akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Lavanta Bahçelerinde Hasat Coşkusu

EKONOMİ 06.08.2022 - 05:59, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1797+ kez okundu.
 

Lavanta Bahçelerinde Hasat Coşkusu

     Muğla’nın kırsal kesimlerini tarımla buluşturmaya devam eden il Tarım Müdürlüğü, Menteşe ilçesinde lavanta ve ‘Ata Tohumu’ projesi kapsamında üretilen kale biberi hasadı etkinliği gerçekleştirdi. Yoğun ilgi gören etkinlikte konuşan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, şimdiye kadar 1.3 milyon Ata Tohumu fidesini toprakla buluşturduklarının altını çizerek, “Projelerimizi, desteklerimizi ve eğitim çalışmalarımızı gece gündüz sürdürerek, üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Muğla Valiliği tarafından desteklenen ‘Ata Tohumu’ projesi kapsamında üretilen kale biberi ve bölgenin temel tarım ürünlerinden biri olan lavanta hasadı etkinliği gerçekleştirdi.  Menteşe ilçesinin Fadıl Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Duygu Pınar Marçalı Doğru, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Bitki Sağlığı ve Bitkisel Üretim Şube Müdürü Süreyya Can, Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kuray, STK temsilcileri ve çok sayıda mahalle muhtarı ile üreticiler katıldı. Hasat töreninde ilk konuşmayı yapan Fadıl Mahalle Muhtarı Halil Orhan, desteklerinden dolayı Muğla Valiliği’ne ve Muğla İl Tarım Müdürü Barış Saylak’a teşekkür ederek, Tıbbi Aromatik bitki yetiştiriciliği yaparak Muğla tarımına katkı sağlayacaklarını söyledi.
 

 

 Muğla’nın kırsal kesimlerini tarımla buluşturmaya devam eden il Tarım Müdürlüğü, Menteşe ilçesinde lavanta ve ‘Ata Tohumu’ projesi kapsamında üretilen kale biberi hasadı etkinliği gerçekleştirdi. Yoğun ilgi gören etkinlikte konuşan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, şimdiye kadar 1.3 milyon Ata Tohumu fidesini toprakla buluşturduklarının altını çizerek, “Projelerimizi, desteklerimizi ve eğitim çalışmalarımızı gece gündüz sürdürerek, üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Muğla Valiliği tarafından desteklenen ‘Ata Tohumu’ projesi kapsamında üretilen kale biberi ve bölgenin temel tarım ürünlerinden biri olan lavanta hasadı etkinliği gerçekleştirdi. 

Menteşe ilçesinin Fadıl Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Duygu Pınar Marçalı Doğru, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Bitki Sağlığı ve Bitkisel Üretim Şube Müdürü Süreyya Can, Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kuray, STK temsilcileri ve çok sayıda mahalle muhtarı ile üreticiler katıldı. Hasat töreninde ilk konuşmayı yapan Fadıl Mahalle Muhtarı Halil Orhan, desteklerinden dolayı Muğla Valiliği’ne ve Muğla İl Tarım Müdürü Barış Saylak’a teşekkür ederek, Tıbbi Aromatik bitki yetiştiriciliği yaparak Muğla tarımına katkı sağlayacaklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.