MİNİK KAŞİFLER KODLUYOR PROJESİ

ÇOCUK 14.12.2020 - 18:00, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1172+ kez okundu.
 

MİNİK KAŞİFLER KODLUYOR PROJESİ

             Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Cumhuriyet Anaokulu,  Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Minik Kaşifler Kodluyor e twining projesi ile farklı alanlarda yenilikçi yaklaşımlar ile sosyal ve eğitim alanında eğlenerek yeni ve farklı kazanımlar elde ediyorlar.          Minik Kaşifler Kodluyor e twining projesini 5 kişi Adana, 1 kişi Sakarya, 1 kişi İzmir, 1 kişi  Zonguldak ve 1 kişi Mardin’den  olmak üzere toplam 9 öğretmen birlikte yürütmektedir. Adana’dan Seyhan ilçesine bağlı Cumhuriyet Anaokulu ve Lalezar Anaokulu ile Ceyhan ilçesine bağlı Mehmetçik İlkokulu projeye ortaklık yapmaktadır. Proje kapsamında ortalama 100 öğrenciye eğitim verilmektedir.         Projede gelişen teknoloji ile yaşayan yeni neslin bu teknolojileri daha iyi anlaması, daha bilinçli kullanması için onlara kod okuma  bilinci veriliyor. Bu sayede öğrencilerin kod okuma farkındalığı ile yaratıcı düşünme, problem çözme, dinlediklerini ve gördüklerini daha iyi algılama, araştırmaya yönelme gibi bilişsel beceriler kazanmaları sağlanıyor.  Kasım ayında başlayan projenin ocak ayında son bulacağı öğrenildi. Projenin uzaktan eğitimle hız kesmeden devam ettiği bildirildi.
 
           Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Cumhuriyet Anaokulu,  Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Minik Kaşifler Kodluyor e twining projesi ile farklı alanlarda yenilikçi yaklaşımlar ile sosyal ve eğitim alanında eğlenerek yeni ve farklı kazanımlar elde ediyorlar.
         Minik Kaşifler Kodluyor e twining projesini 5 kişi Adana, 1 kişi Sakarya, 1 kişi İzmir, 1 kişi  Zonguldak ve 1 kişi Mardin’den  olmak üzere toplam 9 öğretmen birlikte yürütmektedir. Adana’dan Seyhan ilçesine bağlı Cumhuriyet Anaokulu ve Lalezar Anaokulu ile Ceyhan ilçesine bağlı Mehmetçik İlkokulu projeye ortaklık yapmaktadır. Proje kapsamında ortalama 100 öğrenciye eğitim verilmektedir.
        Projede gelişen teknoloji ile yaşayan yeni neslin bu teknolojileri daha iyi anlaması, daha bilinçli kullanması için onlara kod okuma  bilinci veriliyor. Bu sayede öğrencilerin kod okuma farkındalığı ile yaratıcı düşünme, problem çözme, dinlediklerini ve gördüklerini daha iyi algılama, araştırmaya yönelme gibi bilişsel beceriler kazanmaları sağlanıyor.
 Kasım ayında başlayan projenin ocak ayında son bulacağı öğrenildi. Projenin uzaktan eğitimle hız kesmeden devam ettiği bildirildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.