akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Niloya’nın Mutluluk Dünyasında Engeller Ortadan Kalkıyor

ÇOCUK 03.12.2021 - 09:06, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1957+ kez okundu.
 

Niloya’nın Mutluluk Dünyasında Engeller Ortadan Kalkıyor

Toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılması için ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde çocukların en yakın arkadaşı Niloya, işaret dili tercümesiyle önemli bir farkındalığa imza atarak , erişebilirliği ve kapsayıcılığını ön plana çıkarıyor. Çizgi karakter ve arkadaşları, “çizgi film izlemek her çocuğun hakkı” düşüncesiyle işitme engelli çocuklar için hazırlanan ‘’İşaret Dili’’ bölümleri ile hem ailelerin hem de çocukların gönlünde taht kuruyor.   Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’i engelli bireylerden oluşurken 34 milyon çocuğun da işitme engelli olduğu tahmin ediliyor.  Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Dünya Engelliler Günü' olarak ilan edildi. Bu kapsamda hem özel sektör hem de kamu kuruluşları, kişilerin önündeki engelleri kaldırmak farkındalık yaratmak için önemli çalışmalara imza atıyor.  Türkiye’nin sevilen çizgi film karakteri Niloya da işitme engelli çocuklar için hazırlanan Youtube sayfası üzerinden yayınlanan ‘’İşaret Dili’’ bölümleri ile hem ailelerin hem de çocukların büyük beğenisini kazanıyor. Mutluluk dünyasındaki engelleri ortadan kaldıran bölümlerini izlemeye herkesi davet eden Niloya,  pedagoglar eşliğinde hazırlanan bölümlerinde verdiği mesajlar ile de çocukların gelişiminde etkili bir rol oynuyor.

Toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılması için ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde çocukların en yakın arkadaşı Niloya, işaret dili tercümesiyle önemli bir farkındalığa imza atarak , erişebilirliği ve kapsayıcılığını ön plana çıkarıyor. Çizgi karakter ve arkadaşları, “çizgi film izlemek her çocuğun hakkı” düşüncesiyle işitme engelli çocuklar için hazırlanan ‘’İşaret Dili’’ bölümleri ile hem ailelerin hem de çocukların gönlünde taht kuruyor.

 

Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’i engelli bireylerden oluşurken 34 milyon çocuğun da işitme engelli olduğu tahmin ediliyor.  Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Dünya Engelliler Günü' olarak ilan edildi. Bu kapsamda hem özel sektör hem de kamu kuruluşları, kişilerin önündeki engelleri kaldırmak farkındalık yaratmak için önemli çalışmalara imza atıyor.  Türkiye’nin sevilen çizgi film karakteri Niloya da işitme engelli çocuklar için hazırlanan Youtube sayfası üzerinden yayınlanan ‘’İşaret Dili’’ bölümleri ile hem ailelerin hem de çocukların büyük beğenisini kazanıyor. Mutluluk dünyasındaki engelleri ortadan kaldıran bölümlerini izlemeye herkesi davet eden Niloya,  pedagoglar eşliğinde hazırlanan bölümlerinde verdiği mesajlar ile de çocukların gelişiminde etkili bir rol oynuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.