Odyometristler ve patoloji teknikerleri için Bakan umut vermedi

SİYASET 14.07.2021 - 10:50, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1602+ kez okundu.
 

Odyometristler ve patoloji teknikerleri için Bakan umut vermedi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, binlerce mezun olmasına rağmen atama sayıları oldukça düşük kalan odyometristler ile patoloji teknikerlerin istihdamlarındaki yetersizliği soru öneresiyle TBMM gündemine taşıdı.  Gürer’in önergesine yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kadro ve atama işlemlerinin KPSS puanları ve tercihleri doğrultusunda ÖSYM tarafından yapıldığını belirtti.  Bakan Koca, personel alımlarının ise Sağlık Bakanlığı, ÖSYM, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın web sayfaları ile Resmi Gazete’de duyurulduğunu belirtti.  2021 yılı personel alımlarının 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre Sağlık Bakanlığı’na ihdas edilecek kadro/pozisyon ve açıktan atama izin sayısının imkânlar ölçüsünde gerçekleştirildiğini işaret eden Bakan Koca, “Atamalar Hizmet gerekleri ve ihtiyaçları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca belirlenen nitelik kodları dikkate alınarak yapılabilecektir” açıklamasında bulundu.  Sağlık Bakanı Koca, 2020 yılı içerisinde Bakanlıklarının taşra teşkilatı hizmet birimlerinde Sağlık Teknikeri (odyometri) unvanında 164 personelin istihdamının yapıldığını da sözlerine ekledi.  ATAMA BEKLİYORLAR Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Odyometri Bölümü Teknikerler 80 üstü puanlarla atama beklediğine dikkat çekerek, her yıl mezun olanlar ile 20 bini aşan Odyometri Bölümü mezunlarının atamalarında kontenjan sayısının artırılması gerektiğini ifade etti. 2020 yılında yalnız 164 personel ataması yapılması mezunların iş için umutlarını kırmaktadır” dedi. Gürer, Patoloji Teknikerleri, patoloji laboratuvarlarında gelen materyalleri mikroskopiden başlayarak doku takip, kesit ve boyama işlemleri, ardından mikroskopta virüs enfeksiyon ve kanser saptaması ile tedavi edilecek hastaların tedavi süreçlerinde en etken olan tanı konma işleminde aktif rol alan kişiler olduğunu belirterek, “Patoloji laboratuvarlarında mezunlar iş bulamıyor ve istihdam sağlanamıyor. En büyük sorunları ise bir görev tanımına sahip olmamaları. Bu, patoloji laboratuvarlarında iş rutininin aksamasına ve yapılan işin kalitesine yansıyor. Patoloji laboratuvarlarında yeterli Patoloji Teknikeri çalışması durumunda bu sorun çözülmüş olacaktır” ifadelerini kullandı. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, binlerce mezun olmasına rağmen atama sayıları oldukça düşük kalan odyometristler ile patoloji teknikerlerin istihdamlarındaki yetersizliği soru öneresiyle TBMM gündemine taşıdı. 

Gürer’in önergesine yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kadro ve atama işlemlerinin KPSS puanları ve tercihleri doğrultusunda ÖSYM tarafından yapıldığını belirtti. 

Bakan Koca, personel alımlarının ise Sağlık Bakanlığı, ÖSYM, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın web sayfaları ile Resmi Gazete’de duyurulduğunu belirtti. 

2021 yılı personel alımlarının 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre Sağlık Bakanlığı’na ihdas edilecek kadro/pozisyon ve açıktan atama izin sayısının imkânlar ölçüsünde gerçekleştirildiğini işaret eden Bakan Koca, “Atamalar Hizmet gerekleri ve ihtiyaçları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca belirlenen nitelik kodları dikkate alınarak yapılabilecektir” açıklamasında bulundu. 

Sağlık Bakanı Koca, 2020 yılı içerisinde Bakanlıklarının taşra teşkilatı hizmet birimlerinde Sağlık Teknikeri (odyometri) unvanında 164 personelin istihdamının yapıldığını da sözlerine ekledi. 

ATAMA BEKLİYORLAR

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Odyometri Bölümü Teknikerler 80 üstü puanlarla atama beklediğine dikkat çekerek, her yıl mezun olanlar ile 20 bini aşan Odyometri Bölümü mezunlarının atamalarında kontenjan sayısının artırılması gerektiğini ifade etti. 2020 yılında yalnız 164 personel ataması yapılması mezunların iş için umutlarını kırmaktadır” dedi.

Gürer, Patoloji Teknikerleri, patoloji laboratuvarlarında gelen materyalleri mikroskopiden başlayarak doku takip, kesit ve boyama işlemleri, ardından mikroskopta virüs enfeksiyon ve kanser saptaması ile tedavi edilecek hastaların tedavi süreçlerinde en etken olan tanı konma işleminde aktif rol alan kişiler olduğunu belirterek, “Patoloji laboratuvarlarında mezunlar iş bulamıyor ve istihdam sağlanamıyor. En büyük sorunları ise bir görev tanımına sahip olmamaları. Bu, patoloji laboratuvarlarında iş rutininin aksamasına ve yapılan işin kalitesine yansıyor. Patoloji laboratuvarlarında yeterli Patoloji Teknikeri çalışması durumunda bu sorun çözülmüş olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.