akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Özbekistan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçları açıklandı.

DÜNYA 30.10.2021 - 11:59, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1857+ kez okundu.
 

Özbekistan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçları açıklandı.

Özbekistan Cumhuriyeti Adana Fahri Konsolosu İlker Medeni, Gözlemci olarak katıldığı Semerkant vilayetinde, ziyaret ettikleri sandıklardaki oy kullanımını gözlemledi.

İlker Medeni, Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde seçim yapmanın çok zor olduğuna dikkati çekerek, “Salgına rağmen Özbekistan Devleti seçimleri çok iyi organize etmiştir.” Dedi. Seçime katılım oranının da çok üst düzeyde olduğunu dile getiren Medeni, bunun da insanların devletine duyduğu inancın bir göstergesi olduğunu ifade etti. Ülkedeki gençlerin ve yaşlıların da seçimlere büyük ilgi gösterdiğini de ifade eden Medeni, sandığa gelen Özbek vatandaşların güler yüzle oy kullandıklarını kaydederek, seçimler çok açık ve şeffaf bir şekilde yapıldığını ifade etti. İlker Medeni, “Çok köklü geçmişe sahip Özbek ve Türk Halkları arasındaki ilişkiler son dönemde hızla gelişmiştir. Türklerin ata yurdu olarak gördüğü Özbekistan'daki seçimlerin Özbek halkına hayırlı olmasını dilerim.” Dedi. Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in düzenlenen seçimlerde oyların yüzde 80.1'ini kazanarak ikinci kez beş yıllığına cumhurbaşkanı seçildiğini açıkladı. Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu16 milyon 36 bin 914 seçmenin oy kullandığını, bu sayının toplam kayıtlı seçmen sayısının yüzde 80,8'ine denk geldiğini ifade etti. Medeni, Özbekistan seçimleri sonrası Semerkant Silk Road International University of Tourism'de Rektör Birinci Yardımcısı Sn. Prof.Dr.Juliboy Eltazarov ve Uzeltex Sanayi Derneği Başkan Yard. Khashimov Mansur Rustamovich ziyaret etmiştir.
Özbekistan Cumhuriyeti Adana Fahri Konsolosu İlker Medeni, Gözlemci olarak katıldığı Semerkant vilayetinde, ziyaret ettikleri sandıklardaki oy kullanımını gözlemledi.

İlker Medeni, Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde seçim yapmanın çok zor olduğuna dikkati çekerek, “Salgına rağmen Özbekistan Devleti seçimleri çok iyi organize etmiştir.” Dedi.

Seçime katılım oranının da çok üst düzeyde olduğunu dile getiren Medeni, bunun da insanların devletine duyduğu inancın bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Ülkedeki gençlerin ve yaşlıların da seçimlere büyük ilgi gösterdiğini de ifade eden Medeni, sandığa gelen Özbek vatandaşların güler yüzle oy kullandıklarını kaydederek, seçimler çok açık ve şeffaf bir şekilde yapıldığını ifade etti.

İlker Medeni, “Çok köklü geçmişe sahip Özbek ve Türk Halkları arasındaki ilişkiler son dönemde hızla gelişmiştir. Türklerin ata yurdu olarak gördüğü Özbekistan'daki seçimlerin Özbek halkına hayırlı olmasını dilerim.” Dedi.

Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in düzenlenen seçimlerde oyların yüzde 80.1'ini kazanarak ikinci kez beş yıllığına cumhurbaşkanı seçildiğini açıkladı.

Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu16 milyon 36 bin 914 seçmenin oy kullandığını, bu sayının toplam kayıtlı seçmen sayısının yüzde 80,8'ine denk geldiğini ifade etti.

Medeni, Özbekistan seçimleri sonrası Semerkant Silk Road International University of Tourism'de Rektör Birinci Yardımcısı Sn. Prof.Dr.Juliboy Eltazarov ve Uzeltex Sanayi Derneği Başkan Yard. Khashimov Mansur Rustamovich ziyaret etmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.