akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı mesaj yayınladı.

SİYASET 04.06.2021 - 08:06, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1134+ kez okundu.
 

MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı mesaj yayınladı.

Kanla yazılan destan! Kozan’ın Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 101.yıldönümü nedeniyle, MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı mesaj yayınladı. Kozan’ın, 2 Haziran 1920’de büyük mücadeleler vererek, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi verdiğini, işgalcileri söküp attığını dile getiren Atlı; günümüzde de bağımsızlığımıza ve kutsal vatan topraklarına göz dikenler olduğunu ifade etti. İşgalci Fransızlar’ın “Ermeni Devleti” kurulacağı sözüyle yanlarında getirdiği Ermenilerden oluşan katil güruhu da yanlarına alarak, yerli halk üzerinde terör estirip, yağmalamaya başlamasıyla birlikte; topyekün direniş hareketi başlatan Kozanlılar; Bozatgediği’nde, Haçin’de, Kozan Dağları’nda düşmana aman vermeyecek bir kahramanlık destanı yazdı. 1 yıl 2 ay 24 gün süren esaret sırasında büyük bedeller ödeyen Kozan’ın Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nde önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Başkan Atlı; 1.Dünya Savaşı’nın ardından haksız şekilde yurdumuzu istila eden emperyalist güçlere karşı Türk Milleti’nin topyekün bir mücadele verdiğini, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde dünyanın ezilen milletlerine ışık olan Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın başarıya ulaştığını belirterek, “Türk Milleti tarih boyunca hür doğmuş ve hür yaşamıştır. Bundan 101 yıl önce büyük bedeller ödeyerek, Kozanlılar bir daha gelmemek üzere düşmanı kovmayı başarmıştır. Sömürgeciliğe, Emperyalizme ve işgale karşı yediden yetmişe ölümü göze alarak, başka bir ülkenin bayrağı altında esareti kabul etmeyen Kozanlılar; büyük bir direnç gösterip bağımsızlığa olan tutkularını ortaya koymuş, işgalcilere büyük bir ders vermiştir. Bugün kutsal vatan topraklarında özgürce yaşamamızı sağlayan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarına, şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kanla yazılan destan!

Kozan’ın Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 101.yıldönümü nedeniyle, MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı mesaj yayınladı. Kozan’ın, 2 Haziran 1920’de büyük mücadeleler vererek, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi verdiğini, işgalcileri söküp attığını dile getiren Atlı; günümüzde de bağımsızlığımıza ve kutsal vatan topraklarına göz dikenler olduğunu ifade etti.

İşgalci Fransızlar’ın “Ermeni Devleti” kurulacağı sözüyle yanlarında getirdiği Ermenilerden oluşan katil güruhu da yanlarına alarak, yerli halk üzerinde terör estirip, yağmalamaya başlamasıyla birlikte; topyekün direniş hareketi başlatan Kozanlılar; Bozatgediği’nde, Haçin’de, Kozan Dağları’nda düşmana aman vermeyecek bir kahramanlık destanı yazdı.

1 yıl 2 ay 24 gün süren esaret sırasında büyük bedeller ödeyen Kozan’ın Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nde önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Başkan Atlı; 1.Dünya Savaşı’nın ardından haksız şekilde yurdumuzu istila eden emperyalist güçlere karşı Türk Milleti’nin topyekün bir mücadele verdiğini, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde dünyanın ezilen milletlerine ışık olan Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın başarıya ulaştığını belirterek,

“Türk Milleti tarih boyunca hür doğmuş ve hür yaşamıştır. Bundan 101 yıl önce büyük bedeller ödeyerek, Kozanlılar bir daha gelmemek üzere düşmanı kovmayı başarmıştır. Sömürgeciliğe, Emperyalizme ve işgale karşı yediden yetmişe ölümü göze alarak, başka bir ülkenin bayrağı altında esareti kabul etmeyen Kozanlılar; büyük bir direnç gösterip bağımsızlığa olan tutkularını ortaya koymuş, işgalcilere büyük bir ders vermiştir. Bugün kutsal vatan topraklarında özgürce yaşamamızı sağlayan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarına, şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.