Kürt ve Kürtçe artık tartışma konusu olmaktan çıkmalı.

SİYASET 14.12.2021 - 09:45, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2061+ kez okundu.
 

Kürt ve Kürtçe artık tartışma konusu olmaktan çıkmalı.

Yeni Dünya Partisi Lideri Emanullah GÜNDÜZ "Mecliste Kürtçe konuşulması için resmi düzenleme olmalı. Kürt ve Kürtçe artık tartışma konusu olmaktan çıkmalı. Özgürlük herkes için eşit olmalı. TRTKürdi varsa mecliste sembolik iki Kürtçe laf etmek sorun olmamalı." Yeni Dünya Partisi'nin Mardinli Genç Lideri Emanullah GÜNDÜZ Ankara'da yaptığı video açıklamada Bütçe görüşmelerindeki Kürtçe tartışmaları ile ilgili konuştu. 'Kürt ve Kürtçe artık tartışma konusu olmaktan çıkmalı. Kürtçeye özgürlük tanınmalı' dedi. Genç Lider GÜNDÜZ şu şekilde konuştu: "Bütçe görüşmeleri meclisin en hararetli ve hareketli çalışma dönemidir ve her parti kendi seçmenine kendini gösterme çabasında oluyor. Ancak bir konu var ki her gün tartışma sebebi olmakta ve meclisi kısır döngü içinde çürütmektedir. HDP Kürt ve Kürtçe konusunda ısrar ediyor MHP de buna karşı çıkarak bir varlık ortaya koymaya çalışıyor bu Siyasi üretkenlik açısından zararlıdır ve eski Türkiye manzarasıdır. Demokratik Özgür Türkiye'de ırklar diller üzerinden siyaset yapmak yoktur bu gerikafalılıktır. Mecliste sembolik olarak birkaç Kürtçe laf etmek sorun olmamalı ve bu konuda resmi düzenleme yapılmalı. Şuan mecliste Kürtçe bir söz deyim atasözü veya kısa sembolik bir konuşma olduğu zaman resmi kayıtlara bilinmeyen dil olarak x olarak geçirilmektedir bu ayıp günah ve utanç vericidir. TRTKürdi varsa Devlet TRT ile gece gündüz sürekli Kürtçe Zazaki ve Gorani dillerinde yayın yapıyorsa Mecliste de Kürtçe konuşulmasına resmi serbestiyet ve imkan sağlanmalı. Kürtçe demek Kürt demek Kürtçeyi yok saymak kürd'ü yoksaymaktır bu hem insani hem siyasi vahim bir hatadır. Kürtçeye özgürlük vermek stratejik bir çözüm olarak HDP'yi ve PKK'yı zayıflatmaktır HDP'nin siyasi argümanlarını bitirmektir. Kürde ve Kürtçeye PKK değil Devletimiz sahip çıkmalı."

Yeni Dünya Partisi Lideri Emanullah GÜNDÜZ "Mecliste Kürtçe konuşulması için resmi düzenleme olmalı. Kürt ve Kürtçe artık tartışma konusu olmaktan çıkmalı. Özgürlük herkes için eşit olmalı. TRTKürdi varsa mecliste sembolik iki Kürtçe laf etmek sorun olmamalı."

Yeni Dünya Partisi'nin Mardinli Genç Lideri Emanullah GÜNDÜZ Ankara'da yaptığı video açıklamada Bütçe görüşmelerindeki Kürtçe tartışmaları ile ilgili konuştu. 'Kürt ve Kürtçe artık tartışma konusu olmaktan çıkmalı. Kürtçeye özgürlük tanınmalı' dedi.

Genç Lider GÜNDÜZ şu şekilde konuştu: "Bütçe görüşmeleri meclisin en hararetli ve hareketli çalışma dönemidir ve her parti kendi seçmenine kendini gösterme çabasında oluyor. Ancak bir konu var ki her gün tartışma sebebi olmakta ve meclisi kısır döngü içinde çürütmektedir. HDP Kürt ve Kürtçe konusunda ısrar ediyor MHP de buna karşı çıkarak bir varlık ortaya koymaya çalışıyor bu Siyasi üretkenlik açısından zararlıdır ve eski Türkiye manzarasıdır. Demokratik Özgür Türkiye'de ırklar diller üzerinden siyaset yapmak yoktur bu gerikafalılıktır. Mecliste sembolik olarak birkaç Kürtçe laf etmek sorun olmamalı ve bu konuda resmi düzenleme yapılmalı. Şuan mecliste Kürtçe bir söz deyim atasözü veya kısa sembolik bir konuşma olduğu zaman resmi kayıtlara bilinmeyen dil olarak x olarak geçirilmektedir bu ayıp günah ve utanç vericidir. TRTKürdi varsa Devlet TRT ile gece gündüz sürekli Kürtçe Zazaki ve Gorani dillerinde yayın yapıyorsa Mecliste de Kürtçe konuşulmasına resmi serbestiyet ve imkan sağlanmalı.
Kürtçe demek Kürt demek Kürtçeyi yok saymak kürd'ü yoksaymaktır bu hem insani hem siyasi vahim bir hatadır. Kürtçeye özgürlük vermek stratejik bir çözüm olarak HDP'yi ve PKK'yı zayıflatmaktır HDP'nin siyasi argümanlarını bitirmektir. Kürde ve Kürtçeye PKK değil Devletimiz sahip çıkmalı."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.