Jeff Bezos’un Serveti Erimeye Devam Ediyor

DÜNYA 01.05.2022 - 17:23, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2269+ kez okundu.
 

Jeff Bezos’un Serveti Erimeye Devam Ediyor

E-ticaret ve bilişim devi Amazon’un hisseleri ile birlikte şirketin kurucusu ve en büyük hissedarı Jeff Bezos’un serveti hızla eriyor.

Bir yıl önce toplam 210 milyar dolarla ‘dünyanın en zengin iş adamı’ unvanına sahip olan Jeff Bezos’un serveti hızla erimeye devam ediyor. Amazon hisselerindeki yaşanan düşüşle birlikte, bir günde toplam 20 milyar dolar kaybetti.   Amazon hisseleri, işlem gördüğü Amerika’daki Nasdaq borsasında yüzde 14’ün üzerinde değer kaybederken, Jeff Bezos’un servetinde sadece bir günlük kayıp 20.5 milyar dolara (305 milyar TL) ulaştı.   Amazon’un Hisse fiyatı 2001 yılından beri en düşük seviyede olduğu belirtilirken, Jeff Bezos’un bu yıl toplam 210 milyar dolarla pik yapan serveti son kayıpla beraber 148 milyar dolara kadar geriledi.   DÜŞÜŞÜN NEDENİ AMAZON’UN ZARARI 58 yaşındaki Jeff Bezos’un servetinde yılın başından beri yaşanan düşüş toplam 44 milyar dolara ulaştı. Amazon hisselerinin ve Bezos’un servetinin hızla erimesinde, şirketin 2022 yılın ilk çeyreğinde 3.8 milyar dolarlık net zarar açıklaması etkili oldu. Geçen sene aynı ayda 8.1 milyar dolar kâr açıklayan Amerikan merkez şirket, 2015 yılından beri ilk defa bir çeyrekte zarar etmiş oldu.   Toplam 249 milyar dolarlık servetiyle Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk’dan sonra, Jeff Bezos dünyanın en zengin ikinci kişisi konumunda. Toplam 148 milyar dolarlık servetiyle, Elon Musk’dan sonra dünyanın en zengin ikinci kişisi.
E-ticaret ve bilişim devi Amazon’un hisseleri ile birlikte şirketin kurucusu ve en büyük hissedarı Jeff Bezos’un serveti hızla eriyor.

Bir yıl önce toplam 210 milyar dolarla ‘dünyanın en zengin iş adamı’ unvanına sahip olan Jeff Bezos’un serveti hızla erimeye devam ediyor. Amazon hisselerindeki yaşanan düşüşle birlikte, bir günde toplam 20 milyar dolar kaybetti.

 

Amazon hisseleri, işlem gördüğü Amerika’daki Nasdaq borsasında yüzde 14’ün üzerinde değer kaybederken, Jeff Bezos’un servetinde sadece bir günlük kayıp 20.5 milyar dolara (305 milyar TL) ulaştı.

 

Amazon’un Hisse fiyatı 2001 yılından beri en düşük seviyede olduğu belirtilirken, Jeff Bezos’un bu yıl toplam 210 milyar dolarla pik yapan serveti son kayıpla beraber 148 milyar dolara kadar geriledi.

 

DÜŞÜŞÜN NEDENİ AMAZON’UN ZARARI

58 yaşındaki Jeff Bezos’un servetinde yılın başından beri yaşanan düşüş toplam 44 milyar dolara ulaştı. Amazon hisselerinin ve Bezos’un servetinin hızla erimesinde, şirketin 2022 yılın ilk çeyreğinde 3.8 milyar dolarlık net zarar açıklaması etkili oldu. Geçen sene aynı ayda 8.1 milyar dolar kâr açıklayan Amerikan merkez şirket, 2015 yılından beri ilk defa bir çeyrekte zarar etmiş oldu.

 

Toplam 249 milyar dolarlık servetiyle Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk’dan sonra, Jeff Bezos dünyanın en zengin ikinci kişisi konumunda. Toplam 148 milyar dolarlık servetiyle, Elon Musk’dan sonra dünyanın en zengin ikinci kişisi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.