Ayyüce 1
Ali Demirçalı

Niyazi Göger: "Rahmet Peygamberinin hayatını örnek almalıyız"

27.10.2020 - 11:52, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1563+ kez okundu.
 

Niyazi Göger: "Rahmet Peygamberinin hayatını örnek almalıyız"

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, Mevlid Kandilinin Peygamber Efendimizin (S.A.V.) yaşayışını, hadis-i şeriflerini yeniden hatırlamak için bir fırsat, İslam'ı müjdeleyen rahmet elçisi sevgili Peygamberimizin, engin hoşgörüsünü, merhametini, güzel ahlakını, yol gösterici öğütleri anlama ve bu anlayışla yenilenme zamanı olduğunu söyledi.

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger: "Rahmet Peygamberinin hayatını örnek almalıyız"     Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, Mevlid Kandilinin Peygamber Efendimizin (S.A.V.) yaşayışını, hadis-i şeriflerini yeniden hatırlamak için bir fırsat, İslam'ı müjdeleyen rahmet elçisi sevgili Peygamberimizin, engin hoşgörüsünü, merhametini, güzel ahlakını, yol gösterici öğütleri anlama ve bu anlayışla yenilenme zamanı olduğunu söyledi. Mevlid Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Birlik Başkanı Niyazi Göger, "Bu gece, âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni idrak ediyoruz. Mevlid Kandili, insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, hoşgörü ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir" dedi. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) her şeyiyle bizlere örnek teşkil ettiğinin altını çizen Birlik Başkanı Niyazi Göger, "Sevgili Peygamberimizin evrensel mesajlarını, iman ve ibadet hayatını, yüce ahlakını, kardeşlik hukukunu, adalet anlayışını hayatımız boyunca hatırlamalı, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulması,  birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için her zamankinden daha çok gayret göstermeliyiz. Onun örnek hayatı ve davranışlarından dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz. Bu önemli gecede ellerimizi semaya açalım, barış için, insanlığın güzel yarınları için dua edelim, günahlardan olabildiğince kaçalım. Tutum ve davranışlarımızı O’ nun örnek ahlakına ve tavsiyelerine göre şekillendirelim. Bu duygu ve düşüncelerle, maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyor, Adanalı hemşehrilerim başta olmak üzere milletimizin ve İslam aleminin Mevlid Kandilini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, Mevlid Kandilinin Peygamber Efendimizin (S.A.V.) yaşayışını, hadis-i şeriflerini yeniden hatırlamak için bir fırsat, İslam'ı müjdeleyen rahmet elçisi sevgili Peygamberimizin, engin hoşgörüsünü, merhametini, güzel ahlakını, yol gösterici öğütleri anlama ve bu anlayışla yenilenme zamanı olduğunu söyledi.

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger:

"Rahmet Peygamberinin hayatını örnek almalıyız"

 

 

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, Mevlid Kandilinin Peygamber Efendimizin (S.A.V.) yaşayışını, hadis-i şeriflerini yeniden hatırlamak için bir fırsat, İslam'ı müjdeleyen rahmet elçisi sevgili Peygamberimizin, engin hoşgörüsünü, merhametini, güzel ahlakını, yol gösterici öğütleri anlama ve bu anlayışla yenilenme zamanı olduğunu söyledi.

Mevlid Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Birlik Başkanı Niyazi Göger, "Bu gece, âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni idrak ediyoruz. Mevlid Kandili, insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, hoşgörü ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir" dedi.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) her şeyiyle bizlere örnek teşkil ettiğinin altını çizen Birlik Başkanı Niyazi Göger, "Sevgili Peygamberimizin evrensel mesajlarını, iman ve ibadet hayatını, yüce ahlakını, kardeşlik hukukunu, adalet anlayışını hayatımız boyunca hatırlamalı, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulması,  birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için her zamankinden daha çok gayret göstermeliyiz. Onun örnek hayatı ve davranışlarından dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz. Bu önemli gecede ellerimizi semaya açalım, barış için, insanlığın güzel yarınları için dua edelim, günahlardan olabildiğince kaçalım. Tutum ve davranışlarımızı O’ nun örnek ahlakına ve tavsiyelerine göre şekillendirelim. Bu duygu ve düşüncelerle, maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyor, Adanalı hemşehrilerim başta olmak üzere milletimizin ve İslam aleminin Mevlid Kandilini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.