Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) Nedir? Belirtileri Nelerdir?

SAĞLIK 21.07.2022 - 21:33, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2256+ kez okundu.
 

Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Özel Eğitim Uzmanı Gülseren Berfin Gökşin Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) hakkında önemli bilgiler aktardı.

Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) Nedir? Belirtileri Nelerdir? Otizm spektrum bozukluğu yaşamın ilk yıllarında fark edilebilen nöro-gelişimsel farklılık olarak bilinmektedir. Otizm spektrum bozukluğunun başlıca belirtileri göz teması kurmama, isim söylendiğinde dönüp bakmama, dönen nesnelere aşırı ilgi gösterme, tekrarlı davranışlar sergileme, yaşıtlarının oyunlarına ilgi göstermeme ve oyunlara dahil olmama, takıntılı davranışlar sergileme ve konuşmada yaşanan problemlerdir. Otizm spektrum bozukluğu tanısı ülkemizde çocuk ruh hastalıkları uzmanları ve çocuk nörologları tarafından konulmaktadır. Otizm spektrum bozukluğu olan çocuklara erken yaşta, sürekli özel eğitim sağlandığında otizm spektrum bozukluğu belirtileri kontrol altına alınabilmektedir.  Özel Eğitim Uzmanı Gülseren Berfin Gökşin Kimdir? Sınıf öğretmenliği lisans ve özel eğitim yüksek lisans mezunu olan Gülseren Berfin Gökşin, özel eğitim alanında otizm spektrum bozukluğu, hafif ve orta zihin engellilerle, disleksi, özgül öğrenme güçlü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklarla çalışmaktadır. Özel eğitim alması gereken çocuklarla ve aileleriyle değerlendirmeler yaparak aile ve alanında uzman kişilerle iş birliği içerisinde, çocuğun gelişimine, bireysel farklılığına, ilgi ve ihtiyaçlarına göre eğitim-öğretim programları hazırlayarak özel dersler vermektedir. Özel Eğitim Uzmanı Gülseren Berfin Gökşin Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Lena Psikoloji Merkezinde alanında çalışmaya devam etmektedir.  https://www.lenapsikolojimerkezi.com
Özel Eğitim Uzmanı Gülseren Berfin Gökşin Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) hakkında önemli bilgiler aktardı.

Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) Nedir? Belirtileri Nelerdir?
Otizm spektrum bozukluğu yaşamın ilk yıllarında fark edilebilen nöro-gelişimsel farklılık olarak bilinmektedir. Otizm spektrum bozukluğunun başlıca belirtileri göz teması kurmama, isim söylendiğinde dönüp bakmama, dönen nesnelere aşırı ilgi gösterme, tekrarlı davranışlar sergileme, yaşıtlarının oyunlarına ilgi göstermeme ve oyunlara dahil olmama, takıntılı davranışlar sergileme ve konuşmada yaşanan problemlerdir. Otizm spektrum bozukluğu tanısı ülkemizde çocuk ruh hastalıkları uzmanları ve çocuk nörologları tarafından konulmaktadır. Otizm spektrum bozukluğu olan çocuklara erken yaşta, sürekli özel eğitim sağlandığında otizm spektrum bozukluğu belirtileri kontrol altına alınabilmektedir. 
Özel Eğitim Uzmanı Gülseren Berfin Gökşin Kimdir?
Sınıf öğretmenliği lisans ve özel eğitim yüksek lisans mezunu olan Gülseren Berfin Gökşin, özel eğitim alanında otizm spektrum bozukluğu, hafif ve orta zihin engellilerle, disleksi, özgül öğrenme güçlü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklarla çalışmaktadır. Özel eğitim alması gereken çocuklarla ve aileleriyle değerlendirmeler yaparak aile ve alanında uzman kişilerle iş birliği içerisinde, çocuğun gelişimine, bireysel farklılığına, ilgi ve ihtiyaçlarına göre eğitim-öğretim programları hazırlayarak özel dersler vermektedir. Özel Eğitim Uzmanı Gülseren Berfin Gökşin Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Lena Psikoloji Merkezinde alanında çalışmaya devam etmektedir. 

https://www.lenapsikolojimerkezi.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.