akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

MÜSİAD’dan Adana çıkarması

EKONOMİ 09.06.2022 - 07:09, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1629+ kez okundu.
 

MÜSİAD’dan Adana çıkarması

İklim değişikliği, kuraklık, nüfus artışı, savaşlar ve salgın hastalıklarla önemi daha da artan tarım sektörüne yönelik içeriği zengin etkinliklerden biri yarın Adana’da gerçekleştirilecek. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) ‘Gelecek Tarımda’ başlıklı ‘Tarım Zirvesi’ne Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi de katılacak. Açılış konuşmalarını MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, MÜSİAD Tarım Gıda ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Cemal Özen, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ve Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin yapacağı Tarım Zirvesi’nde çok sayıda akademisyen, çiftçi temsilcisi, iş insanı ve gazeteci sunum yapacak.   KARPUZ ÜRETİCİLERİYLE TARLADA BULUŞTU Zirve öncesi MÜSİAD Tarım Gıda ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Cemal Özen, kurul üyeleri ve MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak karpuz üreticilerini tarlada ziyaret etti. Tuzla’da bir karpuz tarlasını ziyaret eden Cemal Özen, “Her zorluğa rağmen üretmek zorundayız. Olumsuz iklim şartlarına, yüksek girdi maliyetlerine rağmen risk alarak üretim yapan her çiftçimizi kutluyoruz. Arkadaşlarımız karpuz üretiminde bu yıl yüzde 30’luk bir düşüş olduğunu söyledi. Yüksek girdi maliyetleri karşısında alım gücü düşen çiftçinin daha az ekim yaptığını öğrendik. Dolayısıyla bu fiyatlara yansıyacak. Hem üretici hem de tüketicinin mutlu olmayacağı sıkıntılı bir durum bu. Ama çözülemez değil. Planlamayla verimliliği daha da artırarak bu sıkıntıları aşabiliriz. Yarın tarımı alanının en etkin isimleriyle farklı boyutlarıyla konuşacağımız MÜSİAD Tarım Zirvesi’ne ilgi duyan herkesi davet ediyoruz. Burada gündeme getirilecek sorunlar ortak aklın bulacağı çözüm önerisiyle ilgili mecralara iletilecek. Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilediğimiz bir etkinlik olsun istiyoruz” dedi. MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak da Tarım Zirvesi’yle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “Türkiye tarımına yarar sağlayacak bir etkinliği tarımın başkentinde gerçekleştiriyor olmaktan mutluyuz” diye konuştu.

İklim değişikliği, kuraklık, nüfus artışı, savaşlar ve salgın hastalıklarla önemi daha da artan tarım sektörüne yönelik içeriği zengin etkinliklerden biri yarın Adana’da gerçekleştirilecek. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) ‘Gelecek Tarımda’ başlıklı ‘Tarım Zirvesi’ne Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi de katılacak. Açılış konuşmalarını MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, MÜSİAD Tarım Gıda ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Cemal Özen, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ve Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin yapacağı Tarım Zirvesi’nde çok sayıda akademisyen, çiftçi temsilcisi, iş insanı ve gazeteci sunum yapacak.

 

KARPUZ ÜRETİCİLERİYLE TARLADA BULUŞTU

Zirve öncesi MÜSİAD Tarım Gıda ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Cemal Özen, kurul üyeleri ve MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak karpuz üreticilerini tarlada ziyaret etti. Tuzla’da bir karpuz tarlasını ziyaret eden Cemal Özen, “Her zorluğa rağmen üretmek zorundayız. Olumsuz iklim şartlarına, yüksek girdi maliyetlerine rağmen risk alarak üretim yapan her çiftçimizi kutluyoruz. Arkadaşlarımız karpuz üretiminde bu yıl yüzde 30’luk bir düşüş olduğunu söyledi. Yüksek girdi maliyetleri karşısında alım gücü düşen çiftçinin daha az ekim yaptığını öğrendik. Dolayısıyla bu fiyatlara yansıyacak. Hem üretici hem de tüketicinin mutlu olmayacağı sıkıntılı bir durum bu. Ama çözülemez değil. Planlamayla verimliliği daha da artırarak bu sıkıntıları aşabiliriz. Yarın tarımı alanının en etkin isimleriyle farklı boyutlarıyla konuşacağımız MÜSİAD Tarım Zirvesi’ne ilgi duyan herkesi davet ediyoruz. Burada gündeme getirilecek sorunlar ortak aklın bulacağı çözüm önerisiyle ilgili mecralara iletilecek. Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilediğimiz bir etkinlik olsun istiyoruz” dedi.

MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak da Tarım Zirvesi’yle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “Türkiye tarımına yarar sağlayacak bir etkinliği tarımın başkentinde gerçekleştiriyor olmaktan mutluyuz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.