Kuzey Kore'de Bir İlk

11.06.2022 - 23:09, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2568+ kez okundu.
 

Kuzey Kore'de Bir İlk

Kuzey Kore, Amerika'nın Pyongyang'ın nükleer bir test yapmaya hazırlandığı yönündeki uyarılardan sonra üst düzey nükleer müzakereciyi ülkenin ilk bayan dışişleri bakanı olarak atadı.

Devlet tarafından işletilen KCNA kariyer diplomatı Choe Son Hui, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un tarafından denetlenen Kore İşçi Partisi Merkez Komitesinin genel kurul toplantısında atandığını öğrendi.   Söz konusu atama Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler yaptırımlarına karşı çıkarak silah test programını agresif bir şekilde hızlandırdığı bir zamanda geldi.   CHOE SON HUİ KİMDİR? Güney Kore Birleşme Bakanlığı verilerine göre 1964 yılında Pyongyang'da doğan Choe, eski Kuzey Kore başbakanı Choe Yong Rim'in kızı.   Medyaya ilk defa 1997 yılında komşularıyla dört partili nükleer müzakerelerde Kuzey Kore delegelerinin tercümanı olarak çıktı. 2000 yıllarında altılı görüşmeler esnasında tekrar müzakereye katıldı.
Kuzey Kore, Amerika'nın Pyongyang'ın nükleer bir test yapmaya hazırlandığı yönündeki uyarılardan sonra üst düzey nükleer müzakereciyi ülkenin ilk bayan dışişleri bakanı olarak atadı.

Devlet tarafından işletilen KCNA kariyer diplomatı Choe Son Hui, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un tarafından denetlenen Kore İşçi Partisi Merkez Komitesinin genel kurul toplantısında atandığını öğrendi.

 

Söz konusu atama Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler yaptırımlarına karşı çıkarak silah test programını agresif bir şekilde hızlandırdığı bir zamanda geldi.

 

CHOE SON HUİ KİMDİR?

Güney Kore Birleşme Bakanlığı verilerine göre 1964 yılında Pyongyang'da doğan Choe, eski Kuzey Kore başbakanı Choe Yong Rim'in kızı.

 

Medyaya ilk defa 1997 yılında komşularıyla dört partili nükleer müzakerelerde Kuzey Kore delegelerinin tercümanı olarak çıktı. 2000 yıllarında altılı görüşmeler esnasında tekrar müzakereye katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.