akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

PROF. DR. İLTER UZEL, EŞİNİ KAYBETTİ

YAŞAM 30.05.2022 - 20:47, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2388+ kez okundu.
 

PROF. DR. İLTER UZEL, EŞİNİ KAYBETTİ

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı, tıp tarihi yazarı Prof. Dr. İlter Uzel’in 56 yıllık eşi Av. Ayşe Aysel Uzel, hayatını kaybetti.   Tıp tarihi alanındaki en önemli eserleri günümüz Türkçesine kazandıran ve Seyhan Belediyesi tarafından yaptırılan Diş Hekimliği Müzesine adı verilen Prof. Dr. İlter Uze’in avukat olan eşi Ayşe Aysel Uzel, bir süredir Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu.      Merhume Atiye Tanyeli ve merhume Jandarma Albay Halil Tanyeli’nin kızı, İlhan ve Erhan Uzel’in annesi, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. İlter Uzel’in 56 yıllık eşi, Doruk ve Doğa’nın babaannesi, Aslıhan ve Esra Uzel’in kayınvalidesi Av. Ayşe Aysel Uzel’in ölümü büyük üzüntü yarattı.    Ankara Hukuk Fakültesi mezunu olan, serbest avukatlık yapmanın yanı sıra Ankara’da Anadolu Sekreterlik Meslek Lisesi’nde öğretmenliğinden emekliliğe ayrılan ve Türkiye de ilk kez Hukuk Sekreterliği Dersleri kitabının yazarı olan Ayşe Aysel Uzel, 78 yaşındaydı.   Eşi Prof. Dr. İlter Uzel’in Çukurova Üniversitesi’nden emekli olmasının ardından Mersin’e yerleşecek hobisi olan çiçek yetiştiriciliği yapan Ayşe Aysel Uzel’in cenazesi  yarın Çukurova Üniversitesi Mezarlığında, ikindi namazının ardından toprağa verilecek.
Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı, tıp tarihi yazarı Prof. Dr. İlter Uzel’in 56 yıllık eşi Av. Ayşe Aysel Uzel, hayatını kaybetti.
 
Tıp tarihi alanındaki en önemli eserleri günümüz Türkçesine kazandıran ve Seyhan Belediyesi tarafından yaptırılan Diş Hekimliği Müzesine adı verilen Prof. Dr. İlter Uze’in avukat olan eşi Ayşe Aysel Uzel, bir süredir Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu. 
 
 
Merhume Atiye Tanyeli ve merhume Jandarma Albay Halil Tanyeli’nin kızı, İlhan ve Erhan Uzel’in annesi, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. İlter Uzel’in 56 yıllık eşi, Doruk ve Doğa’nın babaannesi, Aslıhan ve Esra Uzel’in kayınvalidesi Av. Ayşe Aysel Uzel’in ölümü büyük üzüntü yarattı. 
 
Ankara Hukuk Fakültesi mezunu olan, serbest avukatlık yapmanın yanı sıra Ankara’da Anadolu Sekreterlik Meslek Lisesi’nde öğretmenliğinden emekliliğe ayrılan ve Türkiye de ilk kez Hukuk Sekreterliği Dersleri kitabının yazarı olan Ayşe Aysel Uzel, 78 yaşındaydı.
 
Eşi Prof. Dr. İlter Uzel’in Çukurova Üniversitesi’nden emekli olmasının ardından Mersin’e yerleşecek hobisi olan çiçek yetiştiriciliği yapan Ayşe Aysel Uzel’in cenazesi 
yarın Çukurova Üniversitesi Mezarlığında, ikindi namazının ardından toprağa verilecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.