Öğrenciler susuz

YAŞAM 25.09.2022 - 21:47, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1297+ kez okundu.
 

Öğrenciler susuz

Asgari yaşam koşullarını sağlamaya çalışan ailelerin yükü okulların açılmasıyla daha da artmıştır. Birçok aile çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken beslenme ve temiz su ihtiyacını karşılayamamaktadır. Gün içinde çocukların bir tane sulukla idare edememeleri sonucu, susuz kalma riskleri vardır. Bir ticarethaneye dönüşen kantinlerde bir küçük su 2,5-3.5 arasında satılmaktadır. Bir eğitimci olarak gözlemlediğim durum şudur; çocuklar parası olmadığı için kantinciye su alıp borçlanıyorlar ya da tuvaletten suluklarına su dolduruyorlar. Bu durumun hemen sonlandırılması için okul müdürlüklerini göreve çağırıyorum. SU, TÜM ÇOCUKLARIN TEMEL HAKKIDIR. PARA İLE SATILAMAZ.

Asgari yaşam koşullarını sağlamaya çalışan ailelerin yükü okulların açılmasıyla daha da artmıştır. Birçok aile çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken beslenme ve temiz su ihtiyacını karşılayamamaktadır. Gün içinde çocukların bir tane sulukla idare edememeleri sonucu, susuz kalma riskleri vardır.

Bir ticarethaneye dönüşen kantinlerde bir küçük su 2,5-3.5 arasında satılmaktadır. Bir eğitimci olarak gözlemlediğim durum şudur; çocuklar parası olmadığı için kantinciye su alıp borçlanıyorlar ya da tuvaletten suluklarına su dolduruyorlar. Bu durumun hemen sonlandırılması için okul müdürlüklerini göreve çağırıyorum.

SU, TÜM ÇOCUKLARIN TEMEL HAKKIDIR. PARA İLE SATILAMAZ.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.