Otomobil Satışına 6 Ay ve 6 Bin Kilometre Sınırı Geliyor

10.08.2022 - 14:27, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1685+ kez okundu.
 

Otomobil Satışına 6 Ay ve 6 Bin Kilometre Sınırı Geliyor

Yönetmeliğin hazır olduğu bilgisini veren Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları artık satamayacak."

Otomotiv sektöründe yaşanan fiyat artışların önüne geçilmesi için yeni düzenlemeyi Ticaret Bakanı Mehmet Muş duyurdu. Bakan Mehmet Muş, Kayseri’de Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, yeni düzenlemeye dair bilgi verdi. Şirketlerin, galerilerin ve rentacar’ların aldıkları sıfır aracın satımına yasaklama getireceklerini açıklayan Bakan Mehmet Muş, “Bir bakıyorsunuz sıfır ikinci el araç ilanları var.   Dolayısıyla yeni araç alınıyor ve üzerine daha büyük rakam konularak satılıyor. Otomobil fiyatlarında birbirini tetikleyen durum söz konusu. Yönetmeliği hazırladık.   İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar için 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçların satışına yasaklama getiriyoruz. Gerçek anlamda ihtiyacı olanlar alsın.   Gerçek anlamda ikinci el olacaktır. Şirketlerde ortak fiyat belirleme ve piyasayı manüpile gibi konular varsa o Rekabet Kurulu’nun görev alanı ve soruşturma açtı, inceliyor.   Varsa yanlışlık gereğini yapar yoksa kapatır. Yönetmelik yayınlandıktan sonra vatandaşın birinci elde daha çok erişime ulaşacağını düşünüyoruz. İkinci el sıfır diye bir ilanla karşı karşıya kalmayacağız.”
Yönetmeliğin hazır olduğu bilgisini veren Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları artık satamayacak."

Otomotiv sektöründe yaşanan fiyat artışların önüne geçilmesi için yeni düzenlemeyi Ticaret Bakanı Mehmet Muş duyurdu.

Bakan Mehmet Muş, Kayseri’de Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, yeni düzenlemeye dair bilgi verdi.

Şirketlerin, galerilerin ve rentacar’ların aldıkları sıfır aracın satımına yasaklama getireceklerini açıklayan Bakan Mehmet Muş, “Bir bakıyorsunuz sıfır ikinci el araç ilanları var.

 

Dolayısıyla yeni araç alınıyor ve üzerine daha büyük rakam konularak satılıyor. Otomobil fiyatlarında birbirini tetikleyen durum söz konusu. Yönetmeliği hazırladık.

 

İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar için 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçların satışına yasaklama getiriyoruz. Gerçek anlamda ihtiyacı olanlar alsın.

 

Gerçek anlamda ikinci el olacaktır. Şirketlerde ortak fiyat belirleme ve piyasayı manüpile gibi konular varsa o Rekabet Kurulu’nun görev alanı ve soruşturma açtı, inceliyor.

 

Varsa yanlışlık gereğini yapar yoksa kapatır. Yönetmelik yayınlandıktan sonra vatandaşın birinci elde daha çok erişime ulaşacağını düşünüyoruz. İkinci el sıfır diye bir ilanla karşı karşıya kalmayacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.