akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

MOR GÜN’DE EPİLEPSİ FARKINDALIĞI BİNALARA MOR YANSIDI

SAĞLIK 28.03.2022 - 08:27, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1328+ kez okundu.
 

MOR GÜN’DE EPİLEPSİ FARKINDALIĞI BİNALARA MOR YANSIDI

26 Mart Mor Gün - Epilepsi Farkındalık Günü’nde Türkiye’nin sembol yapılarından Galata Kulesi, İzmir Saat Kulesi, Gaziantep Kalesi ve Amasya Kalesi epilepsi farkındalığı için mor ışıkla aydınlatıldı

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, kemikleşmiş yanlış inanışlar ve eksik bilgilerden kaynaklı toplumsal ön yargıların epilepsi hastalarının sosyal yaşamına zarar vermesine dur demek için altı yıldır Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasını hayata geçiriyor. Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasının 26 Mart Mor Gün - Epilepsi Farkındalık Günü girişimleri kapsamında, Türkiye’nin sembol yapılarından Galata Kulesi, İzmir Saat Kulesi, Gaziantep Kalesi ve Amasya Kalesi mor renkle ışıklandırıldı.    Epilepsi Farkındalık Araştırması sonuçlarına göre; çevresinde epilepsi hastası bireylerin olmasından rahatsızlık duyanların oranının yüzde 60 olduğu ülkemizde, epilepsili bireyler, evlenmekten çalışmaya kadar sosyal hayatta onları hastalıktan çok daha fazla zorlayan ön yargılarla mücadele ediyor. Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyası yürüttüğü farkındalık çalışmalarıyla epilepsi hastalarının yaşadıkları sıkıntıları duyurmayı ve bu ön yargıları ortadan kaldırmayı hedefliyor.   ‘Uzun Lafın Kısası’ epilepsili bireyler okuyabilir, çalışabilir, evlenebilir Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasının bu yılki ana söylemi ‘Uzun Lafın Kısası’ oldu. “#UzunLafınKısası epilepsili bireyler okuyabilir, çalışabilir, başarılı olabilir, evlenebilir ve çocuk sahibi olabilir” mesajını veren Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, toplumdaki herkesi de Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasının sosyal medya hesaplarından ulaşılabilecek mor gözlük filtresi aracılığıyla kampanyaya destek olmaya çağırdı.
26 Mart Mor Gün - Epilepsi Farkındalık Günü’nde Türkiye’nin sembol yapılarından Galata Kulesi, İzmir Saat Kulesi, Gaziantep Kalesi ve Amasya Kalesi epilepsi farkındalığı için mor ışıkla aydınlatıldı

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, kemikleşmiş yanlış inanışlar ve eksik bilgilerden kaynaklı toplumsal ön yargıların epilepsi hastalarının sosyal yaşamına zarar vermesine dur demek için altı yıldır Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasını hayata geçiriyor. Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasının 26 Mart Mor Gün - Epilepsi Farkındalık Günü girişimleri kapsamında, Türkiye’nin sembol yapılarından Galata Kulesi, İzmir Saat Kulesi, Gaziantep Kalesi ve Amasya Kalesi mor renkle ışıklandırıldı. 

 

Epilepsi Farkındalık Araştırması sonuçlarına göre; çevresinde epilepsi hastası bireylerin olmasından rahatsızlık duyanların oranının yüzde 60 olduğu ülkemizde, epilepsili bireyler, evlenmekten çalışmaya kadar sosyal hayatta onları hastalıktan çok daha fazla zorlayan ön yargılarla mücadele ediyor. Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyası yürüttüğü farkındalık çalışmalarıyla epilepsi hastalarının yaşadıkları sıkıntıları duyurmayı ve bu ön yargıları ortadan kaldırmayı hedefliyor.

 

‘Uzun Lafın Kısası’ epilepsili bireyler okuyabilir, çalışabilir, evlenebilir

Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasının bu yılki ana söylemi ‘Uzun Lafın Kısası’ oldu. “#UzunLafınKısası epilepsili bireyler okuyabilir, çalışabilir, başarılı olabilir, evlenebilir ve çocuk sahibi olabilir” mesajını veren Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, toplumdaki herkesi de Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasının sosyal medya hesaplarından ulaşılabilecek mor gözlük filtresi aracılığıyla kampanyaya destek olmaya çağırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.