ÖĞRENCİLER VE AİLELER TEDİRGİN!

EĞİTİM 27.08.2021 - 11:48, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1524+ kez okundu.
 

ÖĞRENCİLER VE AİLELER TEDİRGİN!

Çin’den başlayarak küresel bir salgına dönüşen Covid-19, hayatın her alanında köklü değişikliklere yol açtı. Ekonomiden siyasete, sosyal yaşamdan spora olduğu gibi eğitim – öğretim alanında da değişikliklere yol açan salgın boyunca kapanmalar Dünya’nın birçok yerinde kendisini gösterdi. Kuşkusuz Türkiye’de de salgının kendisini göstermeye başlamasıyla birlikte Mart 2020’de eğitime ara verilme durumunda kalındı. Bu süreçte kimi zorluklara rağmen eğitim – öğretim süreci başarıyla devam etmiş ve aşılamalarda kat edilen yolla, Eylül 2021’de tekrar yüz yüze eğitime devam edileceği kısa süre önce Cumhurbaşkanlığı tarafından duyuruldu.   Yeniden okullarına kavuşacak olan öğrencilerin de velilerin de yaşadıkları tedirginlikler kaçınılmaz. Velilerdeki tedirginliğin en aza indirilmesi ve çocukları bu yeni sürece hazırlanması için bilinmesi gerekenleri İstanbul Rumeli Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Armağan Örki anlattı.

Çin’den başlayarak küresel bir salgına dönüşen Covid-19, hayatın her alanında köklü değişikliklere yol açtı. Ekonomiden siyasete, sosyal yaşamdan spora olduğu gibi eğitim – öğretim alanında da değişikliklere yol açan salgın boyunca kapanmalar Dünya’nın birçok yerinde kendisini gösterdi. Kuşkusuz Türkiye’de de salgının kendisini göstermeye başlamasıyla birlikte Mart 2020’de eğitime ara verilme durumunda kalındı. Bu süreçte kimi zorluklara rağmen eğitim – öğretim süreci başarıyla devam etmiş ve aşılamalarda kat edilen yolla, Eylül 2021’de tekrar yüz yüze eğitime devam edileceği kısa süre önce Cumhurbaşkanlığı tarafından duyuruldu.

 

Yeniden okullarına kavuşacak olan öğrencilerin de velilerin de yaşadıkları tedirginlikler kaçınılmaz. Velilerdeki tedirginliğin en aza indirilmesi ve çocukları bu yeni sürece hazırlanması için bilinmesi gerekenleri İstanbul Rumeli Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Armağan Örki anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.