akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Kuyumcularda yarım gram altın dönemi

SİYASET 11.04.2022 - 09:39, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1049+ kez okundu.
 

Kuyumcularda yarım gram altın dönemi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında vatandaşların sorunlarına çözüm aramanın dışında her fırsatta Adana sokaklarında vatandaşlarla bir araya gelmeye özen gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, herkesle, her kesimle görüşmelerini sürdürüyor.

YARIM GRAM ALTIN DÖNEMİ Geçtiğimiz günlerde mahallelere yaptığı ziyaretlerde seyyar manav, berber, okul servis şoförü, emlak danışmanı ve kıraathane sakinlerinin hayat pahalılığına vurgu yapmasının ardından bu kez kuyumcu esnafıyla buluşan Dr. Şevkin, gram altının 925 liralar seviyesinde seyrettiği kuyumcularda “yarım gram” altın dönemine de şahit oldu. Seyyar manavın tane ile domates sattığını belirtmesinin yankıları sürerken evlenmek isteyen gençlerin hayat pahalılığı ve sürekli artan fiyatlar nedeniyle altın alamadığına işaret eden, emekli vatandaşların emekli ikramiyesiyle eşine dostuna bir gram altın hediye edemediğini, milletin düğünlerde artık takı takamadığını kaydeden Dr. Şevkin, Adana Kuyumcular Çarşısı’ndaki esnaf gezisinde sohbet ettiği iki kuyumcunun, “Set altın, tam altın, çeyrek altın dönemi kapandı. Artık vatandaş bir değil yarım gram altın almaya çalışıyor. Çoğu zaman ona da parası çıkışmıyor. Ayrıca görünümü çeyrek altında aynı olan düşük ayarlı çeyrek baskı altın alıyor” serzenişiyle karşılaştı. “YARIM GRAMA PARASI ÇIKIŞMAYAN VAR” Milletvekili Dr. Şevkin’e dert yanan ve “Dışarıdan konuşulunca bize kuyumcu diyorlar ama hiçbir iş yapamayınca kuyumculuğun ne anlamı var” diye konuşan, düğün sezonunun açılmasına karşın dükkanda siftahsız beklediklerine dikkat çeken kuyumcu esnaflarından Meral Yeniçeri Turan, “İnsanlar artık altın alamıyor. Yarım gram altın almak isteyen ama ona da parası çıkışmayanlar var” dedi. “YARIM GRAM ALTIN VE BASKI ÇEYREK SATIŞI” Diğer bir kuyumcu Erhan Örgen ise “Her tarafta durgunluk var. Bizde de aynı şekilde devam ediyor. Şu an insanlar altın değil hiçbir şey alamıyor. Düğünlerde çeyreği bırakın yarım gram altın dönemi başladı. Bunu bile bulamayanlar var. Düşük ayarlı çeyrek altınla aynı ebatta baskı çeyrekler var. İnsanlar düğünlerde 350 liralık baskı çeyrekleri takmaya çalışıyor. Eskiden setler vardı. Şimdi setleri bırakın gençler alyanslarını bile alamıyor” diye konuştu. “DOMATES TEK TEK, ALTIN YARIM GRAM SATILIYOR” Kuyumcu esnafını dinleyen ve halk nezdinde ekonominin bittiğine dikkat çeken CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, “Maalesef gençler artık evlenemez durumda. Domatesin bile altın gibi tek tek satıldığı bir ortamı yaşıyoruz. İnsanlar gıda mı alacak altına mı yatırım yapacak. Bir tarafta milyarlık sahur sofralarında oturan gençler bir tarafta altın alamadığı için evlenemeyen gençler var. Emeklilerimiz ikramiyesiyle eşine dostuna bir gram altın hediye edemiyor” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında vatandaşların sorunlarına çözüm aramanın dışında her fırsatta Adana sokaklarında vatandaşlarla bir araya gelmeye özen gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, herkesle, her kesimle görüşmelerini sürdürüyor.

YARIM GRAM ALTIN DÖNEMİ
Geçtiğimiz günlerde mahallelere yaptığı ziyaretlerde seyyar manav, berber, okul servis şoförü, emlak danışmanı ve kıraathane sakinlerinin hayat pahalılığına vurgu yapmasının ardından bu kez kuyumcu esnafıyla buluşan Dr. Şevkin, gram altının 925 liralar seviyesinde seyrettiği kuyumcularda “yarım gram” altın dönemine de şahit oldu.


Seyyar manavın tane ile domates sattığını belirtmesinin yankıları sürerken evlenmek isteyen gençlerin hayat pahalılığı ve sürekli artan fiyatlar nedeniyle altın alamadığına işaret eden, emekli vatandaşların emekli ikramiyesiyle eşine dostuna bir gram altın hediye edemediğini, milletin düğünlerde artık takı takamadığını kaydeden Dr. Şevkin, Adana Kuyumcular Çarşısı’ndaki esnaf gezisinde sohbet ettiği iki kuyumcunun, “Set altın, tam altın, çeyrek altın dönemi kapandı. Artık vatandaş bir değil yarım gram altın almaya çalışıyor. Çoğu zaman ona da parası çıkışmıyor. Ayrıca görünümü çeyrek altında aynı olan düşük ayarlı çeyrek baskı altın alıyor” serzenişiyle karşılaştı.
“YARIM GRAMA PARASI ÇIKIŞMAYAN VAR”
Milletvekili Dr. Şevkin’e dert yanan ve “Dışarıdan konuşulunca bize kuyumcu diyorlar ama hiçbir iş yapamayınca kuyumculuğun ne anlamı var” diye konuşan, düğün sezonunun açılmasına karşın dükkanda siftahsız beklediklerine dikkat çeken kuyumcu esnaflarından Meral Yeniçeri Turan, “İnsanlar artık altın alamıyor. Yarım gram altın almak isteyen ama ona da parası çıkışmayanlar var” dedi.
“YARIM GRAM ALTIN VE BASKI ÇEYREK SATIŞI”
Diğer bir kuyumcu Erhan Örgen ise “Her tarafta durgunluk var. Bizde de aynı şekilde devam ediyor. Şu an insanlar altın değil hiçbir şey alamıyor. Düğünlerde çeyreği bırakın yarım gram altın dönemi başladı. Bunu bile bulamayanlar var. Düşük ayarlı çeyrek altınla aynı ebatta baskı çeyrekler var. İnsanlar düğünlerde 350 liralık baskı çeyrekleri takmaya çalışıyor. Eskiden setler vardı. Şimdi setleri bırakın gençler alyanslarını bile alamıyor” diye konuştu.
“DOMATES TEK TEK, ALTIN YARIM GRAM SATILIYOR”
Kuyumcu esnafını dinleyen ve halk nezdinde ekonominin bittiğine dikkat çeken CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, “Maalesef gençler artık evlenemez durumda. Domatesin bile altın gibi tek tek satıldığı bir ortamı yaşıyoruz. İnsanlar gıda mı alacak altına mı yatırım yapacak. Bir tarafta milyarlık sahur sofralarında oturan gençler bir tarafta altın alamadığı için evlenemeyen gençler var. Emeklilerimiz ikramiyesiyle eşine dostuna bir gram altın hediye edemiyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.