli ortamı sağlayıp, yurt içinde ve yurtdışında, örnek alınan bir meslek yüksekokulu olma yolunda ilerlediklerini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Tuncel ayrıca kamp alanı ile ilgili çalışma yapılarak ilgili mevzuata uygun olarak yenileme çalışması yapılıp açılacağını söyledi.

 

Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.