KANSERDEN ÖLÜMLER COVİD’TEN ÖLÜMLERİN 4 KATI

SAĞLIK 06.02.2021 - 12:28, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1427+ kez okundu.
 

KANSERDEN ÖLÜMLER COVİD’TEN ÖLÜMLERİN 4 KATI

DÜNYA KANSER GÜNÜNDE UZMANLARDAN KANSER VE COVİD iLE MÜCADELE VURGUSU   PROF.DR. BERKSOY ŞAHİN: GÜNÜMÜZDE İNSAN SAĞLIĞINI TEHTİD EDEN İKİ ÖNEMLİ HASTALIK KANSER VE COVİDTİR   KANSERDEN ÖLÜMLER COVİD’TEN ÖLÜMLERİN 4 KATI   4 Şubat Dünya Kanser Günü dolasıysa açıklama yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Berksoy Şahin, Günümüzde insan sağlığını tehdit eden en önemli iki önemli hastalığın Kanser ve Covid olduğunu söyledi. Şahin, 102 milyon insanın COVID ’e yakalandığını vurgularken, 2.5 milyon insanın yine bu hastalıktan hayatını kaybettiğini dile getirdi. Yılda 18 milyon insanın ise yeni kanser tanısı aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Berksoy Şahin, 9.5 milyon insanın kanserden hayatını kaybettiğini sözlerine ekleyerek bu ölüm oranının Covid’ten ölenlerin yaklaşık 4 katı yüksek olduğunu belirtti.     Ülkemizde ise resmi makamların verilere göre son bir yılda 2.5 milyon insanımızın Covit ile mücadele ettiğine değinen Şahin, “Ne yazık ki 26.000  yurttaşımızı Covit’ten kaybettik. Geçtiğimiz yılda ise 210.000 kişi kanser olurken 116 bin yurttaşımız da kanserden ölmüştür. bu iki hastalığında insan hayatını büyük oranda tehdit ettiğini söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.    Daha öncesi kanser için yapılan araştırmaların, Covid aşısı için ve Covid için yapılan araştırmaların da kanser tedavisi için umut olduğunu dile getiren Prof. Dr. Berksoy Şahin, sözlerine şöyle devam etti “Ne tesadüftür ki insanların en fazla ölümüne neden olan iki hastalık; Covid ve kanserin tedavisinde immunoterapi en çok ümit veren tedaviler olmuştur. Özellikle son yıllarda akciğer, deri , baş boyun kanseri, idrar yolları kanseri, lenf bezi kanseri, böbrek tümörleri tedavisinde immunoterapi başarılı şekilde kullanılmaktadır”   Çukurova Üniversitesi olarak Tıbbi Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Cerrah Onkoloji, Patoloji, Radyoloji ve Genetik Bölümlerinin başarılı işbirliği ile pek çok kanserin tanı ve tedavisinde bölgemizin referans merkezi olmaya devam ettiklerinin altını çizen Berksoy Şahin, son olarak yakında bir zamanda faaliyete geçecek olan Onkoloji hastanesinin de Çukurova Bölgesi’ne çok önemli hizmetlerinin olacağına vurgu yaptı.

DÜNYA KANSER GÜNÜNDE UZMANLARDAN KANSER VE COVİD iLE MÜCADELE VURGUSU

 

PROF.DR. BERKSOY ŞAHİN: GÜNÜMÜZDE İNSAN SAĞLIĞINI TEHTİD EDEN İKİ ÖNEMLİ HASTALIK KANSER VE COVİDTİR

 

KANSERDEN ÖLÜMLER COVİD’TEN ÖLÜMLERİN 4 KATI

 

4 Şubat Dünya Kanser Günü dolasıysa açıklama yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Berksoy Şahin, Günümüzde insan sağlığını tehdit eden en önemli iki önemli hastalığın Kanser ve Covid olduğunu söyledi. Şahin, 102 milyon insanın COVID ’e yakalandığını vurgularken, 2.5 milyon insanın yine bu hastalıktan hayatını kaybettiğini dile getirdi. Yılda 18 milyon insanın ise yeni kanser tanısı aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Berksoy Şahin, 9.5 milyon insanın kanserden hayatını kaybettiğini sözlerine ekleyerek bu ölüm oranının Covid’ten ölenlerin yaklaşık 4 katı yüksek olduğunu belirtti.  

 

Ülkemizde ise resmi makamların verilere göre son bir yılda 2.5 milyon insanımızın Covit ile mücadele ettiğine değinen Şahin, “Ne yazık ki 26.000  yurttaşımızı Covit’ten kaybettik. Geçtiğimiz yılda ise 210.000 kişi kanser olurken 116 bin yurttaşımız da kanserden ölmüştür.

bu iki hastalığında insan hayatını büyük oranda tehdit ettiğini söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı. 

 

Daha öncesi kanser için yapılan araştırmaların, Covid aşısı için ve Covid için yapılan araştırmaların da kanser tedavisi için umut olduğunu dile getiren Prof. Dr. Berksoy Şahin, sözlerine şöyle devam etti “Ne tesadüftür ki insanların en fazla ölümüne neden olan iki hastalık; Covid ve kanserin tedavisinde immunoterapi en çok ümit veren tedaviler olmuştur. Özellikle son yıllarda akciğer, deri , baş boyun kanseri, idrar yolları kanseri, lenf bezi kanseri, böbrek tümörleri tedavisinde immunoterapi başarılı şekilde kullanılmaktadır”

 

Çukurova Üniversitesi olarak Tıbbi Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Cerrah Onkoloji, Patoloji, Radyoloji ve Genetik Bölümlerinin başarılı işbirliği ile pek çok kanserin tanı ve tedavisinde bölgemizin referans merkezi olmaya devam ettiklerinin altını çizen Berksoy Şahin, son olarak yakında bir zamanda faaliyete geçecek olan Onkoloji hastanesinin de Çukurova Bölgesi’ne çok önemli hizmetlerinin olacağına vurgu yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.