Omicron’a Dair İlk Bilimsel Veriler Geldi

04.12.2021 - 13:06, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1827+ kez okundu.
 

Omicron’a Dair İlk Bilimsel Veriler Geldi

Kovid-19 Omicron varyantının ilk defa tespit edildiği Güney Afrika'da bilim adamları yeni varyantın, virüsün önceki versiyonlarına göre üç kat daha çok olduğunu ve enfekte etme yeteneğine sahip.

Önceki enfeksiyonun Omicron'dan korumadığına dair ilk bilimsel bulgulardan biri olduğuna dikkat çeken uzmanlar, küresel olarak vaka sayısında artış beklediklerini söyledi.Güney Afrika'da Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü tarafından toplanan yeni kanıtlara göre, en son epidemiyolojik kanıtlar, Omicron'un daha  önceki enfeksiyonla elde edilen bağışıklıktan kaçabileceğini ve üç katı oranında tekrardan enfeksiyona neden olduğunu gösteriyor.   ÖNCEKİ ENFESİKSİYONDAN ELDE EDİLEN BAĞIŞIKLIKTAN KAÇIYOR Bununla birlikte, NICD ile birlikte çalışan  Güney Afrika Epidemiyolojik Modelleme ve Analiz Merkezi, son bulguların "Omicron'un önceki enfeksiyondan kalan bağışıklıktan kaçma kabiliyetine dair bilimsel kanıt sağladığını" söyledi. NICD uzmanı Anne von Gottberg, "Önceki enfeksiyonun Omicron'dan koruma sağlamadığına inanıyoruz."   GÜNEY AFRİKA'DA VAKALAR KATLANARAK ARTIYOR Bununla birlikte, Kasım ayının ortalarında Güney Afrika günde 300 Kovid-19 vakası bildiriyordu. Ülke son 24 saat içinde 11 bin 535, önceki gün 8 bin 561 vaka bildirdi. Yeni ortaya çıkan varyantla alakalı erken araştırmaları özetleyen Von Gottberg, doktorların "Omicron Kovid-19'un tekrardan enfeksiyonlarında bir artış" gördüklerini belirterek,  “Ülkenin tüm illerinde vaka sayısının katlanarak artacağına inanıyoruz.   AŞILAR HER ZAMAN CİDDİ HASTALIKLARA KARŞI KORUMA SAĞLAMIŞTIR Aşıların yine de ciddi hastalıklara karşı koruma sağlayacağını düşünüyoruz. Aşılar her zaman ciddi hastalıklara, hastaneye yatışlara ve ölümlere karşı koruma sağlamıştır.” Aynı enstitüden bilim adamları, ilk verilerin Omicron'un önceki varyantlara göre daha az şiddetli hastalığa neden olabileceğini gösterdiğini açıkladı. Uzmanlar bu durumun, ilk Omicron vakalarının çoğunun daha genç bireylerde tanımlanması ile alakalı olabileceğini söyledi. Varyantın daha yaşlı kişileri enfekte etmesi ile tablonun ciddileşebileceğini söyledi.
Kovid-19 Omicron varyantının ilk defa tespit edildiği Güney Afrika'da bilim adamları yeni varyantın, virüsün önceki versiyonlarına göre üç kat daha çok olduğunu ve enfekte etme yeteneğine sahip.

Önceki enfeksiyonun Omicron'dan korumadığına dair ilk bilimsel bulgulardan biri olduğuna dikkat çeken uzmanlar, küresel olarak vaka sayısında artış beklediklerini söyledi.Güney Afrika'da Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü tarafından toplanan yeni kanıtlara göre, en son epidemiyolojik kanıtlar, Omicron'un daha  önceki enfeksiyonla elde edilen bağışıklıktan kaçabileceğini ve üç katı oranında tekrardan enfeksiyona neden olduğunu gösteriyor.

 

ÖNCEKİ ENFESİKSİYONDAN ELDE EDİLEN BAĞIŞIKLIKTAN KAÇIYOR

Bununla birlikte, NICD ile birlikte çalışan  Güney Afrika Epidemiyolojik Modelleme ve Analiz Merkezi, son bulguların "Omicron'un önceki enfeksiyondan kalan bağışıklıktan kaçma kabiliyetine dair bilimsel kanıt sağladığını" söyledi. NICD uzmanı Anne von Gottberg, "Önceki enfeksiyonun Omicron'dan koruma sağlamadığına inanıyoruz."

 

GÜNEY AFRİKA'DA VAKALAR KATLANARAK ARTIYOR

Bununla birlikte, Kasım ayının ortalarında Güney Afrika günde 300 Kovid-19 vakası bildiriyordu. Ülke son 24 saat içinde 11 bin 535, önceki gün 8 bin 561 vaka bildirdi. Yeni ortaya çıkan varyantla alakalı erken araştırmaları özetleyen Von Gottberg, doktorların "Omicron Kovid-19'un tekrardan enfeksiyonlarında bir artış" gördüklerini belirterek,  “Ülkenin tüm illerinde vaka sayısının katlanarak artacağına inanıyoruz.

 

AŞILAR HER ZAMAN CİDDİ HASTALIKLARA KARŞI KORUMA SAĞLAMIŞTIR

Aşıların yine de ciddi hastalıklara karşı koruma sağlayacağını düşünüyoruz. Aşılar her zaman ciddi hastalıklara, hastaneye yatışlara ve ölümlere karşı koruma sağlamıştır.” Aynı enstitüden bilim adamları, ilk verilerin Omicron'un önceki varyantlara göre daha az şiddetli hastalığa neden olabileceğini gösterdiğini açıkladı. Uzmanlar bu durumun, ilk Omicron vakalarının çoğunun daha genç bireylerde tanımlanması ile alakalı olabileceğini söyledi. Varyantın daha yaşlı kişileri enfekte etmesi ile tablonun ciddileşebileceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.