Müftü Taşcı Din Görevlilerine, ”Gönüllerin Fatihi Olmalısınız”*

YAŞAM 29.09.2022 - 07:50, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1465+ kez okundu.
 

Müftü Taşcı Din Görevlilerine, ”Gönüllerin Fatihi Olmalısınız”*

Müftü Taşcı Din Görevlilerine, ”Gönüllerin Fatihi Olmalısınız”* Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam Müftülüklerine bağlı İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlarla bir hafta boyunca 100’er kişilik gruplar halinde toplantı Adana İl Müftülüğü Konferans salonunda yapılan toplantıda, 2022 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri, Camilerin Temizlik ve Bakımı, Cami Dersleri  ve umre kaydı gibi konular ele alındı. İl Müftüsü Mehmet Taşcı, “Bizlerin asli görevi mihrap, minber ve kürsü görevi olduğu gibi, sokak sokak, ev ev, kapı kapı dolaşarak milletimize yüce dinimizi anlatmakta görevimizdir. Öncelikle kalbimizi ve ruhumuzu göreve hazır hale getirmeliyiz. Bir din gönüllüsü öncüdür, rehberdir her din gönüllüsü ilim, hikmet ve marifetle donanımlı olmalıdır.” dedi. Din Görevlilerine Sizler gönüllerin fatihi olmalısınız diyen Müftü Taşcı, “Sizler her bir köyde, her bir mahallede en ücra köşelerde görev yapan nadir meslek gruplarındansınız. Bu yüzden sizden beklentimiz çok yüksek. Sizler gönüllerin fatihi olmalısınız. Mihrap, minber, kürsü, irşat ve tebliğ sizlere emanettir. Cami içinde, cami dışında, mahallemizde, şehrimizde bu önderliğinizi yerine getirmek zorundasınız. Mahalledeki mağdurlar, aileler arasındaki sorunlar, gençlerin yaşadığı sıkıntı ve bunalımlar, herkesten önce o mahallenin din görevlisinin meşguliyet alanına girer. Sizlerden; millete öncülük, rehberlik etmenizi bekliyoruz, insanların derdi, sıkıntısı ve sevinciyle hemhal olmanızı istiyoruz. Bu yönde yapacağınız çalışmalarda bizler de sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz. Köyünüzde mahallenizde olan düğün, cenaze, hasta ziyareti gibi sosyal etkinliklerde orda bulunmanızı bekliyoruz” diye konuştu. Din görevlilerine başarı dileyen Müftü Taşcı, “Sizlerin görevinizi en iyi şekilde ifa edeceğinize inancım tam. Sizlere yürüttüğünüz bu kutsal görevde başarılar diliyorum.” dedi

Müftü Taşcı Din Görevlilerine, ”Gönüllerin Fatihi Olmalısınız”*

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam Müftülüklerine bağlı İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlarla bir hafta boyunca 100’er kişilik gruplar halinde toplantı

Adana İl Müftülüğü Konferans salonunda yapılan toplantıda, 2022 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri, Camilerin Temizlik ve Bakımı, Cami Dersleri  ve umre kaydı gibi konular ele alındı.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı, “Bizlerin asli görevi mihrap, minber ve kürsü görevi olduğu gibi, sokak sokak, ev ev, kapı kapı dolaşarak milletimize yüce dinimizi anlatmakta görevimizdir. Öncelikle kalbimizi ve ruhumuzu göreve hazır hale getirmeliyiz. Bir din gönüllüsü öncüdür, rehberdir her din gönüllüsü ilim, hikmet ve marifetle donanımlı olmalıdır.” dedi.

Din Görevlilerine Sizler gönüllerin fatihi olmalısınız diyen Müftü Taşcı, “Sizler her bir köyde, her bir mahallede en ücra köşelerde görev yapan nadir meslek gruplarındansınız. Bu yüzden sizden beklentimiz çok yüksek. Sizler gönüllerin fatihi olmalısınız. Mihrap, minber, kürsü, irşat ve tebliğ sizlere emanettir. Cami içinde, cami dışında, mahallemizde, şehrimizde bu önderliğinizi yerine getirmek zorundasınız. Mahalledeki mağdurlar, aileler arasındaki sorunlar, gençlerin yaşadığı sıkıntı ve bunalımlar, herkesten önce o mahallenin din görevlisinin meşguliyet alanına girer. Sizlerden; millete öncülük, rehberlik etmenizi bekliyoruz, insanların derdi, sıkıntısı ve sevinciyle hemhal olmanızı istiyoruz. Bu yönde yapacağınız çalışmalarda bizler de sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz. Köyünüzde mahallenizde olan düğün, cenaze, hasta ziyareti gibi sosyal etkinliklerde orda bulunmanızı bekliyoruz” diye konuştu.

Din görevlilerine başarı dileyen Müftü Taşcı, “Sizlerin görevinizi en iyi şekilde ifa edeceğinize inancım tam. Sizlere yürüttüğünüz bu kutsal görevde başarılar diliyorum.” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.