akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

‘K-Kültür Gecesi’ etkinliği tüm davetlileri büyüledi

KÜLTÜR 26.11.2021 - 06:40, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2001+ kez okundu.
 

‘K-Kültür Gecesi’ etkinliği tüm davetlileri büyüledi

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Kore Turizm Organizasyonu (KTO) ile K-Foundation’ın ev sahipliğindeki ‘K-Kültür Gecesi’ etkinliği tüm davetlileri büyüledi

Geleneksel ve modern yaşamın bir arada en güzel şekliyle yaşandığı ülkelerin başında gelen Güney Kore son yıllarda Uzak Doğu’nun en popüler ülkelerinden biri. Güney Kore, doğal güzellikleri, mimarisi, tarihi zenginliği benzersiz kültürü kadar 21. yüzyılın başlarında yükselen TV dizisi ile film ( Squid Game ve Parazit gibi) ve müzik gruplarını (BTS gibi)  kapsayan Kore Dalgası (Hallyu) ile aynı zamanda eğlence dolu farklı bir dünyanın da kapılarını aralıyor ve Kore kültürüne olan ilgiyi de artırıyor.  Güney Kore İstanbul Konsolosluğu, Kore Turizm Organizasyonu (KTO) ve K-Foundation, İstanbul Grand Pera Performance Hall Emek Sahnesi’nde ‘K-Kültür Gecesi’ etkinliği düzenledi.  Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sungkyu Woo’nun ev sahipliğini yaptığı ve iş, siyaset ile uluslararası diplomasi dünyasından birçok seçkin konuğun davetli olduğu ‘K-Kültür Gecesi’nde konuklara eşsiz bir geleneksel Kore kültür deneyimi yaşatıldı. Güney Kore’den Türkiye’ye gelen müzik grubu Basic Plus Creation, Koreli müzisyenler Yesuel Choi ve Yeonhee Yoo gecenin özel konukları olarak etkinlikte sahne aldılar. Davette, Kore’nin geleneksel halk müziği olan ve Korelilerin duygularını paylaştıkları Minyo’nunen güzel örnekleri performe edildi.  Küçük ve büyük gong, kum saati şeklindeki davul ve büyük davul olmak üzere 4 farklı vurmalı müzik aletinin yer aldığı Salmunori performansı ile geleneksel yelpaze dansı gösterisi de yine davetliler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Gecenin ilgili gören bir diğer gösterisi ise, Koreli Tasarımcı Sunyoung Lee’nin hazırladığı ‘Hanbok Defilesi’ oldu. Güney Kore’nin geleneksel kıyafeti olan ve sade çizgileri kadar canlı renkleriyle de dikkat çeken Hanbok defilesinde, aralarında Saray, Wonsam Halk, Hangul, Fusion ve  Batı Tarzı Hanbok’ların da bulunduğu farklı Hanbok’lar Koreli ve Türk modeller tarafından sergilendi.
Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Kore Turizm Organizasyonu (KTO) ile K-Foundation’ın ev sahipliğindeki ‘K-Kültür Gecesi’ etkinliği tüm davetlileri büyüledi

Geleneksel ve modern yaşamın bir arada en güzel şekliyle yaşandığı ülkelerin başında gelen Güney Kore son yıllarda Uzak Doğu’nun en popüler ülkelerinden biri. Güney Kore, doğal güzellikleri, mimarisi, tarihi zenginliği benzersiz kültürü kadar 21. yüzyılın başlarında yükselen TV dizisi ile film ( Squid Game ve Parazit gibi) ve müzik gruplarını (BTS gibi)  kapsayan Kore Dalgası (Hallyu) ile aynı zamanda eğlence dolu farklı bir dünyanın da kapılarını aralıyor ve Kore kültürüne olan ilgiyi de artırıyor. 

Güney Kore İstanbul Konsolosluğu, Kore Turizm Organizasyonu (KTO) ve K-Foundation, İstanbul Grand Pera Performance Hall Emek Sahnesi’nde ‘K-Kültür Gecesi’ etkinliği düzenledi. 

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sungkyu Woo’nun ev sahipliğini yaptığı ve iş, siyaset ile uluslararası diplomasi dünyasından birçok seçkin konuğun davetli olduğu ‘K-Kültür Gecesi’nde konuklara eşsiz bir geleneksel Kore kültür deneyimi yaşatıldı.

Güney Kore’den Türkiye’ye gelen müzik grubu Basic Plus Creation, Koreli müzisyenler Yesuel Choi ve Yeonhee Yoo gecenin özel konukları olarak etkinlikte sahne aldılar. Davette, Kore’nin geleneksel halk müziği olan ve Korelilerin duygularını paylaştıkları Minyo’nunen güzel örnekleri performe edildi.  Küçük ve büyük gong, kum saati şeklindeki davul ve büyük davul olmak üzere 4 farklı vurmalı müzik aletinin yer aldığı Salmunori performansı ile geleneksel yelpaze dansı gösterisi de yine davetliler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Gecenin ilgili gören bir diğer gösterisi ise, Koreli Tasarımcı Sunyoung Lee’nin hazırladığı ‘Hanbok Defilesi’ oldu. Güney Kore’nin geleneksel kıyafeti olan ve sade çizgileri kadar canlı renkleriyle de dikkat çeken Hanbok defilesinde, aralarında Saray, Wonsam Halk, Hangul, Fusion ve  Batı Tarzı Hanbok’ların da bulunduğu farklı Hanbok’lar Koreli ve Türk modeller tarafından sergilendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.